?>

Antalya Diplomasi Forumu'na 20'den fazla devlet başkanı katılacak

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Antalya Diplomasi Forumu'nun (ADF), 100'ü aşkın ülkeden 20'den fazla devlet ve hükümet başkanının katılımıyla düzenleneceğini bildirdi.

Güncel - 2 yıl önce

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Antalya Diplomasi Forumu ile ilgili yazılı bilgilendirmede bulundu.
Sözcü Keçeli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Antalya Diplomasi Forumu (ADF), Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın inisiyatifiyle 1-3 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleşecektir.
Üçüncü ADF vesilesiyle Devlet ve Hükümet Başkanları, Bakanlar, diplomatlar, iş insanları, akademisyenler ile düşünce kuruluşları, gençlik ve medya temsilcileri geniş kapsamlı görüş alışverişinde bulunmak üzere bir araya gelecektir.
"Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak" ana temasıyla düzenlenecek olan ADF2024, içinden geçmekte olduğumuz bu çalkantılı dönemden barışçıl bir çıkış arayışında ortak düşünme zemini sunmayı amaçlamaktadır. Süregelen savaşlar, terörizm, düzensiz göç, yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığı, Yapay Zekanın getirdiği öngörülemeyen riskler, iklim değişikliği, doğal afetler ve pandemiler, genişleyen sosyoekonomik uçurum vb. unsurlar, karşı karşıya bulunduğumuz küresel sınamalarının sadece bir kısmıdır. Kurallara dayalı uluslararası düzene duyulan güvenin aşınması da devletlerin faaliyet gösterdiği ortamın öngörülebilirliğini zayıflatan diğer bir endişe verici eğilimdir.
Dünya çalkantılı bir dönemden geçerken, söz konusu sınamalar küresel siyasi, ekonomik ve güvenlik alanlarında yapısal değişikliklerin yolunu açabilecektir. Dahası, dünya nüfusunun üçte biri 2024 yılında sandıklara giderken, seçimlerin acil yanıt gerektiren uluslararası meselelere etkisi, ayrıca Yapay Zeka yoluyla dezenformasyon faaliyetleri ve yalan haberler gibi endişeler gündeme gelebilecektir.
Mevcut gidişatta küresel sınamalara yanıt verebilmek için diplomasiden nasıl daha etkin bir şekilde faydalanabiliriz? Yanıt hiç şüphesiz, geleneksel diyalog çerçevesinin ötesine uzanan yeni bir diplomasi anlayışının benimsenmesinde saklıdır.
Bu amaçla, ADF bir kez daha küresel ve bölgesel gündemleri şekillendiren sınamaları ele almak ve krizler döneminde diplomasiyi öne çıkaracak yenilikçi araçları tartışmak üzere, saygıdeğer katılımcılarına interaktif ve düşünmeye sevk eden bir platform sunacaktır.
Haftanın Öne Çıkanları

Antalya Diplomasi Forumu'na 20'den fazla devlet başkanı katılacak

2024-02-26 08:16 - Güncel

Gözler Avrupa'da: Fenerbahçe'nin Gizemli Rakibi Ortaya Çıktı!

2024-02-23 16:03 - Spor

Türkiye'de Bir İlk: Karakulaklara Uydu Takip Cihazı Takıldı!

2024-02-22 12:09 - Bilim ve Teknoloji

İşgalci siyonistler Cenin'de bir aracı bombaladı

2024-02-23 00:02 - Dünya

3 ilde düzensiz göçmen hareketliliği

2024-02-20 08:40 - Güncel

Araçlarında uyuşturucu bulunan şahıslar yakalandı

2024-02-21 11:52 - Asayiş

Mersin’de kandilde 15 bin simit dağıtıldı

2024-02-25 12:01 - Güncel

Keşkek tenceresini karpuz seçer gibi açıyor

2024-02-23 09:12 - Güncel

Bakan Fidan, Venezuela Devlet Başkanı Maduro ile görüştü

2024-02-24 07:57 - Dünya

Deprem bölgelerinde 110 bin işçi var!

2024-02-24 09:03 - Ekonomi

İlgili Haberler

2027 Hac Kurası İçin Geri Sayım

15:21 - Güncel

Atatürk Üniversitesinde bir akreditasyon başarısı daha: Ekonometri bölümü 3 yıllığına akredite edildi

08:54 - Güncel

Kars’ta gübre denetimleri sıkılaştı

08:55 - Güncel

Erzurum’da saklı bir güzellik: İspir Yedigöller

09:07 - Güncel

Kıbrıs gazisine minnet ziyareti

09:07 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakırlı Sultan Şırdanı Markaya Dönüştürdü

17:23 - Diyarbakır

Diyarbakır’da yaz tatili eğitimle renklendi

15:50 - Diyarbakır

Rojin Kabaiş'in DNA izleri 2 yıl sonra incelenecek

15:46 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Gazi Caddesi’nde Trafik Çilesi

15:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 45 Derece Sıcaklıkta Örnek Duyarlılık

14:59 - Diyarbakır