?>

Araştırmacı Yazar Gezer: Filistin'deki iman Zübeyir imanıdır

Mardin'de Peygamber Sevdalıları Vakfı, tarafından düzenlenen 'Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar: Zübeyir bin Avvam' programından konuşan Araştırmacı Zekeriya Gezer, "Bugün Filistin'deki iman Zübeyir imanıdır." dedi.

Kültür Sanat - 3 yıl önce

Mardin Peygamber Sevdalıları Derneği, Rehber Öğrenci Topluluğu ve İdeal Gençlik Hanım Topluluğu tarafından "Kasım Ayı Sahabe Ayı" münasebetiyle düzenlenen program, Mardin Artuklu Üniversitesi AKM salonunda gerçekleştirildi.
Sunuculuğunu İbrahim Özçelik'in yaptığı ve Hafız Muhammed Ali Ural'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa konuşmacı olarak Araştırmacı Yazar Zekeriya Gezer iştirak etti.
"Aşkı büyük olanların mutlaka sıkıntılı bir imtihandan geçirileceğini biliyoruz"
Hz. Zübeyir bin Avvam'ın hayatında zorluklarla karşılaşmasının Allah'ın bir düsturu olduğunu söyleyen Gezer, "İsimler önemli değil, tarih kişileri yazmaz kişilikleri yazar. Zübeyir bir kişiliktir. Zübeyir bütün asırlara hitab eden bir kişiliktir. Bugün Filistin'deki iman Zübeyir imanıdır. Yenemedikleri iman budur ki uzaklardan saldırıyorlar. Yüz yüze çarpışmaktan korkan bu zalim güruh, müminlerle yüzleşmekten çekinen bu alçak güruh, uzaktan müminlerin imanını imtihana tabi tutmaktadır. Aşkı büyük olanların mutlaka sıkıntılı bir imtihandan geçirileceğini biliyoruz. Sevgili peygamberlerini imtihandan geçiren yüce Allah bizi es geçmeyecektir. Hazreti İbrahim (Aleyhisselam) gibi ateşin bağrına yürüyenlere ateşin içindeki buzu gösterir Allah. Allah kullarını yükseltmeden, aşağılarla karanlıklarla imtihan eder. Önemli olan Allah'a teslim olmaktır. Zübeyir'de böyle teslim olmuştu." dedi.
"Tarih boyunca yahudiler, Müslümanların acizliğini ve çaresizliğini hep çıkar olarak kullanmak istemişlerdir"

Araştırmacı Zekeriya Gezer

Yahudilerin gücünü ve aymazlığını Müslümanlar'ın acizliğinden aldığını ifade eden Gezer şunları söyledi:
"Haşa Allah güçsüz olduğu için müminleri böyle imttihanlardan geçirip bırakmıyor, Allah güçlü olduğu için bırakıyor ki yalancılarla sadıklar ayrılsın diye. Dünyevi hesap yapanlarla uhrevi hesap yapanlar ayrılsın diye. Allah kulunun imtihanını görmek isteyecektir. Can mı? Allah'ın değil mi? neye üzülüyorsun? Allah Resulü'nün (Sallallahu Aleyhi Vesellem) güzide kardeşi ve dostudur. Yanından ayırmaz, O'nun kişiliğini oluşturmak için ve geleceğe miras bırakmak için yanından ayırmaz. Her savaşta vardır. Tarih boyunca zillete bürünmüş olan bu kirli canavar zihniyetli yahudiler, Müslümanların acizliğini ve çaresizliğini hep çıkar olarak kullanmak istemişlerdir. Onlar bizim zaaflarımızı kendi gelecekleri için mazeret kabul ederler. Bugün Ebu Ubeyde'leri besleyen cihad ruhunun arkasında Hz. Zübeyir'leri yetiştiren Hz. Safiye anneler gibi anneler vardır."
Konuşmanın ardından Hz. Zübeyir bin Avvam hakkında okunan şiir ile devam eden program, Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdikleri ilahilerle devam etti.
Program Molla Abdurrahim Özgün'ün okuduğu dua ile sona erdi. 
Haftanın Öne Çıkanları

2035'e kadar 2 araçtan biri elektrikli olacak

2023-11-22 14:08 - Bilim ve Teknoloji

Kış mevsiminde çıkacak göz sorunlarına dikkat!

2023-11-25 09:39 - Sağlık

4 dilde basın açıklaması

2023-11-26 11:46 - Bölge

Şanlıurfa eski İl Sağlık Müdürü Günak'tan İsrail'e tepki

2023-11-23 12:14 - Bölge

10 ilde Sibergöz-7 operasyonu

2023-11-25 08:22 - Asayiş

Bataklık bölge botanik bahçeye döndü

2023-11-28 17:46 - Diyarbakır

Kar nedeniyle 25 köy yolu ulaşıma kapandı

2023-11-23 12:41 - Bölge

Diyarbakır’ın sokaklarına salep kokusu yayıldı

2023-11-26 12:12 - Diyarbakır

Diyarbakır'da jandarma cinayetin failleri yakalandı

2023-11-28 16:54 - Asayiş

50 yerleşim biriminin yolu kapandı

2023-11-22 11:04 - Bölge

İlgili Haberler

Merkezefendi’de halk oyunları kurs kayıtları başladı

10:28 - Kültür Sanat

Çömleğin kalbi Menemen, 45 ülkeyi buluşturacak

10:16 - Kültür Sanat

"Ankara’da deniz mi vardı?" sözü gerçek oldu: 66 milyon yıllık fosil bulundu

10:17 - Kültür Sanat

Tuzla 3’üncü Mercan Caz Günleri coşkusu Ezginin Günlüğü’yle sona erdi: "Tuzla’da sanat, yeşil ve eğlence var"

10:27 - Kültür Sanat

Kutnu kumaşının küçük parçaları geri dönüşümle hediyelik eşyaya dönüşüyor

10:02 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Yıkımın Ortasında Eğitimi Sürdürme Mücadelesi

20:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın enerji talepleri Bakan Bayraktar’a taşındı

17:21 - Diyarbakır

TEKNOFEST 2026’nın teknoloji finalleri Diyarbakır’da başladı

16:01 - Diyarbakır

Diyarbakır’da hafif ticari araç refüje çarpıp yan yattı: 1 yaralı

15:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kahve zarflarına Osmanlı dokunuşu

15:52 - Diyarbakır