?>

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu

Elazığ’da düzenlenen ve 3 gün sürecek olan Türkiye Ümit, Genç ve U21 Karate Şampiyonası’na 51 ilden bin 200 sporcu katıldı.

Spor - 1 ay önce

Elazığ’da düzenlenen ve 3 gün sürecek olan Türkiye Ümit, Genç ve U21 Karate Şampiyonası’na 51 ilden bin 200 sporcu katıldı.

Türkiye Karate Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Ümit, Genç ve U21 Karate Şampiyonası, Elazığ’da başladı. Elazığ Valiliği koordinesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Fırat Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilen şampiyona, Fırat Üniversitesi Spor Salonu’nda düzenleniyor. Organizasyona 51 ilden bin 200 sporcu katılırken, hakem, antrenör ve idarecilerle birlikte toplam bin 600 kişi Elazığ’da bir araya geldi. 3 gün sürecek olan şampiyonada, sporcular farklı kategorilerde madalya mücadelesi verecek.

Açılış töreninde konuşması yapan Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, gençlerin sporla iç içe olmasının önemine dikkat çekerek, "İlimizde düzenlenen Ümit, Genç ve U21 Karate Şampiyonası’na hoş geldiniz. Hem sizler için hem ilimiz için hem de temsil ettiğiniz iller için hayırlara vesile olsun diliyorum. Spor, bizim devlet olarak her zaman için hedef olarak ortaya koyduğumuz en önemli alanlardan birisidir. Bu anlamda bugün Elazığ’da 15 okulumuzda sığınak olarak kullanılan veya atıl olarak duran alanları İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müz ile birlikte spor yapılabilecek alanlara çevirerek, ilimiz gençlerinin istifadesine sunduk. Aynı zamanda sizleri de Elazığ’da misafir etmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz" dedi.

Şampiyonanın açılış törenine, Elazığ Valisi Hatipoğlu’nun yanı sıra, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Ercüment Taşdemir, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Elazığ Belediye Başkanı Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, İl Milli Eğitim Müdürü Beraat Şahin, İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel, çok sayıda davetli, idareci, antrenör ve sporcu katıldı.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Umrede şaşkına uğratan görüntü: Her gören telefona sarıldı

2025-10-20 12:55 - Dünya

Umreye gidecek olan vatandaşlara yönelik hazırlık semineri düzenlendi

2025-10-20 10:13 - Güncel

CHP'li başkandan acı haber! Hayatını kaybetti

2025-10-18 13:02 - Siyaset

Eski tip ehliyet sahipleri dikkat! Geri sayım başladı!

2025-10-19 15:14 - Güncel

Veysel Eroğlu’na Yeni Görev

2025-10-18 12:59 - Siyaset

Ankara'da 3,5 büyüklüğünde deprem

2025-10-21 14:41 - Bölge

27 Asker Hayatını Kaybetti

2025-10-18 13:18 - Asayiş

Özel'den "İmamoğlu aday gösterilemezse kim aday olacak?" sorusuna yanıt

2025-10-20 12:47 - Siyaset

Rusya'da 7,8 büyüklüğünde deprem!

2025-10-24 13:06 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Avukatlarından Mustafa Doğan İnal Görevinden Ayrıldı

2025-10-24 13:13 - Siyaset

İlgili Haberler

Başakşehir hedef Fenerbahçe’yi yenerek galibiyet serisi yakalamak

10:03 - Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu

09:27 - Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor

09:18 - Spor

Kenan Eren Kahraman’dan Ali İhsan Kabakcı’ya ziyaret

02:48 - Spor

Galatasaray, Jhon Duran hakkında Anadolu Adliyesi’ne suç ihbarında bulundu

00:03 - Spor

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da 15 Yaş Altı Sosyal Medya Kullanımı İçin Yeni Düzenleme Geliyor

16:36 - Diyarbakır

Osman Özköylü’nün Skandal Sözlerine Tepki Yağıyor

15:32 - Diyarbakır

Diyarbakır dahil 81 ilde elektrikte yeni dönem

15:24 - Diyarbakır

Dicle Nehri'nde Su Seviyesi Tarihi Dip Noktaya İndi

14:34 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 112 Acil Sağlık Çalışanlarına Anlamlı Ziyaret

14:10 - Diyarbakır