?>

5. İslami Dayanışma Oyunları kapanış seremonisiyle sona erdi

Konya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları, gerçekleştirilen kapanış seremonisi ile sona erdi..

Kültür Sanat - 4 yıl önce

Konya’nın ev sahipliğinde 56 ülkeden 4 bin 200 sporcunun katılımıyla 9-18 Ağustos tarihleri arasında 5.’si düzenlenen İslami Dayanışma Oyunları’nın kapanış seremonisi Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz Stadyumu’nda gerçekleştirildi. Tören İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağının göndere çekilmesiyle başladı. Daha sonra oyunlara katılan ülkelerin sporcuları geçit törenine katılarak stadı selamladı.

Kapanış seremonisinde konuşan Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “54 İslam ülkesinin, binlerce sporcunun, binlerce sporseverin bir araya getirdiği buluşmayı böylesine güzel bir geceyle nihayetlendirmenin heyecanı ve mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti. 5.’si düzenlenen İslami Dayanışma Oyunları’nın bundan sonra yine bu heyecanla, aynı coşkuyla güçlenerek, artarak beraberliği güçlendirme noktasında bir araç olarak yoluna devam edeceğine inandığını kaydeden Bakan Kasapoğlu, “Türkiye’mizde, binlerce kardeşimizi ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduk. Bu buluşmanın asla kaybedeni olmadı, kazanan kardeşlik oldu. Kazanan birlik, beraberlik oldu. Tüm misafirlerimiz bu güzide şehirden, Konya’dan, Türkiye’den yeni dostluklarla, unutulmaz hatıralarla ülkelerine dönüyorlar. Dünyanın daha adil ve daha yaşanılabilir olması noktasında inanın insanlığın kısa dünyasının birlikteliğine, beraberliğine ve güçlü iş birliğine ihtiyacı var. Bizler de inşallah bundan sonraki süreçte birliğimizi, beraberliğimizi daha güçlü kılma adına hem spor alanındaki hem gençlik alanındaki iş birliklerimizi daha yukarı noktalara taşıyacağız. Elbette 2022 yılının en geniş spor organizasyonunu düzenledik. Burada birçok emek, gayret var. Bu vesileyle veda gecesinde emekte, güzel tabloda katkısı olan herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Uluslararası İslami Dayanışma Spor Federasyonu (ISSF) Başkanı ve Suudi Arabistan Spor Bakanı Prens Abdülaziz bin Turki el-Faysal’a ise, “Tüm bu misafirperverlik için teşekkür ediyorum. Oyunlara bay ve bayan olmak üzere 4 binden fazla oyuncu katılarak 54 ülkeyi temsil ettiler. Böylece tüm dünyaya açık bir mesaj verdiğiniz için teşekkür ederim. Dayanışma bizim adımız, barış bizim dilimiz, spor meydanlarında şerefli rekabet ise bizim yolumuzdur. Teşekkürler Konya. Bu müstesna programa Konya ev sahipliği yaptığı ve spor ailesini bu şehirde bir araya getirdiği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Cumhuriyetine ve halkına şükranlarımı sunarım. Pandemi nedeniyle dünyanın maruz kalmış olduğu sıkıntıların ardından böyle bir buluşmanın gerçekleştirilmesinden memnuniyet duymaktayız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İslami Dayanışma Spor Federasyonu bayrağını Prens el-Faysal’a törenle teslim etti. Kapanış seremonisi, ışık ve havai fişek gösterilerinden sonra ünlü sanatçı Kubat’ın konseriyle sona erdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Psikoteknik belgesi olmayan sürücülere uyarı!

2022-08-12 00:00 - Eğitim

Diyarbakır'da gece çalışan belediye otobüslerinin sayısı arttırıldı

2022-08-17 00:00 - -

AK Partili Turan: “6 değil 66 parti de bir araya gelseler, AK Parti Çanakkale’nin birinci partisidir”

2022-08-13 00:00 - Siyaset

Kültür başkenti Bursa, Macaristan’da gönülleri fethetti

2022-08-12 00:00 - Kültür Sanat

Posta güvercini 1050 kilometreyi 24 saatte tamamlayarak 1’inci oldu

2022-08-12 00:00 - -

200 kişi Bilecik ve ilçelerindeki güzellikleri görme imkanı bulacak

2022-08-12 00:00 - Kültür Sanat

2022 YKS’de üstün başarı gösteren GKV’lilerden anlamlı ziyaret

2022-08-11 00:00 - Eğitim

AK Parti İl Başkanı Yıldırım: ″AK Parti, reformlar ve seçim başarılarıyla dolu 21 yılı geride bıraktı″

2022-08-13 00:00 - Siyaset

Kaz Gölü maden tehdidinden şimdilik kurtuldu

2022-08-12 00:00 - Kültür Sanat

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lviv'de Zelenskiy ile görüştü

2022-08-18 00:00 - Siyaset

İlgili Haberler

Etin Ustasından Pişirme Tavsiyesi

11:55 - Kültür Sanat

Dünyaca ünlü DJ Mahmut Orhan köyünde konser verdi

10:57 - Kültür Sanat

Gün batımı ve manevi atmosfer 

15:45 - Kültür Sanat

Aşil ve Thetis’in yer aldığı Amisos Mozaiği Samsun Müzesinde sergileniyor

09:28 - Kültür Sanat

Annemin Müstakbel Kocası Çaycuma’da seyirciyle buluştu

10:54 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Havalandırma Boşluğunda Mahsur Kalan Yavru Kedi Kurtarıldı

21:30 - Diyarbakır

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı İçin Mehmet Kahraman İsmi Gündemde

20:59 - Siyaset

Diyarbakır'ın en sıcak ilçesi yakıyor

16:54 - Diyarbakır

Sur Kaymakamı Akbulut Sahaya İnip Futbol Oynadı

16:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da El Emeği Eserler Görücüye Çıktı

14:17 - Diyarbakır