?>

Afetzedeler için "Uluslararası Bağışçılar Konferansı" yapılacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afetzedeler için Uluslararası Bağışçılar Konferansı'nın düzenleneceğini belirterek, "Avrupa Birliğinin ve dönem başkanı İsveç'in ortak girişimi ile 20 Mart Pazartesi günü bu konferans gerçekleşecek" açıklamasını yaptı.

Güncel - 3 yıl önce

Bakan Çavuşoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Malatya OSB'de ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
Çavuşoğlu, depremlerin ardından yurt dışından gelen yardımların, desteklerin koordinasyonu ve dayanışma diplomasisinden fırsat buldukça sahadaki çalışmaları desteklemek için deprem bölgesine ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirterek,"Sahada ziyaretlerde bulunan bazı siyasetçilerin özellikle koordinasyon merkezlerine hiç uğramadığını, devletin valileriyle ve bürokratlarıyla sahada çalışan belediye başkanları dâhil onlarla hiç görüşmediğini gördük" dedi. 
Bakan Çavuşoğlu, konteyner kentlere yerleşen insan sayısının arttığını gördüklerini, konteynerlerdeki eksiklerin tamamlanması için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.
Depremzedelere yönelik yapılan çalışmalara değinen Çavuşoğlu, arazisine dönmek isteyenlere de bireysel olarak çadır ve konteynerlerin verilmeye başladığını söyledi.

Çavuşoğlu, geçen hafta G20 Dışişleri Bakanları toplantısının ardından Doha'da En Az Gelişmiş Ülkeler toplantısına katıldığını belirterek, "Hem en zengin ülkelerin, hem de en az gelişmiş ülkelerin bu dönemde Türkiye'ye büyük destek verdiğini görüyoruz. Özellikle deprem afetinin büyüklüğünün herkes farkında. Türkiye, yıllardır nerde bir afet varsa, nerde yardıma ihtiyaç bir ülke, toplum varsa ilk koşan ülke oldu. Ve şimdi herkes Türkiye'ye bu anlamda da destek vermeye çalışıyor." ifadelerine yer verdi.
Depremlerin ardından Türkiye'ye yurt dışından ziyaretlere gelenlerin depremle ilgili koordinasyondan etkilendiğini belirten Çavuşoğlu, "Alman Dışişleri Bakanı'nın G20 toplantısında Türkiye'deki bu koordinasyondan övgüyle bahsetmesi elbette bizim de hoşumuza gitti. Eksiğimiz olabilir, yanlışımız olabilir. Ama gerçekten böyle büyük bir afet karşısında tüm kurumlarımızın bu kadar gayretli çalışması, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde arkadaşlarımızın sahada elinden geleni yapması da takdire şayandır. Bunu da özellikle yurt dışından gelenler de görüyor" diye kaydetti.
Bakan Çavuşoğlu, depremlerin ardından yurt dışından Türkiye'ye gelen arama kurtarma ekiplerinin tamamının ülkelerine döndüğünü, bazı ülkelerin sahra hastanesi kurduğunu, şu an 12'sinin sahra hastanesinin çalışmalarına devam ettiğini ve bazılarının da sahra hastanesi kuracağını bildirdi.

Yurt dışından bugüne kadar 211 bine yakın çadır getirdiklerini belirten Çavuşoğlu, "Şu ana kadar 4 bin 160 konteyner yurt dışından geldi. 4 bin civarında konteyner daha gemilere binmek üzere. Diğer taraftan tabii NATO'nun da Antakya'da ve İskenderun'da 4 bin kişilik bir yaşam kenti kurduğunu biliyorsunuz. İkinci 4 bin kişilik yaşam kenti için de düğmeye bastık, çalışmaları sürdürüyoruz" diye kaydetti.
Bakan Çavuşoğlu, afetzedeler için Uluslararası Bağışçılar Konferansı'nın düzenleneceğini belirterek, "Avrupa Birliğinin ve dönem başkanı İsveç'in ortak girişimi ile 20 Mart Pazartesi günü bu konferans gerçekleşecek. Sayın Cumhurbaşkanımız lütfettiler, video konferansa katılacaklar" dedi.
Konferansa sadece AB üyesi ülkelerin değil farklı ülke ve uluslararası kuruluşların da davet edileceğini belirten Çavuşoğlu, kendisinin de konferansta gerekli bilgilendirmeleri yapacağını kaydetti. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

İki bölge için çığ uyarısı

2023-03-07 09:30 - Güncel

Afetzedeler için "Uluslararası Bağışçılar Konferansı" yapılacak

2023-03-11 23:58 - Güncel

Depremzede çocuklar için 323 bin 675 koruyucu aile başvurusu yapıldı

2023-03-07 15:48 - Güncel

Bangladeş'te bir binada patlama: 17 ölü 4 kayıp

2023-03-08 11:02 - Güncel

Bakan Kirişçi: Adana'da 1900 konut, 7 köy evi yapılacak

2023-03-09 09:45 - Güncel

Van'da 208 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

2023-03-06 09:54 - Güncel

İki otomobilin çarpıştığı kazada 6 kişi yaralandı

2023-03-11 08:16 - Güncel

Kahramanmaraş'ta 4,4 büyüklüğünde deprem

2023-03-07 13:06 - Güncel

Çocukları obeziteden korumanın yolları

2023-03-06 12:32 - Güncel

Malatya'da 32 bin 195 bina yıkılacak

2023-03-07 06:54 - Güncel

İlgili Haberler

Mevsimin İlk Karı Merkeze İndi

10:49 - Güncel

Gençlerin ’başarısız’ kedi kurtarma operasyonu

10:06 - Güncel

O ilimizde Metrekareye 27 kilo yağış düştü

10:08 - Güncel

Şehit polis Alaattin Özdemir’in ailesine ziyaret

10:09 - Güncel

İlkokul öğrencisi, matematik olimpiyatlarında 3 altın madalya kazandı

10:09 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da ‘Şahin Trafik’ Ekiplerinden Eş Zamanlı Denetim

12:50 - Diyarbakır

Sur Şimdi Turizmin Yükselen Merkezi

12:45 - Diyarbakır

Silvan’da Yaya Güvenliğine Üst Geçit Dokunuşu

12:43 - Diyarbakır

Otomobile Tutunan Kişi, Trafiği Tehlikeye Sürükledi

11:33 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Başıboş Köpek Dehşeti

11:15 - Diyarbakır