Şiddetli Yağışlar ve Yıldırım Faciası 14 ölü

Bangladeş’te günlerdir süren aşırı sıcakların ardından başlayan şiddetli yağışlar, yıldırım düşmeleriyle can kayıplarına yol açtı. Yedi farklı bölgede en az 14 kişi hayatını kaybederken çok sayıda kişi de yaralandı.

Şiddetli Yağışlar ve Yıldırım Faciası 14 ölü

Bangladeş’te etkili olan yoğun yağışlar ve gök gürültülü fırtınalar, ülkenin farklı bölgelerinde can kayıplarına neden oldu. Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, son bir haftadır devam eden aşırı sıcakların ardından başlayan sağanak yağışlar, yıldırım düşmesi vakalarını beraberinde getirdi.

Gaibandha, Thakurgaon, Sirajganj, Jamalpur, Panchagarh, Bogura ve Natore bölgelerinde meydana gelen olaylarda en az 14 kişi yaşamını yitirdi. Yıldırım isabet eden çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi.

Yetkililer, özellikle açık alanlarda çalışan vatandaşların yıldırım riskine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunurken, meteoroloji birimleri önümüzdeki günlerde bazı bölgelerde yağışların devam edebileceğini açıkladı. Uzmanlar, yağışların bir yandan sıcak hava dalgasının etkisini azaltabileceğini ancak ani hava olaylarının risk oluşturmayı sürdüreceğini belirtiyor.

KAYNAK: İLKHA