?>

AB'den Rusya'ya yeni yaptırım paketi

AB Konseyi, üye ülkelerin Rusya üzerindeki baskıyı artırmayı amaçlayan 9'uncu yaptırım paketini resmen onayladıklarını açıkladı.

Dünya - 3 yıl önce

Açıklamada, kararlaştırılan yaptırım paketinin Rus ekonomisinin savaşı sürdürme kabiliyetini zayıflatmayı amaçlayan bir dizi yeni önlem içerdiği ifade edildi.
Rusya'nın savunma ve güvenlik sektörünün teknolojik gelişimine katkıda bulunabilecek çift kullanımlı mal ve teknolojilere ihracat kontrolleri ve kısıtlama getirildiğine işaret edilen açıklamada, Rusya'nın önemli kimyasallar, sinir gazları, gece görüş, radyo, navigasyon, elektronik ve bilgi teknolojisi ürünlerini alamayacağı,168 şirket ve kurumun sektörel kısıtlayıcı tedbirler listesine girdiği belirtildi.
Açıklamada, havacılık ve uzay endüstrisi ile ilgili mal ve teknolojilere yönelik ihracat yasağının uçak motorları ve parçalarını içerecek şekilde genişletildiği belirtilerek, yasağın hem insanlı hem de insansız hava araçları için geçerli olacağı, dron motorlarının Rusya'ya doğrudan veya 3'üncü ülkeler aracılığıyla ihracatının yasaklandığı bildirildi.
AB'nin ilave olarak 2 Rus bankasının mal varlıklarını dondurduğu belirtilen açıklamada, Rusya Bölgesel Kalkınma Bankası'nın bütün işlemlerine yasak getirildiği, NTV/NTV Mir, Rossiya 1, REN TV ve Pervyi Kanal'a yayın yasağı uygulanacağı, Rusya'ya reklam, pazar araştırması ve kamuoyu yoklama hizmetleri ile ürün testi ve teknik denetim hizmetleri sağlanmasının yasaklandığı kaydedildi.
Rusya madencilik sektöründe yeni yatırımların yasaklandığına işaret edilen açıklamada, belirli kritik ham maddeleri içeren faaliyetlerin bu yasak kapsamına alınmadığı ifade edildi.
Açıklamada, paket kapsamında çok sayıda kişinin de yaptırım listesine eklendiği, bu kişilerin mal varlıklarının dondurulduğu ve seyahat yasağı uygulamaya konulduğuna dikkat çekildi. (İLKHA)

 

Haftanın Öne Çıkanları

Dağcılar, günlerini Taşköprü Kanyonu'nda kutladı (Videolu)

2022-12-12 09:59 - Kültür Sanat

Bakan Soylu’dan operasyon açıklaması: “Göreceğiz el mi yaman bey mi yaman” (Videolu)

2022-12-14 10:30 - Siyaset

Tır didik didik arandı, 30 kilo 750 gram ’skank’ ele geçirildi

2022-12-11 20:05 - Güncel

Eski BDP Adıyaman il başkanının hapis cezası belli oldu

2022-12-13 14:17 - Güncel

Hem öğretmen hem hizmetli (Videolu)

2022-12-12 11:27 - -

Şanlıurfa’da bir sorun daha çözüldü

2022-12-13 12:05 - -

Kan değerlerini arttıran besinler nelerdir?

2022-12-15 09:20 - Sağlık

Diyarbakır'da traktörün altında kalan çocuk hayatını kaybetti

2022-12-10 13:50 - Güncel

AB'den Rusya'ya yeni yaptırım paketi

2022-12-16 17:27 - Dünya

ABD'de hükümet çalışanlarına TikTok yasağı

2022-12-15 08:55 - Dünya

İlgili Haberler

DMM'den Şara açıklaması

14:29 - Dünya

Çin, İran'a tam destek vermeye hazırlanıyor

14:23 - Dünya

Kim Jong Un'dan İran'a açık destek

14:16 - Dünya

ABD İstihbaratından İran Analizi: “Büyük Saldırılar Bile Rejimi Devirmeye Yetmeyebilir”

00:42 - Dünya

 ABD’de Felaket: 4 ölü

23:59 - Dünya

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Güneşli Hava Şehre Canlılık Getirdi

16:37 - Diyarbakır

Diyarbakırlıları mutlu eden görüntü

15:57 - Diyarbakır

Diyarbakır’da şadırvanı dilek kutusu yaptılar

15:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da mobilya üretmek zor

15:13 - Diyarbakır

Diyarbakır'da her gün farklı bir camide ibadet ediyor

14:44 - Diyarbakır