?>

Amedspor’un Geleceği Masaya Yatırıldı: Bölge Takımları İçin Ortak Futbolcu Havuzu Kurulsun

Diyarbakır’da düzenlenen “Amedspor Geleceğini Tartışıyor” çalıştayında konuşan Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, kulübün dernek yapısının korunarak güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. Kaya, bölge futbolunun gelişimi için futbolcu havuzu ve kulüpler arası dayanışma modeli önerdi.

Diyarbakır - 1 yıl önce

Amedspor’un geleceği Diyarbakır’da düzenlenen geniş katılımlı bir çalıştayda masaya yatırıldı. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Konferans Salonu’nda yapılan “Amedspor Geleceğini Tartışıyor” başlıklı çalıştayda, kulübün kurumsal yapısından altyapı ve tesisleşmeye, sosyolojisinden medyadaki yansımalarına kadar birçok konu ele alındı.
Çalıştayda Amedspor Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Kaya da dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kaya, Amedspor’un yalnızca Diyarbakır’ın değil, dünyanın dört bir yanındaki taraftarlarıyla büyük bir aidiyet duygusu yarattığını vurguladı.

“Aidiyet duygusu en büyük gücümüz”

Kaya, “Amedspor, bayrağını iş yerine asan, formasını gururla taşıyan, sevgisini dört duvar arasında da olsa yaşayan binlerce insanın takımıdır. Bu da ne kadar güçlü bir aidiyet duygusu oluşturduğumuzu gösteriyor” dedi.

“Dernek yapısı korunmalı”

Türkiye’de kulüplerin hızla şirketleşme yoluna gittiğine dikkat çeken Kaya, Amedspor’un bu yoldan sapmaması gerektiğini söyledi. “Biz, dernek yapısını koruyarak finansal ve yapısal sorunları aşan kulüpler gibi örnek bir model oluşturabiliriz. Bu, tüm paydaşların katılımıyla mümkün olur,” diye konuştu.

“Bölgesel futbolcu havuzu önerisi”

Mehmet Kaya, Amedspor’un bölge futbolunun gelişiminde öncü rol üstlenmesi gerektiğine de dikkat çekerek, şu öneride bulundu: “Amedspor çatıyı oluşturmalı ve çevresindeki kulüplerle birlikte ortak bir futbolcu havuzu kurarak bölgesel dayanışmayı güçlendirmelidir. Taraftar işbirlikleri ve yönetimsel dayanışmayla bu model uygulanabilir.”

“Şampiyonlukla taçlansın”

Çalıştayın, kulübün geleceğine ışık tutacak bir yol haritası oluşturmasını umduklarını belirten Kaya, “Dileğimiz bu süreci sahada da başarıyla taçlandırmak. Bu yıl şampiyonlukla birlikte Amedspor’un geleceğine daha umutla bakmak istiyoruz” dedi.
Çalıştaya emeği geçen divan kurulu üyeleri, akademisyenler, sivil toplum temsilcileri ve taraftarlara teşekkür eden Kaya, tüm katılımcılara saygılarını iletti.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’ın sessiz şifası: Geven otu

2025-05-24 00:24 - Diyarbakır

Siverekli Anne 11 yıldır evladını hasretle bekliyor

2025-05-28 13:16 - Diyarbakır

Diyarbakır’da yılanların dansı görüntülendi

2025-05-28 10:07 - Diyarbakır

Diyarbakır'da o minare dileklerin durağı oldu

2025-05-22 14:00 - Diyarbakır

İstanbul’da özel halk otobüsü grevi duraklarda yoğunluğa neden oldu

2025-05-22 08:42 - Asayiş

Diyarbakır’da Daltonlar Operasyonu

2025-05-23 16:47 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Tarlada Kurt Paniği

2025-05-22 13:45 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur'da tır alev alev yandı

2025-05-28 13:56 - Diyarbakır

Silvanlı taraftarın Galatasaray aşkı sınır tanımıyor

2025-05-22 14:34 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Dicle Fest'te Enerji ve Bilim Seferberliği

2025-05-28 16:33 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Sur’da Seyyar Satıcılara Son Çağrı

16:26 - Diyarbakır

Bir dönemin mahalle kültürü sessizce kayboluyor

15:24 - Diyarbakır

Diyarbakır, Türkiye'de Bir İlke Daha İmza Attı

15:13 - Diyarbakır

45 Derece Sıcağa Rağmen Çekiçler Susmuyor

14:31 - Diyarbakır

SGK'dan Prim Borçlularına Nefes Aldıracak Düzenleme

13:19 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Sur’da Seyyar Satıcılara Son Çağrı

16:26 - Diyarbakır

Bir dönemin mahalle kültürü sessizce kayboluyor

15:24 - Diyarbakır

Diyarbakır, Türkiye'de Bir İlke Daha İmza Attı

15:13 - Diyarbakır

45 Derece Sıcağa Rağmen Çekiçler Susmuyor

14:31 - Diyarbakır

SGK'dan Prim Borçlularına Nefes Aldıracak Düzenleme

13:19 - Diyarbakır