?>

Bakan Akar'dan Rusya'daki üçlü toplantıya ilişkin açıklama  

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya ve Suriyeli mevkidaşlarıyla bir araya geldiği toplantıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Siyaset - 4 yıl önce

Bakan Akar, dün sabah saatlerinde beraberinde MİT Başkanı Hakan Fidan ile Ankara’dan Rusya’nın başkenti Moskova’ya gitti.
Vnukova Havalimanında Rus yetkililer, Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar ve diğer ilgililer tarafından karşılanan Bakan Akar ve Hakan Fidan, doğrudan Rusya Savunma Bakanlığı’na geçti.
Burada Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan, Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas ile Rusya Federasyonu ve Suriye istihbarat başkanlarıyla üçlü toplantıda bir araya geldi.
İki saate yakın süren toplantının ardından yurda dönüş öncesi toplantıya ilişkin değerlendirmesi sorulan Bakan Akar, “Toplantıda Suriye ve bölgedeki durumun bir an önce olumlu yönde gelişmesi, sulhun, sükunun, istikrarın sağlanması için neler yapılabileceğini görüştük” diye konuştu.
Türkiye’nin görüş ve değerlendirmelerini aktardıklarını, diğer tarafların değerlendirmelerini dinlediklerini belirten Bakan Akar, şunları söyledi:
"Bizim toplantıda dile getirdiğimiz en önemli hususlardan biri terörle mücadele oldu. Başta Suriye ve Irak olmak üzere tüm komşularımızın toprak bütünlüğüne, egemenlik haklarına saygılı olduğumuzu, tek amacımızın terörle mücadele olduğunu, başka bir amacımızın bulunmadığını vurguladık. Suriye için de tehdit oluşturan PKK/YPG, DEAŞ gibi terör örgütü üyelerini etkisiz hale getirmeyi amaçladığımızı ifade ettik. Ülkemizin, milletimizin ve hudutlarımızın güvenliğini sağlamak için gayret gösterdiğimizi söyledik. Ayrıca yapacağımız bu çalışmalar çerçevesinde Suriye’den Türkiye’ye daha fazla göçün olmaması için gayret gösterdiğimizi dile getirdik. Suriye sorununun BMGK 2254 sayılı kararı çerçevesinde tüm unsurları kapsayıcı ve bütüncül şekilde çözülmesi gerektiğini vurguladık. Bu manada önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek çalışmaların bölgede ve Suriye’de barışa ve istikrara giden yolda ciddi katkılar sağlanabileceğini değerlendiriyoruz."
Üçlü toplantıların devam etmesi konusunda mutabakata vardıklarını açıklayan Bakan Akar, "Temennimiz bir an önce bölgeye barışın, huzurun, istikrarın gelmesi. Bunun için bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da bize düşen görevleri yapmaya devam edecek, gerekli katkıları sağlayacağız." dedi. (İLKHA)  
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fırsatçılık yapanlara asla müsaade etmeyeceğiz

2022-12-27 00:38 - Siyaset

Yemek esnasında konuşmak sünnet midir?

2022-12-27 14:52 - Kültür Sanat

Şanlıurfa’da 53 şişe bandrolsüz alkol ele geçirildi

2022-12-28 15:12 - Güncel

Prof. Dr. Tarhan: Yeme bozukluğu beyinde bağımlılık etkisi yapıyor

2022-12-24 10:26 - Güncel

Suriye'nin kuzeyinde 5 PKK elemanı öldürüldü

2022-12-25 10:14 - Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum'da toplu açılış gerçekleştirecek

2022-12-24 07:49 - Siyaset

Batman'da kaç okul kütüphanesi ve kitap var?

2022-12-27 16:52 - Eğitim

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Evlilikteki sorunlar için arabuluculuk oluşturulsun

2022-12-24 13:45 - Siyaset

“İkram Çeşmesi”nden sıcak çorba akmaya başladı (Videolu)

2022-12-22 14:57 - -

Bakan Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı ile görüştü

2022-12-22 20:26 - Siyaset

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kosova Başbakanı Kurti ile görüştü

23:33 - Siyaset

Emine Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı’nın eşi Silva ile görüştü

23:46 - Siyaset

Ali İhsan Yavuz’dan Ağrı’da seçim ve anayasa mesajı

23:53 - Siyaset

Bakan Yumaklı, Erzincan’da gençlerle buluştu

01:15 - Siyaset

Soylu: 1960 Darbesi Batı’nın Katliamıdır

14:40 - Siyaset

Günün Manşetleri

Diyarbakır Dahil 81 ilde düzensiz göç denetimi

12:16 - Diyarbakır

Diyarbakır’da bahçe modası değişti

11:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kış hazırlığı hızlandı

10:49 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın da aralarında olduğu 10 ilde dolandırıcılık operasyonu

10:22 - Diyarbakır

Diyarbakır’da samanın tarladan besiciye uzanan yolculuğu

10:04 - Diyarbakır