?>

Çiçekçiler: Dinimiz annelere hak ettiği değeri vermiştir

Her yıl 11 Mayıs günü kutlanan "Anneler Günü" dolayısıyla yoğun bir şekilde çalışan çiçekçiler, İslam'ın anneye verdiği değerin anneyi her gün hatırlattığını kaydetti.

Bölge - 1 yıl önce

Gaziantep'te yıllardır çiçekçilik yaptığını dile getiren Mehmet Kaya, bir Müslümanın annesine hürmet etmesi ve saygı duymasının inancının gereği olduğunu kaydetti.

"Anneye hürmet Allah'ın bize emridir"

Mehmet Kaya

Özellikle 11 Mayıs Anneler Günü nedeniyle işlerinin daha yoğun olduğuna vurgu yapan Kaya, " Öncelikle bir Müslüman olarak şunu söylemek istiyorum: Anneler bir Müslüman'ın nazarında, Allah ve Resulünden sonra gelen en kıymetli kişilerden bir tanesidir. Bu minvalde elbette ki bir Müslüman olarak biz, annelerimizi sevindirmek zorundayız. Bu zaten Allah-u Teala'nın bizlere emridir. Fakat bir Müslüman olarak şuna dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Evet, biz her yıl 11 Mayıs'ı Anneler Günü olarak kutluyoruz. Ve o günlerde çok yoğunluğumuz oluşuyor. Herkesin gelip özellikle de kıymet vermiş oldukları annelerin için çiçek almaları elbette ki bizi sevindiriyor. Fakat biz bunun ötesinde şunu arzuluyoruz: Bir Müslüman için annenin özel olması yılda bir defa olmamalı. Yılın 365 günü her gün annenin o kişi için özel olması gerekiyor. Buna inanıyoruz. Bu minvalde e gerekli olan değerin verilmesini elbette ki arzuluyoruz." dedi.

"Müslüman her daim anne ve babasını razı etmeli"

Allah ve Resulünün anne ve babaya çok değer verdiğini dile getiren Kaya, "Fakat bununla birlikte yılda bir kere de olsa annelerin hatırlanması, annelerin düşünülmesi bizleri mutlu ediyor. Elbette ki İslam'ın biz Müslümanların üzerine yüklemiş olduğu bazı sorumluluklar var. O da nedir? Baktığımız zaman Peygamberimiz (Sallallahu aleyhivessellem) hadis-i şerifte, 'Cennet annelerin ayakları altındadır.' buyurmuş. Yine farklı bir hadiste Peygamberimiz (Sallallahu aleyhivessellem)  'Anne ve babasına veya onlardan sadece birine yaşlılık günlerinde yetişip de cennete giremeyen kimsenin burnu sürtünsün, burnu sürtünsün, burnu sürtünsün. ' Buradan yola çıktığımız zaman şunu anlıyoruz: Demek ki anne ve babanın rızası Allah'ın rızası demektir. Bu minvalde bir Müslüman her daim anne ve babasını razı etmek zorunluluğunu Allah Zülcelal bizlere yüklemiş. Onlara gerekli olan değer ve kıymetin verilmesi gerekir." ifadelerini kullandı.

"Annelerimize hürmet edelim"

Arzu Yılmaz

İslam'ın kadına verdiği değerin her zaman verilmesi gerektiğine değinen Arzu Yılmaz, "Annenin yeri çok farklıdır. Cennet annelerin ayaklarına serilmiş. Ben önce kendi anneme ve diğer tüm ananelerin gününü kutluyorum. Annelere hak ettiği değerin verilmeyişi beni çok üzüyoruz. Lütfen annelerimize of bile demeyelim." şeklinde konuştu. 
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da mermer ocağı gerginliği

2025-05-04 11:17 - Diyarbakır

Burası Karadeniz değil, Güneydoğu’nun saklı cenneti

2025-05-05 00:12 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Amedspor Sevgisi Evin Renklerine Yansıdı

2025-05-09 00:09 - Diyarbakır

siyonist destekçisi lojistik firmasının aracı Diyarbakır'da protesto edildi

2025-05-07 13:26 - Diyarbakır

Bilim insanları uyarıyor: "Mardin ovası obruk tehlikesiyle karşı karşıya"

2025-05-09 11:15 - Bölge

Van ve Şanlıurfa'da 311 kilo narkotik madde ele geçirildi

2025-05-09 11:29 - Asayiş

Diyarbakır'ın göbeğinde sopalı ve kemerli kavga

2025-05-07 11:12 - Diyarbakır

Doç. Dr. İsa An: Güneşten korunmak hayat kurtarır

2025-05-05 13:29 - Sağlık

Diyarbakır'da Kedi'nin Saksağan ile imtihanı

2025-05-09 11:08 - Diyarbakır

Bugün onların günü

2025-05-08 13:48 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Yüksekova’da "Planlı Tarımsal Üretim" için saha kontrolleri sürdürülüyor

08:27 - Bölge

Sıcaktan bunalan inekler çareyi gölette buldu

08:30 - Bölge

Kaymakamı Volkan Hülür, Esendere Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulundu

08:32 - Bölge

40 dereceyi gören havalarda arılar için tedbir alın çağrısı

08:36 - Bölge

15 Temmuz gazileri Gabar’da petrol üretim tesisini gezdi

10:51 - Bölge

Günün Manşetleri

Çınar’daki Feci Kazadan Acı Haber

07:17 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Feci Kaza: Yaya Hayatını Kaybetti

06:46 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Soğuk Baklavaya İlgi Arttı

15:43 - Diyarbakır

Çınar Çevre Yolunda Trafik Kazası: 1 Kişi Yaralandı

15:34 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Engelli Bireyleri Taşıyan Minibüs Kaza Yaptı: 19 Yaralı

15:32 - Diyarbakır