?>

Düzce’de Manda Yetiştiriciliği Gelişiyor: 17 Damızlık Manda Boğası Üreticilere Teslim Edildi

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi’nin ortaklaşa yürüttüğü Manda Yetiştiriciliği Geliştirilmesi Projesi kapsamında, 17 damızlık manda boğası üreticilere teslim edilerek bölgedeki sürü verimliliğinin artırılması hedefleniyor.

Ekonomi - 7 ay önce

Düzce’de Manda Yetiştiriciliği Güçleniyor: 17 Damızlık Manda Boğası Üreticilere Teslim Edildi
Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi iş birliğinde yürütülen Manda Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi kapsamındaki 17 adet damızlık manda boğası, üreticilere teslim edildi. Proje, manda yetiştiriciliğini daha verimli hale getirerek bölgedeki üreticilerin ekonomik durumlarını iyileştirmeyi ve sürdürülebilir üretimi sağlamayı amaçlıyor.
Düzce il genelinde 130 işletmede toplam 2 bin 464 baş manda yetiştirilirken, yıllık olarak 950 ton süt ve 145 ton et üretimi gerçekleştiriliyor. Manda yetiştiriciliği, Düzce hayvancılığının önemli bir bileşeni haline gelmiş durumda. Bu proje ile birlikte manda yetiştiriciliği sektörü, verimlilik ve kalite açısından önemli bir adım atmış oldu.
Proje, 1 milyon 411 bin 362 TL bütçe ile hayata geçirildi. Bunun yüzde 67’si İl Özel İdaresi tarafından, yüzde 33’ü ise yetiştiricilerin katkılarıyla karşılandı. Düzce Valisi Selçuk Aslan, proje kapsamında yapılan damızlık manda boğası teslimatında, “İlimizdeki manda sayısının daha nitelikli hale gelmesi için 17 damızlık manda boğası dağıtıyoruz. Bu projeyle, hem üreticilerimize maddi destek sağlıyoruz hem de sürdürülebilir üretim anlayışını yerleştiriyoruz. İnşallah ilerleyen süreçlerde Düzce’de manda yetiştiriciliği eski günlerine dönecektir” şeklinde konuştu.
Manda Yetiştiriciliği Bölge İçin Önemli Bir Değer
AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ise proje hakkında yaptığı açıklamada, manda yetiştiriciliğinin bölge için hem kültürel hem de ekonomik açıdan büyük bir değer taşıdığını belirterek, bu tür projelerin bölgenin kalkınmasına katkı sağladığını vurguladı.
Törenin sonunda, proje desteklerinden yararlanan üreticilere temsili olarak manda boğası teslim edildi. Proje ile birlikte Düzce’de manda yetiştiriciliği daha verimli hale gelirken, üreticiler de gelecek yıllarda daha kaliteli ve sürdürülebilir ürünler elde etme imkanı bulacak.
KAYNAK: İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Eğil’in Beyaz Evleri Turistlerin Gözdesi Oldu

2025-12-11 10:58 - Diyarbakır

4. esnaf kooperatifini kazandıracağız

2025-12-12 10:18 - Ekonomi

Ekrem İmamoğlu'nun diploma davası ertelendi!

2025-12-09 14:42 - Siyaset

Düzce’de Manda Yetiştiriciliği Gelişiyor: 17 Damızlık Manda Boğası Üreticilere Teslim Edildi

2025-12-13 12:43 - Ekonomi

Diyarbakır'da Reborn Bebeklerin Psikolojik ve Fiziksel Riskleri: Uzmanlar Uyarıyor

2025-12-13 11:42 - Diyarbakır

Kan portakalında hedef AB tescili

2025-12-11 10:15 - Ekonomi

Diyarbakır’ın Gözbebeği: Sedefkarlık El Sanatları Geleceğe Taşınıyor

2025-12-09 13:47 - Diyarbakır

CHP lideri Özgür Özel rest çekti!

2025-12-12 14:23 - Siyaset

Oykun Başar’ın acı günü

2025-12-12 14:21 - Siyaset

Bin yıllık yemek kültürünü 400 yıllık hana taşıdılar

2025-12-12 10:09 - Ekonomi

İlgili Haberler

Alaşehir’de bağ örtme uygulaması yaygınlaşıyor

15:33 - Ekonomi

Asma yaprağının marka değeri korunacak

12:00 - Ekonomi

Altın Fiyatlarında Geri Çekilme

09:21 - Ekonomi

ABD-İran Gerilimi Döviz Piyasalarını Hareketlendirdi

09:17 - Ekonomi

Düzce’den 4 bin 135 ton orman ürünü ihraç edildi

10:28 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Soğuk Baklavaya İlgi Arttı

15:43 - Diyarbakır

Çınar Çevre Yolunda Trafik Kazası: 1 Kişi Yaralandı

15:34 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Engelli Bireyleri Taşıyan Minibüs Kaza Yaptı: 19 Yaralı

15:32 - Diyarbakır

Çermik’in Yöresel Pekmezleri Tezgâhlarda Yerini Aldı

15:19 - Diyarbakır

Çermik’te Kavurucu Sıcaklar Esnafın İşlerini Yavaşlattı

15:17 - Diyarbakır