?>

Devlet Bahçeli’nin Hayatı ve Bekarlık Kararı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaşamı boyunca evlenmedi. İlk evlilik teşebbüsü 1987 yılında annesinin vefatıyla rafa kalkarken, sonraki girişimler de kısmet olmadı.

Siyaset - 11 ay önce

Bahçeli, hakkında sorulan “Neden evlenmedi?” sorusuna, “Bu bir kader meselesidir, üzerinde tartışma yapılmaz. Keşke demek de olmaz. Pişmanlık demeyelim ama aile kurulsaydı olurdu” yanıtını vermiştir. İlk evlilik teşebbüsü 1987 yılında olmuş; annesi beğendiği kızı istemeye gidemeden vefat etmiş ve Bahçeli bu mevzuyu rafa kaldırmıştır. Sonrasında birkaç kez evlenme girişimi olmuş, ancak kısmet olmamıştır. Bugün bekarlıkta karar kılmıştır.

Eğitim Hayatı

1948 yılında Osmaniye’de doğan Bahçeli, ilkokul eğitimini 7 Ocak İlkokulu’nda tamamladı. Ortaokul için Adana’daki Özel Çukurova Koleji’ne yatılı olarak gitti. Lise eğitimi için İstanbul’a yerleşen Bahçeli, Emirgan Akgün Koleji ve ardından Özel Ata Koleji’nden mezun oldu. 1967’de Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ni (şimdiki adıyla Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) kazandı ve 1971’de dış ticaret bölümünden mezun oldu.

Akademik Kariyeri

Mezuniyetin ardından 1972’de akademik hayata başlayan Bahçeli, İktisat Bölümü asistanı olarak görev aldı. Ülkücü Maliyeciler ve İktisatçılar Derneği ile Üniversite Akademi ve Yüksekokullar Asistanları Derneği’nin (ÜMİD-BİR) kurucularından oldu ve başkanlık görevlerini üstlendi. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde iktisat doktorası yaptı ve 1987’ye kadar öğretim üyeliği görevini sürdürdü.

Ülkücülük ve Siyasi Hayat

Gençlik yıllarında Alparslan Türkeş’in seminerlerine katılan Bahçeli, 1967’de Ülkü Ocakları’nın kurucularından ve yöneticilerinden biri oldu. 1970-1971 yıllarında Türkiye Millî Talebe Federasyonu Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu. 1980 darbesi sonrası cezaevine giren MHP ve Ülkücü kuruluş üyelerinin davalarında savunma çalışmaları yaptı. 1987’de öğretim üyeliğinden istifa ederek Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) yönetimine seçildi ve Genel Sekreterlik görevini üstlendi. Bahçeli, MÇP ve MHP’nin yönetim kadrolarında uzun yıllardır Genel Sekreterlik, Genel Başkan Yardımcılığı, Merkez Yürütme Kurulu Üyeliği, Genel Başkan Başdanışmanlığı gibi görevler üstlendi.
Haftanın Öne Çıkanları

Sur’un Kalbinde 95 Yıllık Lezzet Hikâyesi

2025-09-28 12:52 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın İlk AVM’si Tarihe Karıştı Anılarda Yaşamaya Devam Ediyor

2025-09-28 11:16 - Diyarbakır

DicleFest 2025 Siirt’te Kapılarını Açtı: Enerji, Bilim ve Teknoloji Halkla Buluşuyor

2025-09-24 14:47 - Bilim ve Teknoloji

Devlet Bahçeli’nin Hayatı ve Bekarlık Kararı

2025-09-28 15:28 - Siyaset

Diyarbakır’ın Termal Cenneti: Çermik Kaplıcaları

2025-09-27 12:00 - Diyarbakır

Amedspor'a Bir Hafta Önce Resmi Onay Verilen Sponsor İbaresi, Sözlü Talimatla Yasaklandı!

2025-09-28 12:43 - Spor

Diyarbakır’da Öğrenciler Bilimle Buluşuyor

2025-09-25 14:48 - Diyarbakır

Diyarbakır Kocaköy’de Kanlı Pusu

2025-09-24 10:22 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Sokak Ortasında Taksiciye Silahlı Saldırı

2025-09-24 12:00 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yıkım Skandalı

2025-09-23 11:48 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Bakan Göktaş: Terörsüz Türkiye, huzurun, bereketin, birlik ve beraberliğin hakim olduğu bir Türkiye demektir

10:26 - Siyaset

Darende’de tarih ve kültür üzerine anlamlı buluşma

10:07 - Siyaset

SON DAKİKA: AK Parti Sur İlçe Başkanlığına Mücahit Alakuş atandı

17:55 - Siyaset

Bakan Gürlek’ten Adaletin Yüzyılı mesajı

15:41 - Siyaset

Başkan Çavuşoğlu’ndan Çıtak ve Kıralan Atıksu Arıtma Tesisi müjdesi

10:14 - Siyaset

Günün Manşetleri

Osman Koçak’tan veteriner hekimler için “birlik” mesajı

17:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da bir döneme damga vurmuştu

15:54 - Diyarbakır

DTSO’dan dev sanayi firmalarına Diyarbakır daveti

15:50 - Diyarbakır

Tekstil OSB Büyüyor

15:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da geçmişin sessiz tanığı

14:39 - Diyarbakır