?>

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan: "Altı aylık ücret artışı, bir ayda eridi"

Ekonomi - 2 yıl önce

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, ocak ayı enflasyonunun açıklanmasından sonra yaptığı açıklamada, memurlara 2025 yılının ilk 6 ayı için verilen zammın bir ayda geri alınmış olduğunu, refah payının kaçınılmaz olduğunu söyledi.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Yazgan, "Ocak ayı enflasyonu TÜİK tarafından yüzde 5,03 olarak açıklandı. Memurlara, 2025 yılı ilk 6 ayı için Hakem Kurulu tarafından verilen yüzde 6’lık artış, bir ayda geri alınmış oldu. Açıklanan ocak ayı enflasyonu sonrası daha önce yaptığımız çağrımızı tekrarlıyoruz. Refah payı kaçınılmazdır ve en kısa sürede kamu görevlilerine refah payı verilmelidir" ifadelerini kullandı.
Toplu Sözleşme Masası’nda önerilen zam miktarını yetkili konfederasyon olarak imzalamadıklarını ve artış oranının Hakem Kurulu tarafından belirlendiğini hatırlatan Yazgan, "Memuru Hakem Kurulu’na, Hakem Kurulu’nun iradesini de TÜİK’in açıklayacağı enflasyona mahkum etmek kamu görevlilerinin hakkını elinden almaktır" dedi.
Memura enflasyon oranı kadar zam yapmış olmanın, Hakem Kurulu’nun verdiği zam miktarını haklı çıkarmayacağını belirten Yazgan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Memurun enflasyona ezdirilmemesi, memuru korumamaktadır. Bunun birinci sebebi açıklanan rakamlar gerçek enflasyonu yansıtmamakta, ikinci sebebi de enflasyon oranında yapılan artış, zam değildir. Tutmayan enflasyon tahminleri kadar zam açıklanması ve ardından enflasyon payı eklenmesi, memurun enflasyona ezdirilmemesi olarak ifade edilmektedir. 2025 yılının ilk enflasyon rakamları göstermiştir ki kış mevsimi 2025 yılı kamu görevlileri için çetin geçecektir. Bunu önlemenin yolu; her fırsatta dile getirilen ekonomik büyüme, artan ticaret hacmi ve bütçe fazlasından kamu görevlilerine refah payı verilmesidir."
TÜİK’in açıkladığı enflasyonla Merkez Bankası’nın tahmini ve Orta Vadeli Plan’da ilan edilen enflasyonun her zaman ayrı olduğuna dikkat çeken Yazgan, "Devlet kurumlarının hiçbir zaman tutturamadıkları ve mutabık olamadıkları tahmini enflasyon oranından bile düşük bir rakamı kamu görevlilerine ’zam’ olarak uygun gören Hakem Kurulu, gerçeklikten uzak bir yasanın sonucudur ve temeli adaletsizlik olan bu yasa da masa da en kısa sürede değişmelidir. Eşit şartlarda mücadeleyi sağlayacak, masayı toplu sözleşme masası olarak hakim kılacak, tarafların eşit temsil edildiği bir müzakere heyeti ve hakem kurulu oluşturulmalıdır" açıklamasında bulundu.
Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da Şehir Hastanesi’nin Kaba İnşaatı Tamamlanmak Üzere

2025-01-29 11:15 - Diyarbakır

Peynirciler Uyardı: Ucuz değil doğal ürün tercih edin

2025-02-03 13:09 - Bölge

Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı’dan ’popüler yanlış figürlerin peşinden gitmeyin’ uyarısı

2025-02-04 14:32 - Güncel

Galeria Sitesi 'Galeria Yaşam Merkezi' Olarak Yeniden İnşa Edilecek

2025-02-04 16:55 - Diyarbakır

Büyükçekmece’de sis içinde gün batımı kartpostallık manzara oluşturdu

2025-02-02 10:13 - Güncel

Hobi olarak başladı geçim kaynağı oldu

2025-02-01 10:42 - Ekonomi

Arapkent Köyü Muhtarı Mehmet Emin Kutluay Hayatını Kaybetti

2025-01-30 12:03 - Diyarbakır

Silvan’da Feci Kaza: Otomobil Takla Attı, 2 Kişi Yaralandı

2025-02-02 12:56 - Diyarbakır

Merkezefendi’de buz pateni coşkusu devam ediyor

2025-02-03 20:27 - Spor

Diyarbakır’da Normal Doğumu Teşvik Eden Yeni Dönem!

2025-02-03 16:03 - Diyarbakır

İlgili Haberler

BDDK’dan cep telefonu ve kredi kartı kararları

21:15 - Ekonomi

Vodafone Red’liler, yurt dışı ve yaz ayrıcalıklarıyla toplam 264 milyon TL tasarruf etti

11:07 - Ekonomi

Sinop’ta geleceğin bilinçli tüketicileri yetişiyor

13:16 - Ekonomi

Su tarlaya ulaştı, Emirler’de kiraz üretimi arttı

13:18 - Ekonomi

Bakan Bayraktar: Türkiye ile Almanya arasındaki ikili ticaret hacmi 50 milyar doları aştı

13:23 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İl Emniyet Müdürü Mutlu’dan esnaf ve vatandaşlara ziyaret

11:31 - Diyarbakır

Diyarbakır’da plakasız araç polisi harekete geçirdi

11:17 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kullanılmayan SMA stantları tepki çekiyor

10:47 - Diyarbakır

Diyarbakır’da SOLOTÜRK rüzgârı

19:25 - Diyarbakır

Diyarbakır’da DTSO seçimi

16:08 - Diyarbakır