?>

Anneler Günü hediyesi ’gökten’ indi!

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesine bağlı Arpaderen köyüne bağlı Doruk mezrasında yaşayan 85 yaşındaki Fehime Ekici’ye ait evin bahçesine göktaşı olduğu düşünülen cisim düştü. Ekici, "Anneler Günü hediyesi" benzetmesinde bulundu.

Bölge - 1 yıl önce

Çemişgezek’in Arpaderen köyüne bağlı Doruk mezrasındaki evinin penceresinden yağmur yağışını izleyen 85 yaşındaki Fehime Ekici, gökyüzünden evinin bahçesine düşen alev topu gibi bir cisim gördü. Fehime Ekici, durumu akşam eve gelen oğlu Fahri Ekici’ye anlattı. Fahri Ekici ertesi gün gündüz saatlerinde toplamda yaklaşık 20 kiloya yakın, göktaşı olduğunu değerlendirdiği cismi bularak analize gönderdi. Fahri Ekici, "Ben 30 yıl İstanbul’da esnaflık yaptım. Emekli olduktan sonra köyüme yerleştim. Burada annemle yaşıyorum. Geçen gün çok aşırı yağmurlu bir havada, annem pencere önünde otururken gökten böyle ateş topu gibi bir şey düştüğünü görüyor. Ben o anda evde yoktum, görmedim. Eve geldiğimde annem durumu anlattı, tarif etti. Düştüğü alanda aradım ve buldum" dedi.

"Göktaşı olduğunu değerlendiriyoruz"

Taşın göktaşı olduğunu değerlendirdiklerini kaydeden Ekici, "Düştüğü yer belli zaten. Yani o ateş topu gibi düştüğü için orayı böyle top şeklinde çukurlatmış. Taşlar dağılmış, etrafa yayılmıştı. Dediğim gibi göktaşı olduğunu düşünüyoruz. Analize gönderdik. Sonuçlarını bekliyoruz. Sonrasında ise taliplerini bekliyoruz. Yani en büyük parçası yaklaşık 3,5 kilogram. Düştüğü yerde dağılmıştı tabi biz bunları topladık, yaklaşık 15-20 kiloya yakın taş var. En büyük parçası yaklaşık 3,5 kilogram. Normal taşlardan daha ağır geliyor. Bir analizden çıksın sonuçları. Ona göre artık değerlendireceğiz" diye konuştu.

"Anneler Günü hediyesi gökten geldi"

Anneler Günü hediyesinin gökten indiğini şakacı bir üslupla dile getiren Fehime Ekici ise, "Benim çocuklarım taş düştüğü gün Elazığ’da idi. Akşam Elazığ’dan geldiler. Oğlum Fahri dedim, ’korkarım başımıza ateş yağacak’ dedim. ’Niye anne’ dedi. Dedim ’gökten böyle büyük bir ateş parçası düştü. Yıldırım gibi. Sanki ateş yağıyor. ’Nereye düştü’ dedi ’anne, hele gidelim bakalım’ dedi. Dedim ki, ’vallahi bilmem, işte kapının önüne doğru düştü.’ Gece gidip baktılar, bulamadılar. ’Oğul gece vakti bulunmaz’ dedim. Çocuklarım eve geç geldi zaten. Gündüz baktıklarında ’buldunuz mu oğlum’ dedim. ’Tabii ki bulduk anne’ dedi. Anneler Günü’nde hediye yağdı başımıza" şeklinde konuştu.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da mermer ocağı gerginliği

2025-05-04 11:17 - Diyarbakır

Diyarbakır’da endemik bitki zenginliği tehlikelide

2025-05-11 00:50 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Kedi'nin Saksağan ile imtihanı

2025-05-09 11:08 - Diyarbakır

Sağlık Bakanlığı Diyarbakır’da 52 İşçi Alacak

2025-05-05 12:41 - Diyarbakır

Diyarbakırlı Cevat Yıldız elli yaşında üniversiteye başladı, şimdi de Zazaca kitap yazıyor

2025-05-10 00:02 - Diyarbakır

Ağaçtan Düşen Vatandaş Ambulans Helikopterle Diyarbakır’a Sevk Edildi

2025-05-08 12:15 - Diyarbakır

Bilim insanları uyarıyor: "Mardin ovası obruk tehlikesiyle karşı karşıya"

2025-05-09 11:15 - Bölge

Diyarbakır’da 2 kardeşten 2 milyonluk motosiklet vurgunu

2025-05-06 08:23 - Asayiş

Çocuklarda telefon bağımlılığı iletişim becerilerini zayıflatıyor

2025-05-05 13:55 - Diyarbakır

Bugün onların günü

2025-05-08 13:48 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Yıkımın Ardından Kurulan Merkezler Esnafı Ayakta Tuttu

14:31 - Bölge

Konutlar Yükseliyor Gözler Şimdi Konteyner Çarşılarında

12:36 - Bölge

Kentsel dönüşümle birlikte yeşil alanlar da artıyor

13:25 - Bölge

Malatya'da barajlar doldu taştı

10:39 - Bölge

Geceyi süsleyen ’Mavi Dolunay’ Van’da böyle görüntülendi

00:10 - Bölge

Günün Manşetleri

Amedspor’dan Süper Lig Öncesi Kritik Hamle

17:43 - Diyarbakır

Bayramda Eğil’e Ziyaretçi Akını

16:00 - Diyarbakır

Basın Dünyasının Önemli İsimlerinden Vali Zorluoğlu’na Ziyaret

15:51 - Diyarbakır

Ahmed Arif büstü Sil Baştan

14:10 - Diyarbakır

Bahar Şenliği İçin Geri Sayım Başladı

13:57 - Diyarbakır