?>

Anneler Günü hediyesi ’gökten’ indi!

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesine bağlı Arpaderen köyüne bağlı Doruk mezrasında yaşayan 85 yaşındaki Fehime Ekici’ye ait evin bahçesine göktaşı olduğu düşünülen cisim düştü. Ekici, "Anneler Günü hediyesi" benzetmesinde bulundu.

Bölge - 1 yıl önce

Çemişgezek’in Arpaderen köyüne bağlı Doruk mezrasındaki evinin penceresinden yağmur yağışını izleyen 85 yaşındaki Fehime Ekici, gökyüzünden evinin bahçesine düşen alev topu gibi bir cisim gördü. Fehime Ekici, durumu akşam eve gelen oğlu Fahri Ekici’ye anlattı. Fahri Ekici ertesi gün gündüz saatlerinde toplamda yaklaşık 20 kiloya yakın, göktaşı olduğunu değerlendirdiği cismi bularak analize gönderdi. Fahri Ekici, "Ben 30 yıl İstanbul’da esnaflık yaptım. Emekli olduktan sonra köyüme yerleştim. Burada annemle yaşıyorum. Geçen gün çok aşırı yağmurlu bir havada, annem pencere önünde otururken gökten böyle ateş topu gibi bir şey düştüğünü görüyor. Ben o anda evde yoktum, görmedim. Eve geldiğimde annem durumu anlattı, tarif etti. Düştüğü alanda aradım ve buldum" dedi.

"Göktaşı olduğunu değerlendiriyoruz"

Taşın göktaşı olduğunu değerlendirdiklerini kaydeden Ekici, "Düştüğü yer belli zaten. Yani o ateş topu gibi düştüğü için orayı böyle top şeklinde çukurlatmış. Taşlar dağılmış, etrafa yayılmıştı. Dediğim gibi göktaşı olduğunu düşünüyoruz. Analize gönderdik. Sonuçlarını bekliyoruz. Sonrasında ise taliplerini bekliyoruz. Yani en büyük parçası yaklaşık 3,5 kilogram. Düştüğü yerde dağılmıştı tabi biz bunları topladık, yaklaşık 15-20 kiloya yakın taş var. En büyük parçası yaklaşık 3,5 kilogram. Normal taşlardan daha ağır geliyor. Bir analizden çıksın sonuçları. Ona göre artık değerlendireceğiz" diye konuştu.

"Anneler Günü hediyesi gökten geldi"

Anneler Günü hediyesinin gökten indiğini şakacı bir üslupla dile getiren Fehime Ekici ise, "Benim çocuklarım taş düştüğü gün Elazığ’da idi. Akşam Elazığ’dan geldiler. Oğlum Fahri dedim, ’korkarım başımıza ateş yağacak’ dedim. ’Niye anne’ dedi. Dedim ’gökten böyle büyük bir ateş parçası düştü. Yıldırım gibi. Sanki ateş yağıyor. ’Nereye düştü’ dedi ’anne, hele gidelim bakalım’ dedi. Dedim ki, ’vallahi bilmem, işte kapının önüne doğru düştü.’ Gece gidip baktılar, bulamadılar. ’Oğul gece vakti bulunmaz’ dedim. Çocuklarım eve geç geldi zaten. Gündüz baktıklarında ’buldunuz mu oğlum’ dedim. ’Tabii ki bulduk anne’ dedi. Anneler Günü’nde hediye yağdı başımıza" şeklinde konuştu.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da mermer ocağı gerginliği

2025-05-04 11:17 - Diyarbakır

Burası Karadeniz değil, Güneydoğu’nun saklı cenneti

2025-05-05 00:12 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Amedspor Sevgisi Evin Renklerine Yansıdı

2025-05-09 00:09 - Diyarbakır

siyonist destekçisi lojistik firmasının aracı Diyarbakır'da protesto edildi

2025-05-07 13:26 - Diyarbakır

Bilim insanları uyarıyor: "Mardin ovası obruk tehlikesiyle karşı karşıya"

2025-05-09 11:15 - Bölge

Van ve Şanlıurfa'da 311 kilo narkotik madde ele geçirildi

2025-05-09 11:29 - Asayiş

Diyarbakır'ın göbeğinde sopalı ve kemerli kavga

2025-05-07 11:12 - Diyarbakır

Doç. Dr. İsa An: Güneşten korunmak hayat kurtarır

2025-05-05 13:29 - Sağlık

Diyarbakır'da Kedi'nin Saksağan ile imtihanı

2025-05-09 11:08 - Diyarbakır

Bugün onların günü

2025-05-08 13:48 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Yüksekova’da "Planlı Tarımsal Üretim" için saha kontrolleri sürdürülüyor

08:27 - Bölge

Sıcaktan bunalan inekler çareyi gölette buldu

08:30 - Bölge

Kaymakamı Volkan Hülür, Esendere Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulundu

08:32 - Bölge

40 dereceyi gören havalarda arılar için tedbir alın çağrısı

08:36 - Bölge

15 Temmuz gazileri Gabar’da petrol üretim tesisini gezdi

10:51 - Bölge

Günün Manşetleri

Çınar’daki Feci Kazadan Acı Haber

07:17 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Feci Kaza: Yaya Hayatını Kaybetti

06:46 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Soğuk Baklavaya İlgi Arttı

15:43 - Diyarbakır

Çınar Çevre Yolunda Trafik Kazası: 1 Kişi Yaralandı

15:34 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Engelli Bireyleri Taşıyan Minibüs Kaza Yaptı: 19 Yaralı

15:32 - Diyarbakır