?>

Başkan Taşkın: Tüm rezerv alan çalışmalarının 2025 yılında bitirilmesini hedefliyoruz

İlçede devam eden rezerv alan çalışmalarını inceleyerek firma yetkilileri ile görüşen Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için istişarelerde bulunduklarını ifade etti.

Güncel - 1 yıl önce

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın ilçedeki rezerv alan çalışmalarını inceledi.
Taşkın tüm rezerv alanlardaki çalışmaların 2025 yılının aralık ayında bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.
"Müteahhit firmalarımızla iş birliği içerisindeyiz"
Yıldıztepe Mahallesi’ndeki 27 Nolu 30 bloktan oluşan 822 daire ile 23 iş yerinin bulunduğu alanı ve Selçuklu Mahallesi 44 Nolu 204 daire ile 34 iş yerinden oluşan alanlarda inceleme yapan Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, inşaatların hızla ilerlediğini ifade ederek, "Rezerv alanlarımızı gezmeye devam ediyoruz. Selçuklu Mahallesi’nde 27 nolu REZ alanda incelememizi yaptık. 202 daire yapılıyor bu bölgede. Eski hal pazarının karşısı diye tabir edilen bölgede temel kazılar bitti ve fore kazık çalışmaları da bitme aşamasına geldi. Diğer taraftan inşaat yükseliyor. İnşallah burası eylül ayı içerisinde bitmiş olacak. Aynı zamanda Yıldıztepe Mahallesi'ndeki rezerv alan bölgesini de inceledik orada da inşaat çalışmaları hızla ilerliyor. Kışın erken gelmesi biraz işleri zorlaştırsa da tüm zorluklara rağmen çalışmalar hızla devam edecek. Teknolojinin son imkânları kullanılıyor ve tünel kalıp sistemi ile güvenli ve sağlam binalar inşa ediliyor. Günlük neredeyse bir kat bitiyor ve diğer üst kata geçiliyor. İnşallah biz 2025 yılı aralık ayı itibari ile rezerv alanlarda tamamen inşaatın biteceğini umuyoruz. Biz de belediyeler olarak rezerv alanda müteahhit firmalara ziyaretler yapıyoruz. Belediyeden kaynaklı bir sorun olmaması için diyalog ve iş birliği içerisinde çalışıyoruz. İşlerin hızlı ilerlemesini istiyoruz. Bir an önce inşaatların tamamlanarak konteynır kentlerde bulunan vatandaşlarımızın evlerine geçmesini umut ediyoruz. Seçimden önce söz vermiştik tüm hemşerilerimiz evlerine geçmeden biz rahat etmeyeceğiz. Rezerv alanlarındaki inşaatları hızlandırırken diğer taraftan da TOKİ tarafından yapılan deprem konutları çok hızlı bir şekilde devam ediyor Orduzu Pınarbaşı'nın olduğu bölgede yapılan konutların teslimlerinin de kısa süre içerisinde yapılması planlanıyor. 5 bin dairemizin inşaatı çok hızlı bir şekilde devam ediyor." dedi.
"Belediye olarak gerekli tüm desteği vereceğiz"
Konut teslimlerinin hızlı bir şekilde yapılabilmesi için tüm vatandaşların destek olması gerektiğini ifade eden Taşkın, "Hemşerilerimizden ricamız rezerv alan içerisinde olan konutların yükselmesi için müteahhit firmaların ellerini kolaylaştıralım. Birkaç yerde ufak tefek pürüzler kaldı. Mahkemeye gidip yürütmeyi durduran, binasının korunmasını isteyen hemşerilerimize de tavsiyem, yapılacak binalar inşaat teknolojisinin son ürünü olacak. Sağlam, depreme dayanıklı güvenli evler inşa ediliyor. Bir sene dişimizi sıkıp sabredersek bir sene sonra 20 yıllık apartman yerine daha modern evlerimize kavuşmuş olacağız. Devletimizin bu büyük imkanı büyük fırsatını kaçırmayalım. 'Benim evim korunsun' diyen kardeşimiz bir sene sonra pişman olacak. İnşallah rezervin önünü açarsak şehrimizin önüne hızlı bir şekilde dönüştürmüş olacağız. Bizler de belediye olarak üzerimize düşeni yerine getireceğiz. Tüm arkadaşlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum. İnşallah daha güzel bir Malatya'yla buluşacağız." İfadelerini kullandı. 
Haftanın Öne Çıkanları

Soğuk Havalarda Diyarbakır’ın vazgeçilmezi: Ispanak

2024-12-15 15:34 - Diyarbakır

Instagram, Facebook ve WhatsApp çöktü mü? İşte detaylar

2024-12-12 00:32 - Bilim ve Teknoloji

WhatsApp ve Instagram'da kesinti sona erdi

2024-12-12 10:15 - Bilim ve Teknoloji

Bugün Diyarbakır’da Hava Durumu

2024-12-11 15:30 - Diyarbakır

Diyarbakır'da önümüzdeki 5 gün hava nasıl olacak?

2024-12-15 02:42 - Diyarbakır

Amedspor ve Şanlıurfaspor’a PFDK’dan Ağır Cezalar

2024-12-13 15:08 - Diyarbakır

İzmir'de suç örgütü operasyonu: 32 tutuklama

2024-12-10 12:52 - Asayiş

Deprem meydana geldi! Merkez üssü neresi?

2024-12-11 02:28 - Güncel

Diyarbakır Bismil'de Çiftçi ailesinin acı günü

2024-12-13 16:18 - Diyarbakır

Şanlıurfa’da trafik kazası: 2 yaralı

2024-12-11 03:54 - Asayiş

İlgili Haberler

Sezon öncesi ulaşım ve güvenlik masaya yatırıldı

23:26 - Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105. Yılı Mesajı

21:52 - Güncel

İstanbul’da genç iletişimciler iftar programında buluştu

21:44 - Güncel

Meteoroloji Ankara'yı uyardı

14:05 - Güncel

Fiyatıyla dikkat çeken kurutulmuş bamya 3 bin 500 TL’ye satılıyor

10:48 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da 4 Yaşındaki kız'dan Duygulandıran İstiklal Marşı

14:48 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Konut Satışları Yüzde 31 Arttı: İkinci El Piyasası Öne Çıktı

14:01 - Diyarbakır

Tarladan Geçen Domuz Sürüsü Kamerada

13:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Tehlikeli Paten Yolculuğu

13:50 - Diyarbakır

Diyarbakır’da eski bayramlara özlem: “yokluk vardı ama mutluyduk”

12:47 - Diyarbakır