?>

20 dönüm alanda işe başladı 15 kadına umut oldu

Güncel - 12 ay önce

Ziraat Mühendisi Emine Çetrez, "Bayburt’ta neden çilek yetişmesin" diyerek Demirözü ilçesinde 20 dönümlük tarlada çilek yetiştiriciliğine başladı. 20 dönüm alanda işe başlayan Çetrez 15 kadına umut oldu.
Önceden çilek ihracat firmalarının birinde Ziraat Mühendisi olarak çalıştığını belirten Çetrez, meslek hayatı boyunca çilekle yakından ilgilendiğini, bu nedenle çilek hakkında yeterli bilgiye sahip olduğunu vurguladı.
"Akrabası vesilesiyle Bayburtlularla tanıştı mısır yetiştiriciliğine başladı, sonra çileğe de el attı"
Bayburt’ta çilek yetiştiriciliğine başlamadan önce Demirözü sakinleriyle tanışıp ortak iş yaparak mısır yetiştiren Çetrez, "Bir akrabamız vasıtasıyla Orhan Kaymak ve Alaattin Kaymak ile tanıştım. Kendileri Demirözü’nün sakinlerinden, ortak mısır işi yaptık, mısır yetiştirdik. Daha sonra ben çilek Bayburt’ta niye olmasın diye düşündüm ve böylelikle burada çilek yetiştirmeye karar verdik" diye konuştu.
"Bayburt’ta yetişen çilek sahil bölgelerinde yetişen çilekten daha lezzetli"
Bayburt’un konumu gereği yetişen çileğin farklı bir tada ve aromaya sahip olduğuna dikkat çeken Çetrez, "Demirözü bin 650 rakıma sahip bir yer, çilek gayet güzel oldu. Tadı, aroması diğer sahilde yetişen çileklerden daha fazla, daha yoğun. İçinin briks oranı(konsantrasyon oranı) doluluk oranı, rengi, kalitesi çok farklı" şeklinde konuştu.
"20 dönüm alanda işe başladı 15 kadına umut oldu"
20 dönüm tarlada çilek yetiştiriciliğine başlayan ve 15 kadınla birlikte canla başla çilek hasadı yaparak Demirözülü kadınlara istihdam kapısını aralayan Çetrez, "20 dönüm alanda çilek yetiştiriyoruz, 20 dönümle başladık ve gelecekte nasıl olur bilemiyorum. Buradaki kadınlara bir istihdam kapısı açmış olduk, şu an 15 kadın çalışanımız var. Kadınlar devamlı geliyorlar çileğin otunu temizliyorlar, toplamasına yardım ediyorlar, çileğin stolon dediğimiz kollarını yatırarak yeni çilek fidesi üretiyorlar. Böylelikle onlara da bir iş kapısı açılmış oldu" ifadelerini kullandı.
Tarlada çalışan kadınlar ise işlerinden memnun olduklarını belirterek, elde ettikleri gelirle ev ekonomisine katkı sağladıklarını bildirdiler.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da Okullar Ne Zaman Açılıyor

2025-08-05 01:37 - Diyarbakır

Amedspor, 2025-2026 Sezonu Forma Numaralarını Açıkladı

2025-08-08 14:50 - Spor

Antalya’nın İlk Generali Tümgeneral Tarık Hekimoğlu Diyarbakır’a Atandı

2025-08-07 11:01 - Diyarbakır

D Vitamini Alayım Derken Cilt Kanserine Davetiye Çıkarmayın!

2025-08-06 14:15 - Sağlık

Lavanta bahçesinde kartpostallık görüntü

2025-08-04 14:01 - Kültür Sanat

Diyarbakır Ulu Cami'nin Altında 3 Bin Yıllık Sır

2025-08-05 10:59 - Diyarbakır

Tralleis’te 2. yüzyıla ait mermer parçaları tespit edildi

2025-08-06 09:48 - Kültür Sanat

Yağmur bekleyen vatandaşa ilginç şok

2025-08-07 16:05 - Güncel

Diyarbakır’da Sigara Bırakma Polikliniği Hizmete Girdi

2025-08-10 11:00 - Diyarbakır

600 Bin Kamu Çalışanını İlgilendiren Zam Sürecinde Kritik Diplomasi Trafiği

2025-08-08 15:53 - Siyaset

İlgili Haberler

Gastronomi ve Turizm Festivali: Bafra’nın yöresel lezzetleri tanıtıldı

11:21 - Güncel

Rizeli’nin pratik zekası kendisine hayran bıraktı

11:21 - Güncel

Kaymakam Şahin’e muhtarlardan hayırlı olsun ziyareti

11:31 - Güncel

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden Araban’a ilk sıcak asfalt

11:35 - Güncel

Terminatör böcekler yetersiz kaldı

10:18 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da Filistin İçin Kara Konvoyu Hazırlığı

15:36 - Diyarbakır

Osmanlı'da güç kadar faniliği de hatırlatıyordu

15:32 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Güvercinlere Sıcak Hava Önlemi

12:58 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Kavurucu Sıcaklar Araçları Zorluyor

12:22 - Diyarbakır

İtfaiye erlerinin alevlere müdahalesi kamerada

11:35 - Diyarbakır