?>

CHP’yi sarsan ölüm

Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Kayhan, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Asayiş - 4 ay önce

Kadıköy Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Fahrettin Kayhan hayatını kaybetti. Uzun yıllar yerel yönetimlerde görev yapan Kayhan, Kadıköy Belediyesi’nde belediye başkan yardımcılığı ve meclis üyeliği görevlerinde bulunmuştu.

AHRETTİN KAYHAN KİMDİR?

1964 yılında Yozgat’ta doğan Fahrettin Kayhan, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Meslek hayatını serbest avukat olarak sürdüren Kayhan, aynı zamanda siyaset ve yerel yönetim alanında da aktif görevler üstlendi.Şehir ve Yerel Bölge Rehberleri
Kayhan, 2019–2024 yılları arasında Kadıköy Belediye Meclis Üyesi ve Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Aynı dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyeliği görevini de yürüttü.
Siyasi kariyerinde daha önce İBB Meclisi’nde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekilliği görevini de üstlenen Kayhan, yerel yönetim çalışmalarının yanı sıra akademik alanda da faaliyet gösterdi. Alevi-Bektaşi kültürü üzerine araştırmalar yapan Kayhan’ın bu alanda yüksek lisans eğitimi bulunuyordu.
Fahrettin Kayhan, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan’ın kardeşiydi.

NE OLMUŞTU?

Son dönemde CHP’de yaşanan iki acı kayıp, hem parti içinde hem de kamuoyunda büyük üzüntü yaratmıştı. Manisa’da görev yapan iki genç belediye başkanının kısa aralıklarla hayatını kaybetmesi siyaset dünyasında geniş yankı uyandırmıştı.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, 9 Haziran 2025’te yaşanan talihsiz bir kazanın ardından hayatını kaybetmişti. Zeyrek’in, yaşadığı sitenin havuzunda elektrik akımına kapılması sonucu yaşamını yitirmesi Türkiye genelinde büyük üzüntü yaratmıştı. Genç yaşta hayatını kaybeden Zeyrek için Manisa’da binlerce kişinin katıldığı bir cenaze töreni düzenlenmişti.
Manisa’nın Şehzadeler ilçesinin Belediye Başkanı Gülşah Durbay da bir süredir mücadele ettiği hastalık nedeniyle yaşamını yitirmişti. Kolon kanseri tedavisi gören Durbay, 37 yaşında hayatını kaybetmişti. Genç yaşta gelen bu kayıp da hem Manisa’da hem de siyaset dünyasında büyük üzüntü yaratmıştı.
Kısa süre içinde Manisa’da görev yapan iki genç CHP’li belediye başkanının peş peşe hayatını kaybetmesi, parti içinde derin bir üzüntüye neden olmuş ve kamuoyunda da uzun süre konuşulmuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da taksi ücretlerine zam

2026-03-11 11:48 - Diyarbakır

Diyarbakır’da toplu taşıma ücretlerine yüzde 40 zam

2026-03-08 11:04 - Diyarbakır

Macron'dan 6 gün sonra savaşın gidişatını değiştirecek karar

2026-03-06 14:17 - Dünya

Turist rehberleri Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel mirasını yerinde tanıdı

2026-03-06 13:14 - Diyarbakır

Diyarbakır’da vatandaşlara kadınlar günü soruldu

2026-03-08 11:58 - Diyarbakır

Trump'tan Orta Doğu'da dengeleri değiştirecek rest

2026-03-06 14:19 - Dünya

Bakan Gürlek: Mahkeme salonlarında şov yapılamaz

2026-03-11 15:08 - Siyaset

DTSO Meclis Başkanı Nevin İl: Diyarbakır’ı uluslararası turizm ve yatırım çevrelerine tanıttık

2026-03-09 13:55 - Diyarbakır

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok önemli İran açıklaması

2026-03-11 15:11 - Siyaset

Mardin’de Kaçak Elektrik Zarara Yol Açtı!

2026-03-09 10:46 - Bölge

İlgili Haberler

Konya'da Jandarmadan Uyuşturucuya Büyük Darbe

16:51 - Asayiş

TAG Otoyolu’nda Feci Kaza

16:31 - Asayiş

Bingöl’de feci traktör kazası: 1 ölü

13:09 - Asayiş

Serik’te anız yangını saman balyalarına sıçradı

11:43 - Asayiş

Kamyonda 800 litre etil alkol ele geçirildi

11:47 - Asayiş

Günün Manşetleri

Sazlıkta Başlayan Yangın Ağaçlık Alana Sıçradı

17:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 40 Dereceyi Aşan Sıcaklarda Çocukların Serinleme Adresi Süs Havuzu Oldu

14:38 - Diyarbakır

Diyarbakır Karpuzunda Bereketli Hasat Başladı

12:57 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Vatandaşlar Üst Geçit İçin Yetkililere Seslendi

12:51 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Trafik Işığındaki Anne Kuşun Yuva Mesaisi

12:44 - Diyarbakır