?>

5 Bin Abone Yeniden Elektriğe Kavuştu

Diyarbakır’ın Çüngüş ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklar elektrik altyapısında hasara yol açtı. Dicle Elektrik, bölgeye sevk ettiği ek ekiplerle arızalara anında müdahale ederek ilçe genelinde enerji arzını büyük ölçüde yeniden sağladı.

Diyarbakır - 6 ay önce

Diyarbakır’ın Çüngüş ilçesi, son yılların en ağır kış koşullarıyla mücadele ederken, elektrik dağıtım altyapısında yaşanan aksaklıklara Dicle Elektrik tarafından hızlı ve kapsamlı bir müdahale gerçekleştirildi. Yoğun kar yağışı ve ardından gelen aşırı soğuklar nedeniyle oluşan hasarlar, sahada yürütülen aralıksız çalışmalarla büyük oranda giderildi.
Kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli enerji arzı hedefiyle çalışmalarını sürdüren Dicle Elektrik, Güneydoğu Anadolu Bölgesi genelinde olduğu gibi Çüngüş’te de zorlu hava şartlarına rağmen sahadaki faaliyetlerini kesintisiz sürdürdü. İlçede bulunan yaklaşık 5 bin abonenin neredeyse tamamına yeniden elektrik verilirken, kar kalınlığının yer yer 1 metreyi aştığı dağlık bölgelerde kalan sınırlı sayıdaki abone için çalışmalar devam ediyor.

50 Kişilik Ek Ekip Sahaya İndirildi

Dicle Elektrik Diyarbakır İl Müdürü Uğur Yaka, Çüngüş’te yaşanan kar yağışının afet boyutunda olduğunu belirterek, olumsuzluklara karşı hızlı refleks aldıklarını söyledi. Yaka, “Mevcut saha ekiplerimize ilave olarak 50 personelimizi ilçeye yönlendirdik. İlçe merkezi ve kırsal mahallelerde oluşan arızalara anında müdahale ederek yerleşim birimlerinin neredeyse tamamına yeniden enerji sağlamayı başardık” dedi.
Yaka, aşırı hava koşullarından zarar gören elektrik direklerinin yenileriyle değiştirildiğini, dağıtım trafolarını besleyen hatlarda ise kapsamlı bakım ve onarım çalışmaları yapıldığını ifade etti. Başarının arkasında, zorlu koşullara rağmen büyük bir özveriyle görev yapan saha ekiplerinin emeği olduğunu vurguladı.

Dağlık Bölgelerde Jeneratör Desteği

Dicle Elektrik yetkilileri, özellikle Çüngüş kırsalındaki dağlık alanlarda bulunan 12 mahalle ve 17 mezranın yoğun kar yağışından ciddi şekilde etkilendiğini açıkladı. Ulaşımın güç olduğu bölgelerde ekiplerin karla mücadele ederek çalışmalarını sürdürdüğü, elektrik verilemeyen noktalarda ise abonelerin mağdur olmaması için jeneratör desteği sağlandığı bildirildi.
Yetkililer, hava şartlarının normale dönmesiyle birlikte ilçenin tamamında kesintisiz enerji arzının sağlanmasının hedeflendiğini kaydetti.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da Köy Yumurtasına Talep Arttı Fırsatçılar Devrede

2026-01-26 15:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da asırlık gelenek

2026-01-29 12:52 - Diyarbakır

Balıkesir'de 4.2 büyüklüğünde deprem

2026-01-24 15:16 - Bölge

Şanlıurfa’ya Dev Sağlık Yatırımı: 5 Yeni Hastane ve 1 Ağız Diş Sağlığı Merkezi Geliyor

2026-01-24 12:10 - Sağlık

Hakkari’de iki tilki ve bir kedinin mücadelesi

2026-01-30 10:13 - Bölge

Güneş ve sudan 40 milyon liralık tasarruf

2026-01-26 10:21 - Ekonomi

Emeklileri Heyecanlandırdı

2026-01-28 11:47 - Ekonomi

Şırnak’ta karla mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor

2026-01-25 10:48 - Bölge

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çağrı

2026-01-27 16:12 - Siyaset

Kilis’te sağanak yağış etkili oluyor

2026-01-30 10:13 - Bölge

İlgili Haberler

Diyarbakır'da Karanlık Odadan Dijital Dünyaya

10:17 - Diyarbakır

12 İlin Bayileri Diyarbakır'da Aynı Masada Buluştu

09:49 - Diyarbakır

Sazlıkta Başlayan Yangın Ağaçlık Alana Sıçradı

17:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 40 Dereceyi Aşan Sıcaklarda Çocukların Serinleme Adresi Süs Havuzu Oldu

14:38 - Diyarbakır

Diyarbakır Karpuzunda Bereketli Hasat Başladı

12:57 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da Karanlık Odadan Dijital Dünyaya

10:17 - Diyarbakır

12 İlin Bayileri Diyarbakır'da Aynı Masada Buluştu

09:49 - Diyarbakır

Sazlıkta Başlayan Yangın Ağaçlık Alana Sıçradı

17:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 40 Dereceyi Aşan Sıcaklarda Çocukların Serinleme Adresi Süs Havuzu Oldu

14:38 - Diyarbakır

Diyarbakır Karpuzunda Bereketli Hasat Başladı

12:57 - Diyarbakır