?>

Batman'da umre paralarını Gazze'ye bağışladılar

Batman'da üç çift, umreye gitmek için biriktirdikleri paraları, Umut Kervanı Derneği aracılığıyla Gazze'ye bağışladı.

Güncel - 12 ay önce

Batmanlı çiftler, siyonist işgal rejiminin katliam ve soykırımına uğrayan Gazze'deki mazlum Müslümanlara destek olabilmek amacıyla, hayalini kurdukları umre seyahatlerini erteleyerek, umre paralarını Filistinli mağdur ailelere ulaştırılması için bağışladı.
Ağabeyleriyle beraber umreye gitmek için ayırdıkları paraları, Gazze'ye gönderilmek üzere Umut Kervanı'na teslim ettiklerini belirten Medeni Güner, "Umreye gitmek güzeldi, ancak Gazze'deki kardeşlerimizin yaşadığı bu perişanlık göz önünde bulundurulduğunda içimizde umreye gitme isteği kalmadı." dedi.
"Yıllardır eşimle birlikte o kutsal topraklara gitme arzusundaydık, fakat Gazze için gitmeme kararı aldık" diyen Güner, bu kararın yerinde olduğunu düşündüklerini söyledi. Güner, "Çünkü şu anda herkesin Gazze'ye yönelik elinden gelen çabayı göstermesi gerektiğine inanıyorum. Gazze'ye ulaşamasak da, en azından maddi yönden destek olmalıyız." diye konuştu.
"Kardeşlerimizin yaralarına bir nebze olsun merhem olabilmek için 6 kişilik umre parasını bağışladık"
Gazze'deki mazlumiyete sessiz kalamadıklarını ifade eden Abdullah Yılmaz, "Umreye gitmek için biriktirdiğimiz parayı, Umut Kervanı aracılığıyla Gazze'ye bağışladık. Her gün Gazze'den gelen yürekleri parçalayan görüntüler ve haberlerle karşılaşıyoruz. Bu manzaralarla her karşılaştığımızda boğazımızda bir düğüm oluyor. Biz de hem Allah’ın rızasını kazanmak hem de oradaki kardeşlerimizin yaralarına bir nebze olsun merhem olabilmek için 6 kişilik umre parasını bağışladık. Tüm duyarlı Müslümanlara da umre paralarını Gazze'ye bağışlamalarını tavsiye ediyorum. İnşallah, bu bağış Allah katında daha makbul olacaktır." dedi.

"Gazze'de yaşananlar karşısında ciğerlerimiz paramparça oldu"

Duygularını dile getiren Şehmuz Yılmaz ise şunları söyledi: "Gazze için konuşulması gereken her şeyi konuştuk, ama artık ne söyleyeceğimizi bilmiyoruz. Gazze'de yaşananlar karşısında ciğerlerimiz paramparça oldu. Oradaki çocukların ve halkın yaşadıklarına baktıkça, yemek bile yiyemez hale geldik."
Umut Kervanı Derneği yetkilileri de, yaptıkları bu anlamlı bağıştan ötürü hayırsever çiftlere teşekkür etti.
"Gazze'ye yardım konusunda biraz daha duyarlı olmalıyız"
Yapılan bu tür bağışların Gazze'deki insanlara çok büyük moral kaynağı olduğunu ifade eden Umut Kervanı Batman Derneği gönüllüsü Rıdvan Üzümcü, bağışlanan tutarın, Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere dernek aracılığıyla dağıtılacağını kaydetti.
Üzümcü, "Bir yılı aşkındır Gazze'de soykırım yaşanmaya devam ediyor. Oradaki halk sefalet içinde yaşamak zorunda kalıyor. Gazze'de ne okul, ne hastane ne de taş üstünde taş bırakılmadı. Siyonistler tarafından Gazze halkı sürekli bombalanıyor. Gazze halkı hiçbir gıda ve benzeri ürünlere ulaşamıyorlar." ifadelerini kullandı.
Umut Kervanı olarak ilk günden beri Gazze'ye yardımlarının hayırseverlerin katkılarıyla devam ettiğini belirten Üzümcü, "Bugünde üç hayırseverimiz eşleriyle beraber umreye gitmekten vazgeçip biriktirdikleri 6 umre paralarını Gazze'ye ulaştırmak üzere umut kervanına bağışladılar. Allah hayırlarını kabul etsin. Bu vesileyle hayırseverlerimize çağrımız; Gazze'ye yardım konusunda biraz daha duyarlı olmalarını istiyoruz." dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

WhatsApp ve Instagram'da kesinti sona erdi

2024-12-12 10:15 - Bilim ve Teknoloji

Instagram, Facebook ve WhatsApp çöktü mü? İşte detaylar

2024-12-12 00:32 - Bilim ve Teknoloji

Soğuk Havalarda Diyarbakır’ın vazgeçilmezi: Ispanak

2024-12-15 15:34 - Diyarbakır

Bugün Diyarbakır’da Hava Durumu

2024-12-11 15:30 - Diyarbakır

Diyarbakırlı gençten 6 gündür haber alınamıyor!

2024-12-09 22:43 - Diyarbakır

Deprem meydana geldi! Merkez üssü neresi?

2024-12-11 02:28 - Güncel

Diyarbakır’da Gizemli Kayıp

2024-12-13 13:57 - Diyarbakır

Beşar Esad Diyarbakır'da görüldü! Gündem oldu

2024-12-09 23:11 - Diyarbakır

Irak'ın Ninova ilinde deprem

2024-12-11 09:19 - Dünya

Diyarbakır’da kaç bin Suriyeli yaşıyor?

2024-12-15 16:08 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Antalya 4,9 şiddetinde depremle beşik gibi sallandı

13:54 - Güncel

Sultanhisar Kaymakamı Ateş, öğrencilerle bir araya geldi

13:08 - Güncel

Buzda dostluk rüzgarı esti

12:57 - Güncel

Edremit’te yeni yapılan yolda bir buçuk ayda çukurlar oluştu

12:33 - Güncel

Binlerce yıllık tarihi yolculuk başlıyor

12:23 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’ın Meşhur Halka ve Burma Tatlısı Turist Akını Görüyor

15:27 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Sağlık Hizmeti Vatandaşın Ayağına Gitti

15:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Zirvenin Merkezinde Kadınlar Vardı

14:17 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yoğun Sis Ulaşımı Durma Noktasına Getirdi

14:12 - Diyarbakır

Teknik Direktör Aysabar: Önceliğimiz İyi İnsan Yetiştirmek

13:37 - Diyarbakır