?>

Bakan Akar: Rusya ve ABD'ye mutabakat muhtıralarını hatırlatıyoruz!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe-Kılıç Harekatıyla ilgili açıklamalarda bulunarak Rusya ve ABD'ye yapılan mutabakatlara saygılı olması gerektiğini belirtti.

Siyaset - 3 yıl önce

Çanakkale'de açıklamalarda bulunan Savunma Bakanı Akar, "Pençe-Kilit Harekatı kapsamında 491 terörist etkisiz hale getirildi. Terör koridoruna müsaade etmedik, etmeyeceğiz" dedi.
DAİŞ'e yönelik operasyonlarla  ilgili de bildi veren Akar, "DEAŞ ile göğüs göğse savaşan tek ordu TSK. Ve 4 bin 500 teröristi etkisiz hale getiren ordu Türk ordusu. Muhataplarımızın; Rusya, ABD ve diğer ülkelerin, bizimle yaptıkları mutabakat muhtıraları var. Buradaki sözlere uymaları gerektiğini hatırlatıyoruz." dedi.
"Harekatlarda tek amacımız ülkemizin hak ve hukukunu korumak." Diyen Bakan Akar, "Ne yapmamız gerekiyorsa yeri ve zamanı geldiğinde TSK bugüne kadar olduğu gibi gereğini yapmaya devam edecek.
Komşumuz Yunanistan ile münasebetlerimizde biz gerçekten sabırlı, uluslararası hukuka uygun, gerçekten barış için ne yapılması gerekiyorsa diyalog içinde her zaman tekliflerimizi ortaya koyuyoruz. Aramızdaki problemleri diyalog yoluyla çözelim. Yapılan tüm yanlışlara rağmen biz sabırla barışçıl yöntemlerle bunların çözüleceğine inanıyoruz. Bizim diyalog çağrımız zafiyet değildir, korku değildir.
Türkiye, Ukrayna-Rusya savaşında gerçekten önemli bir faktör. Azerbaycanlı kardeşlerimizle biz gece gündüz beraberiz. Onların haklı davasında elimizden gelen her türlü desteği sağladık sağlamaya da devam ediyoruz. Kıbrıslı kardeşlerimiz bizim kardeşlerimiz. Kıbrıs bizim milli davamız. Dolayısıyla orada bizim taviz vermemiz söz konusu değil." İfadelerini kullandı.
Haftanın Öne Çıkanları

Şehir coğrafyasını gezerek öğreniyorlar

2022-11-28 13:37 - Eğitim

Liseliler Fikir Maratonu'nda kıyasıya yarıştı

2022-11-30 08:06 - Eğitim

Kalp krizi geçiren komiser kurtarılamadı (Videolu)

2022-11-28 09:55 - Güncel

İzmir Çiğli'de 'AIDS ile Mücadele' söyleşisi

2022-11-29 15:09 - Sağlık

Gaziantep’te lastikçilerin ’kış lastiği’ mesaisi

2022-11-29 13:29 - Ekonomi

Mardin merkezli dört ilde uyuşturucu operasyonu: 6 tutuklama

2022-11-25 16:26 - Güncel

Teknolojisi olmayan hasadı elleriyle tek tek yapıyorlar

2022-11-27 15:06 - Ekonomi

Kumar oynayan şahıslar yakalandı

2022-11-29 09:32 - Güncel

Bursa'da 3 Aralık'a özel 'Rengimiz Bir' farkındalığı

2022-11-29 15:48 - -

Faraşin Yaylası'nda kalan dört aile için ekiplerin 12 saatlik 'ısınma' operasyonu

2022-11-30 09:44 - -

İlgili Haberler

Asıl gerekçesi belli oldu! İmamoğlu’nun diploması neden iptal edildi?

14:47 - Siyaset

CHP lideri Özgür Özel rest çekti!

14:23 - Siyaset

Oykun Başar’ın acı günü

14:21 - Siyaset

Nagehan Alçı’dan Ali Babacan’a Çarpıcı Soru: "Ekonomiyi Kurtarmaya Gelir misiniz?"

15:16 - Siyaset

CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır partisinden istifa etti!

15:38 - Siyaset

Günün Manşetleri

Diyarbakır Çermik'te Sinek Çayı Çevresindeki Kirlilik, Halkı Zor Durumda Bırakıyor

15:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Şehit Aileleri ve Gazilerle Birlik Buluşması Yapıldı

15:05 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi Öğrencileri "Eski Diyarbakır’a Yolculuk" Etkinliğiyle Tarihi Keşfetti

14:15 - Diyarbakır

Diyarbakır’dan Sinemalara Uzanan Azmin Hikâyesi

14:09 - Diyarbakır

Güneydoğu’da Kavurma Geleneği

13:42 - Diyarbakır