?>

Başkan Aras,

Kıyı Ege Belediyeler Birliği 2025 Şubat ayı encümen toplantısı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın başkanlığında, Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Siyaset - 9 ay önce

Encümen toplantısında birlik temel sorunları ele alınırken, ortak akıl ve dayanışma içinde sürdürülebilir çözümler üretmek için fikir birliğine varıldı.
Kıyı Ege Belediyeleri ortak çözümler için bir araya geldi
Encümen toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Bugün burada, Kıyı Ege Bölgesi’nin sorunlarını ele alıyor ve ortak çözümler üretmek için dayanışma içinde hareket ediyoruz. Afetlere karşı dirençli kentler oluşturmak, demokrasiye ve halk iradesine sahip çıkmak, özgür basını savunmak, çevreyi ve hayvan haklarını koruyarak sürdürülebilir çözümler geliştirmek için çalışmaya, üzerimize düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceğiz. Kıyı Ege Belediyeleri olarak, ortak akıl ve bilimsel yöntemlerle kentlerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Halkımızın refahı ve bölgemizin gelişimi için birlikte üretmeye, birlikte çözüm bulmaya devam edeceğiz" dedi.
Aras, "Deprem ve Tsunami riski bölgemizde oldukça az"
Başkan Aras, "Deprem gerçeğini göz ardı etmeden kentlerimizin dirençliliğini arttırmalıyız. Son zamanlarda bölgemiz bir deprem ve tsunami riskiyle karşı karşıya. Santorini Adası’nda gerçekleşen sismik hareketlilik bölgemizi de etkileme ihtimali var. Biz de Ege Bölgesi’nin belediye başkanları olarak muhtemel deprem tehditlerine karşı toplanarak Deprem Eylem Planı için istişarelerde bulunduk. Ayrıca Muğla’da da koordinasyon toplantıları gerçekleştirdik. AFAD ile yaptığımız toplantıya alanında uzman kişiler de katıldı. Bu toplantıda Muğla’nın ve Ege Bölgesi’nin muhtemel depremlerden ve tsunami riskinden uzak olduğunu uzmanlarımız ifade ettiler. Deprem ve tsunami riskinin az olmasına rağmen bizler hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Bu sebeple ülkemize ve bölgemize gelmeyi planlayan turistler için bir tehlike olmadığını buradan bildirmek isterim" dedi.

Turizm bölgelerini olumsuz etkileyen faktörler

Başkan Aras, Kıyı Ege Belediyelerinin turizm bölgesi olduğunu ve son zamanlarda çıkan sahte içki haberleriyle birlikte bölgelerin turizm açısından zarar görebileceğine değindi. Aras, "Bu zamana kadar yüzlerce vatandaşımız sahte içkiden hayatını kaybetti. Ayrıca bu durum turistleri de tedirgin ediyor. Ülkemize gelen turistler sahte içki konusunda uyarılıyor. Yalnızca sahte içki konusunda değil, son dönemde Bolu’da yaşanan otel yangını da çok üzücü bir hadise olmasının yanında turistlerin can güvenliği konusunda şüphelerinin artması için bir neden olarak değerlendirebilir. Bu sebeple hem yangınlarla hem de sahte içki meseleleriyle yakından ilgilenilmesi gerekiyor" dedi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ankara’da Muş rüzgarı esti

2025-02-21 00:22 - Kültür Sanat

Osmaniye’de kaçak silah operasyonu: 8 gözaltı

2025-02-21 00:03 - Asayiş

RAMS Park’ın zemininde son durum

2025-02-21 00:07 - Spor

Tarlasının sürülüşünü çekerken traktörün altında kalan sürücü öldü

2025-02-19 00:03 - Asayiş

Sakaryaspor, Ümraniyespor mesaisinde

2025-02-21 00:18 - Spor

Anadolu Üniversitesi’nde ’Viyolonsel Resitali’ gerçekleştirildi

2025-02-21 00:13 - Kültür Sanat

Elazığ’da 3 ilçede eğitime ara verildi

2025-02-20 00:03 - Eğitim

Bilecik’te kaybolan kadını bulmak için ekipler arama çalışması başlattı

2025-02-19 00:23 - Asayiş

Kağıthane’de geniş çaplı asayiş ve narkotik uygulaması

2025-02-19 00:07 - Asayiş

Tekirdağ’da 111 adet uyuşturucu hap ele geçirildi

2025-02-19 00:13 - Asayiş

İlgili Haberler

Başkan Şireci, Kemah Yücebelen yol genişletme çalışmalarını inceledi

06:43 - Siyaset

CHP’de “abi tavsiyesi” krizi: Gürsel Tekin’in mesajı Berkay Gezgin’i kızdırdı

11:52 - Siyaset

Erzincan’a yeni Kültür Merkezi Projesi hazır

08:48 - Siyaset

Adalet Bakanı Tunç, adliye temel atma töreni için Bayburt’ta

08:28 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’ye Sert Tepki Gösterdi: "Celladı Aynada Göreceksiniz"

20:20 - Siyaset

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da 15 Yaş Altı Sosyal Medya Kullanımı İçin Yeni Düzenleme Geliyor

16:36 - Diyarbakır

Osman Özköylü’nün Skandal Sözlerine Tepki Yağıyor

15:32 - Diyarbakır

Diyarbakır dahil 81 ilde elektrikte yeni dönem

15:24 - Diyarbakır

Dicle Nehri'nde Su Seviyesi Tarihi Dip Noktaya İndi

14:34 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 112 Acil Sağlık Çalışanlarına Anlamlı Ziyaret

14:10 - Diyarbakır