?>

ADÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Ulusal Mezun Sempozyumu

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Ulusal Mezun Sempozyumu’nda mezunlar, öğrenciler ve akademisyenler bir araya gelerek mesleki deneyimlerini paylaştı.

Eğitim - 7 ay önce

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Ulusal Mezun Sempozyumu”, Atatürk Kongre Merkezi Yörük Ali Efe Salonu’nda yoğun katılımla gerçekleştirildi. Mezunlarla öğrencileri aynı çatı altında buluşturan sempozyum, mesleki gelişim ve deneyim paylaşımı açısından önemli bir platform sundu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, fakültenin tanıtım videosu ve Prof. Dr. S. Özlem Altınkaya’nın müzik sunumuyla devam etti. Açılış konuşmalarında Sempozyum Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sibel Şeker, öğrenciler adına Sıla Nur Yılmaz ve mezunlar adına Dr. Öğr. Üyesi Gizem Öztürk söz aldı.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ayden Çoban, mezunların elde ettiği başarıların fakültenin akademik gücünü yansıttığını vurgulayarak, bu buluşmanın kurumsal aidiyeti güçlendirdiğini ifade etti. ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Özarslan ise mezunlar ile son sınıf öğrencilerinin bir araya gelmesinin mesleki vizyon açısından büyük önem taşıdığını belirterek, mezunların öğrenciler için yol gösterici olduğunu söyledi.
Sempozyumun ilk oturumu Ebelik Bölümü mezunlarına ayrıldı. Oturumda devlet hastanesinde, serbest çalışma alanında ve yurt dışında ebelik mesleğine dair deneyimler paylaşıldı. Çocuk Gelişimi Bölümü Mezunları Oturumu’nda ise akademisyenlikten erken çocukluk gelişimi merkezlerine ve kamu hastanelerine uzanan mesleki yolculuklar ele alındı.
Günün ilerleyen saatlerinde düzenlenen Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Oturumu’nda özel sağlık hizmeti birimlerinde çalışma deneyimleri aktarılırken, öğrencilerin soruları yanıtlandı. Son oturumda ise Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunları, özel ve kamu sektöründeki çalışma alanlarına ilişkin bilgi ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.
“Mezunlarla Buluşma ve Deneyim Paylaşımı” temasıyla gerçekleştirilen sempozyum, gün boyu süren sunumlar, söyleşiler ve etkileşimli oturumlarla tamamlandı. Etkinliğe üniversite yönetimi, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda mezun katıldı. Sempozyumun, fakülte geleneği olarak önümüzdeki yıllarda da sürdürülmesi hedefleniyor.

KAYNAK: İHA

Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’ın Tarihi Çarşısı Asırlık Esnaf Kültürünü Yaşatıyor

2025-12-14 14:36 - Diyarbakır

Eğil’in Beyaz Evleri Turistlerin Gözdesi Oldu

2025-12-11 10:58 - Diyarbakır

4. esnaf kooperatifini kazandıracağız

2025-12-12 10:18 - Ekonomi

Çukurova'da pırasa hasadı başladı

2025-12-15 10:17 - Ekonomi

Düzce’de Manda Yetiştiriciliği Gelişiyor: 17 Damızlık Manda Boğası Üreticilere Teslim Edildi

2025-12-13 12:43 - Ekonomi

Ekrem İmamoğlu'nun diploma davası ertelendi!

2025-12-09 14:42 - Siyaset

Diyarbakır'da Reborn Bebeklerin Psikolojik ve Fiziksel Riskleri: Uzmanlar Uyarıyor

2025-12-13 11:42 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Gözbebeği: Sedefkarlık El Sanatları Geleceğe Taşınıyor

2025-12-09 13:47 - Diyarbakır

Kan portakalında hedef AB tescili

2025-12-11 10:15 - Ekonomi

CHP lideri Özgür Özel rest çekti!

2025-12-12 14:23 - Siyaset

İlgili Haberler

LGS listesinin şifreleri

08:49 - Eğitim

Nüfus Müdürlüğü hafta sonu mesai yapacak

11:40 - Eğitim

Mudanya Üniversitesi’nde tercih tanıtım günleri başlıyor

10:52 - Eğitim

BŞEÜ Rektörü Kaplancıklı’ya ziyaret

09:41 - Eğitim

Kur’an Kursu’nda hafızlık sevinci

09:52 - Eğitim

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Soğuk Baklavaya İlgi Arttı

15:43 - Diyarbakır

Çınar Çevre Yolunda Trafik Kazası: 1 Kişi Yaralandı

15:34 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Engelli Bireyleri Taşıyan Minibüs Kaza Yaptı: 19 Yaralı

15:32 - Diyarbakır

Çermik’in Yöresel Pekmezleri Tezgâhlarda Yerini Aldı

15:19 - Diyarbakır

Çermik’te Kavurucu Sıcaklar Esnafın İşlerini Yavaşlattı

15:17 - Diyarbakır