?>

11 Yıllık Kan Davası Barışla Sona Erdi

Diyarbakır’da yıllardır süregelen bir husumet, örnek bir barış töreniyle son buldu. Başarılı genç iş insanı ve kanaat önderi Mustafa Çubuk’un öncülüğünde, Mendan ve Karahan aşiretleri arasında 11 yıldır devam eden kan davası resmen sona erdi.

Diyarbakır - 10 ay önce

Diyarbakır’da yıllardır süregelen bir husumet, örnek bir barış töreniyle son buldu. Başarılı genç iş insanı ve kanaat önderi Mustafa Çubuk’un öncülüğünde, Mendan ve Karahan aşiretleri arasında 11 yıldır devam eden kan davası resmen sona erdi.

Diyarbakır’da düzenlenen barışma töreni, iki aşiretin Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek barış yemini etmesiyle anlam kazandı. Törene, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Diyarbakır Valisi Sayın Murat Zorluoğlu, Bağlar Kaymakamı, Kayapınar İlçe Jandarma Komutanı, Bağlar İlçe Jandarma Komutanı, Hazro Belediye Başkanı ve Bağlar Kaymakamı da katıldı.

Törende konuşan Milletvekili Galip Ensarioğlu, “Bölgemizde toplumsal huzurun tesisi, ülkemizin son yıllarda öncelik verdiği barış ve kardeşlik politikalarının sahaya yansıması açısından büyük önem taşıyor” diyerek barış ortamının korunması gerektiğini vurguladı.

Diyarbakır Valisi Sayın Murat Zorluoğlu ise, Barış dini, esenlik dini, hoşgörü dini İslam’ın mensupları olarak bugün sizlerle beraber bu güzel barış merasiminde bir arada olmaktan büyük bir memnuniyetle bahtiyarlık duyuyorum. İnsanlık tarihi kadar eskidir savaşlar, kavgalar, gürültüler insan var olduğundan beri maalesef fıtratı gereği bunlar hiç eksik olmamıştır kainatta hep zıtlıklarıyla birlikte vardır o bakımdan hiç arzu etmiyoruz ebetteki insanlar birbirine kavga etmesin, birbirini bırakın yaralamayı, öldürmeyi birbirini hatta incitmesin ama kaçınılmaz olarak bazen bu tür nahoş hadiseler memleketimizin her yerinde yaşandığı gibi bölgemizde ve şehrimizde de yaşanıyor maalesef işte burada da geçmişte böyle bir hadise yaşanmış devamında onu takip eden başka bazı nahoş hadiselere de bu topraklar şahit olmuş ama burada işin güzel tarafı daha kötü bir sonuca ulaşmadan aklı başında insanlar, kanaat önderleri, toplum liderleri bu meseleyi çözmek üzere ortaya bir irade koymuşlar ve bizim kamu görevlilerimiz kaymakamımız, jandarma komutanlarımızın da destekleri ile birlikte çok şükür bugün artık bu meseleyi inşallah kökünden çözüyor. Bugün itibarıyla artık Mendan ve Karahan aileleri arasında barışı tesis ediyoruz. Kalıcı bir barışı ve güzelliği inşallah burada inşa etmiş oluyoruz. Dedi.
Bu örnek girişimden dolayı bölge kanaat önderlerine ve özellikle Mustafa Çubuk’a teşekkürlerini iletti. 

Ayrıca Çubuk, Diyarbakır’a olan gönül borcunu ödemek adına üç yıl önce İstanbul’daki işlerini bırakarak memleketine döndüğünü ve Oğlaklı bölgesinde kurduğu İmalathaneler Sitesi aracılığıyla en az 10.000 kişiye istihdam sağlamayı hedeflediğini belirtti.

Program, dua ve barış yemeği ile sona ererken, katılımcılar arasında duygu dolu anlar yaşandı. Tören, bölge halkına umut ve kardeşlik mesajı verdi.
Haftanın Öne Çıkanları

Ege Denizi’nde 4,9 büyüklüğünde deprem

2025-05-13 10:05 - Güncel

Diyarbakır'da karpuz ne zaman çıkıyor

2025-05-14 14:58 - Diyarbakır

Cumhurbaşkanı’nın İsim Verdiği Hamza’dan Yürek Isıtan Davranış

2025-05-13 15:21 - Diyarbakır

Terörsüz Türkiye Güneydoğu’da Sanayiyi Uçuracak

2025-05-14 13:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da endemik bitki zenginliği tehlikelide

2025-05-11 00:50 - Diyarbakır

Lise Öğrencisi Kübra’nın Feci Ölümü Kamerada: Arkadaşları Adalet Yürüyüşü Yaptı

2025-05-15 09:31 - Diyarbakır

Diyarbakır OSB'deki Sanayicilerden Barış Sürecine Destek

2025-05-15 09:45 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Fırtına ve yağmurda tekbir çekti

2025-05-13 10:55 - Diyarbakır

PKK'nın Fesih Kararına Eski PKK'lıdan Dikkat Çeken Yorum

2025-05-13 13:17 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Dolu ve Sağanak Etkili Oldu Otobüs İçine Su Taştı

2025-05-13 15:56 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Diyarbakır Ulu Camii önünde Dünya Kudüs günü açıklaması

16:05 - Diyarbakır

Megaron İnşaat Diyarbakırspor’dan 2. Lig Yolunda Net Başlangıç

16:02 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 4 Yaşındaki kız'dan Duygulandıran İstiklal Marşı

14:48 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Konut Satışları Yüzde 31 Arttı: İkinci El Piyasası Öne Çıktı

14:01 - Diyarbakır

Tarladan Geçen Domuz Sürüsü Kamerada

13:53 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır Ulu Camii önünde Dünya Kudüs günü açıklaması

16:05 - Diyarbakır

Megaron İnşaat Diyarbakırspor’dan 2. Lig Yolunda Net Başlangıç

16:02 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 4 Yaşındaki kız'dan Duygulandıran İstiklal Marşı

14:48 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Konut Satışları Yüzde 31 Arttı: İkinci El Piyasası Öne Çıktı

14:01 - Diyarbakır

Tarladan Geçen Domuz Sürüsü Kamerada

13:53 - Diyarbakır