?>

Binlerce insan bu ilçeye balık yemeye geliyor

Türkiye’de alabalık üretiminde ve ihracatında ilk sıralarda yer alan Elazığ’ın Keban ilçesi, hem göze hem mideye hitap ediyor. Özellikle alabalığın 23 çeşit yemeğinin yapıldığı ilçenin, yurtiçi ve yurtdışından dört mevsim ziyaretçisi eksik olmuyor..

Ekonomi - 4 yıl önce

Türkiye’de alabalık üretiminde ve ihracatında ilk sıralarda yer alan Elazığ’ın Keban ilçesi, hem göze hem mideye hitap ediyor. Özellikle alabalığın 23 çeşit yemeğinin yapıldığı ilçenin, yurtiçi ve yurtdışından dört mevsim ziyaretçisi eksik olmuyor. Keban Baraj Gölü, Fırat Nehri gibi doğal güzellikleri ile ilgi gören Keban ilçesi, üretilen ve 23 çeşit yemeği yapılan lezzetli alabalıkları ile de adından söz ettiriyor. Yıllık üretilen yaklaşık 23 bin ton balıktan büyük kısmı yurt dışına ve iç piyasaya satılırken, kent merkezi ve ilçedeki restoranlarda da müşterilere sunuluyor. Lezzetiyle ilgi gören alabalığı çeşitli şekillerde müşterinin beğenisine sunan tesisler, alabalıktan katmer, pide, tava, dolma, kuşbaşı, kavurma, karnıyarık, köfte, kebap gibi yaklaşık 23 çeşit yemeği menüsünde yer veriyor. Kış ayı olmasına rağmen hafta sonları ziyaretçi akınına uğrayan Keban, tarihi ve doğal güzellikleri görmek isteyenlerin uğrak yeri haline gelmiş durumda. Dışarıdan gelen ziyaretçilerine alabalıktan yaptıkları birçok çeşit yemeği sunduklarını belirten restoran işletmecisi Ahmet Özdemir, “Yaz aylarında olduğu gibi kışın da ciddi bir misafir kitlemiz var. Herkes Keban’a özellikle balık yemeye geliyor. Yaz aylarında şehir dışından hatta yurt dışından gelen misafirler mutlaka buraya uğrayıp alabalığımızın tadına bakıyor. Restoranımızda alabalığın 20’nin üzerinde yemeği var. Şimdi sadece Bu alabalık katmerde çok iddialıyız. Buraya gelen insanlar mutlaka onun için geliyor. özellikle Konya, Adana, Ankara ve diğer illerden misafirlerimiz geldi. Keban, dünyada en fazla alabalık ihracatı yapan yerdir. Balık denilince akla Elazığ’ın Keban ilçesi gelir. Biz de alabalığımızla iddialıyız ve dünyanın her tarafına ihracı olan balığı yiyenler bir daha yemek istiyor” dedi. Kırşehir’den Keban ilçesine ziyarete gelen vatandaşlardan Betül Ercan, “Keban ilçesini daha önceden çok duymuştuk. Bugün de gelip görmek istedik. Güzelliğini görüp balığını yiyelim istedik. Burayı çok beğendik. Yazın daha da güzel olacağını düşünüyoruz. İnşallah, tekrar geliriz” diye konuştu. Muş’tan geldiğini dile getiren Mine Arı, “Muş’ta sağlık çalışanı olarak görev yapıyorum. Arkadaşlarımı buraya getirmeyi çok istiyordum, bugüne nasip oldu. Buranın işletmesinde ve ilçemizden çok memnun kaldılar. Balığından da tattık, çok güzeldi. İnşallah, diğer arkadaşları da buraya getirmek nasip olur. İzmir’den gelen arkadaşlarım vardı, onlar da çok memnun oldu” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Bağlar Belediyesinden şeffaf ihale

2022-02-15 00:00 - Güncel

Besni’de emniyet müdürlüğü değerlendirme toplantısı yapıldı

2022-02-16 00:00 - Güncel

Kurtulmuş: ″Bir daha asla ve asla IMF ile işimiz olmayacak″

2022-02-18 00:00 - Siyaset

Kendi sahasında maç kaybetmeyen tek takım Samsunspor

2022-02-15 00:00 - Spor

Elazığ’da kuzuların anneleriyle muhteşem buluşması

2022-02-20 00:00 - Ekonomi

Binlerce insan bu ilçeye balık yemeye geliyor

2022-02-20 00:00 - Ekonomi

Sporculara iletişim becerileri eğitimi

2022-02-16 00:00 - Spor

Yenişehir Belediyesinden marketlerde KDV denetimi

2022-02-16 00:00 - Güncel

Van’da kaçak sigara ve akaryakıt operasyonu

2022-02-14 00:00 - Güncel

Batman’da Sevgililer Günü’nde çocuk şehit kardeşleri andılar

2022-02-14 00:00 - Güncel

İlgili Haberler

Sarıgöl'den Yeni Yıl Sofralarına Lezzet: Yılbaşı Üzümleri Hasadı Başladı

15:29 - Ekonomi

İmalat Sektörüne 50 Milyar TL Destek! Sigortalı Sayısını Koruyan İşletmelere Kişi Başı 3.500 TL Hibe

13:30 - Ekonomi

Eskişehir, Salep Üretiminde Geleceğin Merkezi Olabilir

11:19 - Ekonomi

Ticaret Bakanlığı, Perakende Sektöründe İdari Para Cezalarını Yükseltti

10:10 - Ekonomi

Havalar soğudu uzmanalar uyardı

10:42 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Sur’da Harabe Yapılar Gençleri Tehdit Ediyor

15:19 - Diyarbakır

Teknoloji Çocukları Uzaklaştırmak Değil, Bilinçli Kullanımı Öğretmek Gerekiyor

13:54 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın vazgeçilmezi: Kışlık kavurma  

13:24 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yetiştirilen Keçi Eti, Sağlık için İdeal

12:52 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kuruyemişler İçin Uyarı: "Nemli ve Sıcak Ortamlardan Kaçının"

12:46 - Diyarbakır