?>

Bayram namazı yarı sevinç yarı hüzünle eda edildi

Mübarek Ramazan ayının ardından bayrama kavuşmanın sevincini yaşayan Diyarbakırlılar, Gazze'de 17 aydır devam eden soykırımdan dolayı namazı hüzünle eda etti.

Diyarbakır - 1 yıl önce

Sevinç ve mutluluk günü olan bayramda hutbenin gündeminde yine Gazze yine işgal rejiminin katliamları ve yine ümmetin sessizliği vardı.
Ramazan Bayramı dolayısıyla sabahın erken saatlerinde 5'inci Harem-i Şerif olan tarihi Ulu Camii'ne gelen Müslümanlar, bayram namazı heyecanını yaşadı.
Ulu Cami İmam Hatibi Hidayet Yılmaz imametinde kılınan bayram namazının ardından okunan hutbenin gündemi Gazze oldu.
Bayramların sevinç ve mutluluk günleri olduğunu belirten Yılmaz "Birbirinize haset etmeyin. Birbirinize sırtınızı dönmeyin. Birbirinize kin ve nefret beslemeyin. Ey Allah’ın kulları! Kardeş olun!" hadis-i şerifine atıfta bulunurken sıla-i rahim hususunda Efendimizin, "Ey insanlar! Selâmı aranızda yayın, yemek yedirin, akrabalık bağlarınızı gözetin, insanlar uyurken namaz kılın ki selâmetle cennete giresiniz." ifadesini hatırlattı.
Yılmaz, "Bu mübarek bayram sabahının sevinç ve huzuru yüreklerimizi doldururken; maalesef, Gazze’de kardeşlerimiz, bayramın neşe ve coşkusundan çok uzaklar. Zalim siyonistler; kadın-erkek, çocuk-yaşlı demeden masum insanları katletmeye devam ediyorlar. Kardeşlerimize hiçbir şekilde hayat hakkı tanımıyorlar. Onların en temel ihtiyaçlarını dahi karşılamalarına, bir lokma ekmeğe, bir yudum suya ulaşmalarına engel oluyorlar. Şu husus asla unutulmamalıdır ki, zulüm ebedi değildir. Zalimler mutlaka mağlup olacaklardır. 'Kâfirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır.'  Kardeşlerimizin sevinç, huzur ve güven içinde bayram yapacağı günler gelecektir. Bize düşen, kardeşlerimize verdiğimiz maddi ve manevi her türlü desteğimizi devam ettirmektir. Yüreğimiz yanıyor ve gönül dilimiz şöyle feryat ediyor: Ey İnsanlar! Gazze’de insanlık ölüyor. İnsanlığımızı kurtarmak için daha ne kadar çocuğun, kadının, masumun katledilmesi gerekiyor?" ifadelerini kullandı.
Okunan hutbenin ardından Diyarbakırlılar musafahalaşarak bayramlaştı. 
Haftanın Öne Çıkanları

Tavşanlı’da YKS’ye hazırlanan öğrencilere motivasyon semineri

2025-03-28 14:22 - Eğitim

Diyarbakır’ın Ulaşım Devrimi: Raylı Sistem 2025’te Başlıyor

2025-03-26 14:00 - Diyarbakır

Çifte cinayetin nedeni 8 çeyrek: Çift tabancayla poz verip tabut emojili paylaşım yapmış

2025-03-27 13:01 - Asayiş

Türkeli Suffe Kur’an Kursu ilk hafızlarını yetiştirdi

2025-03-28 13:07 - Eğitim

Diyarbakır’da Silahlı Saldırı: Yaralı Şahıs Hayatını Kaybetti

2025-03-27 12:38 - Diyarbakır

Sokak köpekleri kümeste katliam yaptı

2025-03-24 10:18 - Asayiş

AK Parti Diyarbakır’da ‘Vefa İftarı’ Buluşması

2025-03-24 12:21 - Diyarbakır

Amasya’da çiftçilere kuraklığa dayanıklı yağlık ayçiçeği ve nohut tohumu dağıtıldı

2025-03-29 01:02 - Ekonomi

Dicle Üniversitesi Akademisyeni Doç. Dr. Osman Solmaz’a Uluslararası Büyük Onur!

2025-03-26 16:23 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Çörek Baharatlar Tezgahlarda

2025-03-24 12:31 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Diyarbakır’da dikkat çeken tesadüf

21:58 - Diyarbakır

Sur’da siyah taş geleneği yeniden yükseliyor

15:13 - Diyarbakır

Diyarbakır’da deprem sonrası Valilikten açıklama

14:20 - Diyarbakır

Diyarbakır’da tarladan tezgâha

14:16 - Diyarbakır

Megaron İnşaat Diyarbakırspor’dan kadroya bir takviye daha

13:26 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da dikkat çeken tesadüf

21:58 - Diyarbakır

Sur’da siyah taş geleneği yeniden yükseliyor

15:13 - Diyarbakır

Diyarbakır’da deprem sonrası Valilikten açıklama

14:20 - Diyarbakır

Diyarbakır’da tarladan tezgâha

14:16 - Diyarbakır

Megaron İnşaat Diyarbakırspor’dan kadroya bir takviye daha

13:26 - Diyarbakır