?>

BBA ve ABA Otizm Uygulamaları Dünya Çapında Övgü Aldı

Otizm Bilimsel Müdahale Birliği'nin yayımladığı makalede, Türkiye'den BBA ve ABA otizm uygulamalarına övgü dolu sözlerle yer verildi. Yüksek kalitede özel eğitim hizmeti sunan kurumlar arasında öne çıkan Türk girişimleri, uluslararası alanda başarılarıyla dikkat çekiyor.

Diyarbakır - 2 yıl önce

Dünya çapında otizm alanında öncü bir konuma sahip olan Otizm Bilimsel Müdahale Birliği, Türkiye'de BBA ve ABA otizm uygulamalarına övgü dolu sözlerle değindiği yeni bir makale yayınladı.
Türkiye'de hızla popülerlik kazanan BBA ve ABA otizm, gerçekleştirdikleri başarılı ataklarla dikkat çekiyor ve bilimsel makalelerde kendine yer buluyor.
BBA Akademi Özel Eğitim Uzmanı Prof. Dr. Binyamin Birkan, dünya genelinde yapılan araştırmada Türkiye'den seçilmiş olmaktan duydukları mutluluğu ifade etti. Birkan, geçtiğimiz aralık ayında yayımlanan önemli bir makalede Türkiye'den BBA otizm olarak yer aldıkları için gurur duyduklarını belirtti. Makalede, Avrupa, Amerika ve Asya'da yüksek kalitede özel eğitim hizmeti sunan kurumların sistemleri ve yıllık değerlendirme sonuçlarının paylaşıldığını vurgulayan Birkan, Türkiye'den BBA otizm olarak makalede yer almalarının kendileri için büyük bir başarı olduğunu belirtti.
Birkan, makalede değerlendirilen kurumların yüksek kalitede özel eğitim hizmeti sunmalarının özellikle personel yetiştirme, aile katılımı ve bilimsel kanıtlara dayalı uygulamalar gibi faktörlere dayandığını açıkladı. Personel yetiştirmenin önemine vurgu yaparak, kurumlarında iyi düzeyde personel yetiştirildiğini ve personelin sürekli olarak yeterliliklerinin gözden geçirildiğini ifade etti. Aile katılımının da önemli bir özellik olduğunu belirten Birkan, ayrıca bilimsel kanıtlara dayalı uygulamaların profesyonelce gerçekleştirilmesinin başka bir önemli faktör olduğunu ekledi.
Birkan, ABA otizmle ilgili deneyimlerini paylaşarak, bu bilgi ve tecrübeyi Diyarbakır ABA Otizm Merkezi gibi farklı kurumlarla paylaşmanın gurur verici olduğunu belirtti. Ayrıca, Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı ve ABA Otizm Eğitim Merkezi'nin Kurucusu Yılmaz Elaldı da ABA tekniğinin otizmli çocuklarda büyük etki oluşturduğunu vurgulayarak, 4 yıldır bu alanda hizmet verdiklerini ve sürekli olarak kendilerini geliştirerek ilerlediklerini ifade etti. Elaldı, ABA terapisinin dünya genelinde kabul gören bir sistem olduğunu ve çocuklarda görülen olumlu etkilerin kendi gözleriyle gördüklerini belirtti.
Haftanın Öne Çıkanları

Gezegenlerin Gözyaşları: Uzayın Sulu Keşifleri ve İnsanlığın Geleceği

2024-02-14 11:52 - Bilim ve Teknoloji

SOSYALFEST’e 3 bin 783 Sosyal Model başvurusu

2024-02-10 19:09 - Bilim ve Teknoloji

İşte Kedi ve Köpek arasındaki farklar!

2024-02-16 12:16 - Güncel

Altın fiyatları bugün ne kadar?

2024-02-16 12:00 - Ekonomi

Umre vurgununda şüpheli gözaltında!

2024-02-14 13:02 - Asayiş

Erzincan’da maden sahasında toprak kayması: En az 9 kişi toprak altında

2024-02-13 17:04 - Bölge

Acun Ilıcalı'nın övdüğü futbolcu bakın nasıl bir gol attı!

2024-02-14 10:48 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Süleymaniye, PKK/YPG'ye kol kanat geriyor

2024-02-15 14:27 - Siyaset

Şiddetli Yağışlar Tarım Arazisini Göl Haline Getirdi!

2024-02-15 12:24 - Bölge

Diyarbakır Kuyumcuda Sahte Bilezik Dolandırıcılığı Kamerada!

2024-02-13 15:52 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Bismil’de TÜGVA Kongresine Yoğun İlgi

17:03 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi Masa Tenisinde Zirveye Çıktı

16:09 - Diyarbakır

Diyarbakır'da başvurular başladı

15:54 - Diyarbakır

Bağlar’da Alevler Çatı Katını Sardı

15:44 - Diyarbakır

Amedspor’un Eski Futbolcularından İstişare Kurulu Çağrısı

15:22 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Bismil’de TÜGVA Kongresine Yoğun İlgi

17:03 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi Masa Tenisinde Zirveye Çıktı

16:09 - Diyarbakır

Diyarbakır'da başvurular başladı

15:54 - Diyarbakır

Bağlar’da Alevler Çatı Katını Sardı

15:44 - Diyarbakır

Amedspor’un Eski Futbolcularından İstişare Kurulu Çağrısı

15:22 - Diyarbakır