?>

Çukurova'da 4 gündür aralıksız yağan yağmur, çiftçiyi sevindirdi

Adana’da 4 gün boyunca aralıksız devam eden yağmur, Çukurova çiftçisini sevindirdi. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, "Dolu savarlar yasaklandıktan sonra bugüne kadar yağmayan yağmurlar yağdı ve afet şeklinde olmadı. Bütün ovadaki ürünler suya doydu" dedi.

Ekonomi - 7 ay önce

Adana’da 4 gün boyunca aralıksız devam eden yağmur, Çukurova çiftçisini sevindirdi. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, "Dolu savarlar yasaklandıktan sonra bugüne kadar yağmayan yağmurlar yağdı ve afet şeklinde olmadı. Bütün ovadaki ürünler suya doydu" dedi.

6 Aralık Cumartesi günü başlayıp 9 Aralık Salı gününe kadar devam eden yağmur, Çukurova’da çiftçiye merhem oldu. Soğan ve buğday tarlaları kuraklıkla karşı karşıya kalırken yağan yağışların ardından çiftçiye sevinç yaşattı. Kentte metrekareye düşen yağış, 70 kilogram olurken, Karataş ilçesinde metrekareye düşen yağış 100 kilogram oldu. Kent genelinde ekili araziler suya doydu.

Dolu savar yasaklandı, yağmurlar yağdı

Öte yandan valilik tarafından ekim ayında dolu savar kullanımı yağmurları engellediği gerekçesiyle yasaklanmıştı. Bu yasaktan yaklaşık 2 ay sonra kuvvetli yağışların yağması çiftçiyi ayrıca mutlu etti.

İhlas Haber Ajansı’na konuşan Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, yağmurların çiftçiye can suyu olduğunu belirterek, "Beklenen ve özlenen yağmur nihayet Çukurova bölgesine yağdı. Eski kış yağmurları kendisini gösterdi. Bütün ovadaki ürünler suya doydu. Yüksek kesimlere kar yağdı ancak ileriki günlerde daha fazla kar yağışı olursa 2026 yılında da 2025 yılında olduğu gibi su sıkıntısı yaşamayacağız diye bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
"Yağmurlar hayal kırıklığından bizleri kurtardı"

2025 yılında DSİ tarafından kuraklık nedeniyle çoğu ürüne su verilmediğini hatırlatan Doğan, "Bu sene kuraklık sebebiyle çok mağdur olduk. Birçok ürüne su verilmedi. Eksik su verildi ve olması gereken suyun 3’te 1’iyle ovamız zor sulandı. 2026 yılına umutla bakarken kuraklık bizim umutlarımızı kırdı. Bu yağmurlar bizi hayal kırıklığından kurtardı. Böyle yağışların aralıklı olarak yağması 2026 yılında ürünlere su vermemizi sağlayacaktır" diye konuştu.

"Dolu savar yasaklandı, yağış oldu"

Dolu savar kullanımının yasaklanmasından sonra bu yağışların olmasının da kendilerini mutlu ettiğini belirten Doğan, "Adana genelinde valiliğimiz tarafından dolu savar kullanımı halk arasında bulutları, yağışı engellediği gerekçesiyle ikinci bir emre kadar yasaklanmıştı. Bunun bilimsel bir açıklaması yok ama bugüne kadar yağmayan yağmurlar yağdı ve afet şeklinde olmadı. Afet şeklinde olmayan her yağmur çiftçiyi mutlu eder" dedi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’ın Gözbebeği: Sedefkarlık El Sanatları Geleceğe Taşınıyor

2025-12-09 13:47 - Diyarbakır

Erzincan’a yeni Kültür Merkezi Projesi hazır

2025-12-04 08:48 - Siyaset

Ekrem İmamoğlu'nun diploma davası ertelendi!

2025-12-09 14:42 - Siyaset

Tamamlandığında dünya sıralamasına girecek

2025-12-06 11:12 - Spor

TBMM, 2026 Bütçesini 14 Gün Boyunca Kesintisiz Görüşecek: Yoğun Mesai Başlıyor

2025-12-07 10:18 - Siyaset

UNESCO Kahramanmaraş’ı edebiyat şehri seçti

2025-12-07 11:12 - Kültür Sanat

Adalet Bakanı Tunç, adliye temel atma töreni için Bayburt’ta

2025-12-04 08:28 - Siyaset

İstanbul'da 'Adalar fayı kırılacak 6.5 büyüklüğünde deprem meydana gelecek' denildi!

2025-12-10 15:40 - Güncel

Cizre'de Define Arama sırasında bir kişi hayatını kaybetti

2025-12-07 20:29 - Asayiş

Diyarbakır’da 15 Yaş Altı Sosyal Medya Kullanımı İçin Yeni Düzenleme Geliyor

2025-12-05 16:36 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Asma yaprağının marka değeri korunacak

12:00 - Ekonomi

Altın Fiyatlarında Geri Çekilme

09:21 - Ekonomi

ABD-İran Gerilimi Döviz Piyasalarını Hareketlendirdi

09:17 - Ekonomi

Düzce’den 4 bin 135 ton orman ürünü ihraç edildi

10:28 - Ekonomi

Depozito İade Sisteminde Rekor Başlangıç

12:35 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da Karanlık Odadan Dijital Dünyaya

10:17 - Diyarbakır

12 İlin Bayileri Diyarbakır'da Aynı Masada Buluştu

09:49 - Diyarbakır

Sazlıkta Başlayan Yangın Ağaçlık Alana Sıçradı

17:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 40 Dereceyi Aşan Sıcaklarda Çocukların Serinleme Adresi Süs Havuzu Oldu

14:38 - Diyarbakır

Diyarbakır Karpuzunda Bereketli Hasat Başladı

12:57 - Diyarbakır