?>

Devlet desteğiyle kurulan tesiste yılda 500 ton bulgur üretiliyor

Tarım ve Orman Bakanlığından aldığı 1 milyon 239 bin lira kırsal kalkınma desteği hibesi ile Muş’ta bakliyat tesisi kuran girişimci Asım Şancı, yılda 500 ton bulgur üretimi yaparak ekonomiye katkı sağlıyor..

Ekonomi - 3 yıl önce

Muş’ta, kırsal kalkınma destekleri çerçevesinde tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi projesi ile merkeze 25 kilometre uzaklıktaki organize sanayi bölgesinde bulgur üretim tesisi kuran Şancı, devlet desteğiyle kendi işinin patronu oldu. Köylülerden satın alınarak işlenen buğdaylar, işletmede çeşitli aşamalardan geçirilerek paketlemeden sonra Muş ve çevre illere pazarlanıyor. 4 bin metrekarelik alanda üretim yapan Şancı, yılda 500 ton bulgur üretimi yapıyor. “33 projeye 10 milyon 670 lira hibe desteği sağlamış bulunmaktayız” Bulgur üretim tesisinde incelemelerde bulunan Muş Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün, Muş’ta kırsal kalkınma yatırımları desteklemesi projesi çerçevesinde özellikle tarıma dayalı yatırım projeleri desteğinde 14. etapta olduklarını söyledi. Şu ana kadar yeni tesislerin kurulması, kapasitelerin geliştirilmesi konularında tarıma dayalı yatırımların desteklenmesine katkı sağladıklarını ifade eden Gün, “Muş ilimizde 33 işletmeye bu konuda bakanlığımız destek vermiştir. 33 projemizin şu ana kadar ki proje tutarları 22 milyon 577 bin lirayken, bu yatırımcılarımıza 10 milyon 670 bin lira gibi bir hibe desteği sağlamış bulunmaktayız. Şu anda bulunduğumuz işletmede bakliyat konusunda bulgur ve aşurelik buğday üretimi yapılmaktadır. Burada ürünler hem kaynatılmakta, kurutulmakta, öğütülmekte ve paketlenmektedir. Bu yatırım projemizin proje tutarı 2 milyon 763 bin lira olup, bunun 1 milyon 239 bin lirası hibe olarak verilmiştir. Bu işletmemizde Muş’umuzun tarıma dayalı ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır” dedi. “Hibe olmasaydı kendi imkanımızla burayı kuramazdık” Tarım ve Orman Bakanlığına başvurarak devletten aldığı destekle bakliyat tesisi kurduğunu belirten işletme sahibi Asım Şancı ise “Bu memlekette olmayan bir hizmet. Burada bulgur üretiyoruz. Buğdayı köylüden alıyoruz. Bulgurun tüm aşamaları burada gerçekleşiyor. Paketleme, kaynatma, kurutma, eleme ve sınıflandırma işlemlerini biz yapıyoruz. Yeni bir işletme olduğumuz için bu yıl 500 ton üretim yaptık. İnşallah ilerde daha fazla üretim yapacağız. Hibe olmasaydı kendi imkanımızla burayı kuramazdık. Şu anda ürünlerimizi bölgeye dağıtıyoruz” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Geleneksel yöntemle üretip dört bir yana pazarlıyorlar

2022-08-23 00:00 - Ekonomi

″Ağır sırt çantaları çocuklarda ortopedik problemlere sebep oluyor″

2022-08-19 00:00 - Sağlık

EGM’den maaş promosyonlarına ilişkin iddialarla ilgili açıklama

2022-08-20 00:00 - Güncel

Bu okul yılda 2 milyon TL kazanıyor

2022-08-17 00:00 - Ekonomi

İstanbul’da bir binayı yüzlerce kene istila etti

2022-08-19 00:00 - Sağlık

Gelin ve ailesi bıçaklı saldırıda yaralandı, saldırgan kayınço serbest bırakıldı

2022-08-17 00:00 - Güncel

Diyarbakır'da şifa buldu

2022-08-22 00:00 - Sağlık

Mikrosefali hastası minik Musa, yetkililerden kendisine uzanacak yardım elini bekliyor

2022-08-22 00:00 - Sağlık

Petrol kentinden Gümüş kentine geldiler

2022-08-19 00:00 - Spor

Bursaspor, yeni sezon hazırlıklarını sürdürdü

2022-08-19 00:00 - Spor

İlgili Haberler

Firmalara e-ihracatla küresel pazarlara açılma tanıtımı

15:50 - Ekonomi

Kozluk ve Sason’da 66 Üreticiye 198 Organik Kovan Dağıtıldı

15:15 - Ekonomi

Adana Kozan’da Hindiler Cadde Cadde Gezdirilerek Satılıyor

11:12 - Ekonomi

Hasat edilen zeytinler boyuna göre ayrılıyor

13:33 - Ekonomi

Trafiğe kayıtlı araç sayısı 206 bini aştı

10:48 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Kupada Aslan Kükredi: Galatasaray’dan Başakşehir’e Tarihi Zafer

22:46 - Spor

Diyarbakır’da Gümüş Rekora Koştu

15:10 - Diyarbakır

Amedspor Bodrum FK Deplasmanına Hazır

14:39 - Diyarbakır

Çermik’te Doğal Lezzetler Kışa Damga Vuruyor

14:37 - Diyarbakır

Diyarbakır’da düğün sonrası havai fişek faciası

14:23 - Diyarbakır