?>

Dijital Köprü Anadolu Buluşmaları

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın çok hızlı bir değişim sürecinden geçtiğini belirterek, “Dijitalleşme şirketlerin geleceği açısından büyük önem taşıyor. Dijitalleşmeyi sağlayamayan şirketler ileride büyük sıkıntı yaşayacak” dedi.

Ekonomi - 3 yıl önce

QNB Finansbank, Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi ve Bloomberg HT iş birliğiyle düzenlenen QNB Finansbank Dijital Köprü Anadolu Buluşmaları Gaziantep’te yapıldı.
Bloomberg HT Programcısı Dr. Pelin Yantur’un yöneticiliğinde düzenlenen programa, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu’nun yanı sıra, QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan, Ekonomi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ ve Bloomberg HT Genel Yayın Yönetmeni Açıl Sezen de konuşmacı olarak katıldı.
Dijitalleşmenin hızlı bir değişim sürecini beraberinde getirdiğini kaydeden Konukoğlu, “Babam Sani Konukoğlu’nun çok güzel ve anlamlı bir tespiti var; ‘işletmesini yenilemeyen patronu, işletmesi yeniler.’ Değişim çok hızlı geliyor. Dünyanın her tarafına dijital olarak ulaştığımız bir dönem yaşıyoruz. Bugün konuştuklarımızın özünü babam uzun yıllar önce söylemiş” diye konuştu.
İş hayatının çok hızlı değişimden geçtiğine dikkat çeken Konukoğlu, “Eğer kendinizi ve iş yapış şeklini yenilemezseniz bir sonraki döneme geçemezsiniz. Açılan hiçbir işletme kapanmaz bir başkası alır, o işi yeniler ve devam eder” ifadelerini kullandı.
Geleceğin işletmelerini ve mesleklerini oluşturabilmenin tek yolunun geleceğe nasıl hazırlanılacağının fizibilitesini yapmak olduğunu vurgulayan Konukoğlu, “Eğer önümüzdeki dönemde yaptığımız işin gerek geri dönüşümünü gerekse takip edilebilirliğini kontrol altına alamıyorsanız gelecekte çok büyük sıkıntılar yaşarsınız” şeklinde konuştu.
SANKO Holding olarak 2024 yılında bütün hedeflerinin yeşil dönüşüm ve dijitalleşmeyle ilgili yatırımları tamamlamak olduğunu anlatan Konukoğlu, şunları kaydetti: “Dijital ve yeşil dönüşümü birbirinden ayıramayız. 2023 yılını takip eden yatırımlarımızı yapıyoruz ve Yeşil Dönüşümle ilgili yapılan yatırımlarımız var. Gaziantep Sanayi Odası olarak da 2024 yılını İkiz Dönüşüm ile adlandırıyoruz. Dijital Dönüşüm ve Yeşil Dönüşümü birbirinden ayıramayız. Bu sene yapacağımız bütün yatırımlar doğrudan karbonu sıfırlama noktasında. Diğer şirketlerimizde de bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Enerji sektörüne baktığımızda bugüne kadar yenilenebilir enerji dışında hiçbir yatırım yapmadık ve bu şekilde devam etmeye de kararlıyız. Yine tüm şirketlerimizde dünyayı koruma felsefemiz doğrultusunda, sürdürülebilirliğe de büyük yatırım yapıyoruz. Başta rüzgâr ve güneş enerjisi olmak üzere yeşil enerjiye odaklanıyoruz. Teknolojideki dönüşümümüz, grubumuzun bu açıdan sürdürülebilirlik hedeflerini de büyük oranda destekliyor. Artık verilerimizi takip ediyoruz. İplik ve kumaş üretiminde, döngüsel ekonomiyi hedefliyoruz ve sürdürülebilir teknolojik gelişmeleri entegre ediyoruz. Üretimden son kullanıcıya ürünlerimizin izlenebilirliğini bu teknolojilerimiz sayesinde gerçekleştiriyoruz.”
Dijitalleşme, Yeşil Dönüşüm, Sürdürülebilirlik ve AR-GE için harcanan her kuruşun katlarıyla dönüşü olacağına vurgu yapan Konukoğlu, “Herkes kendi sektöründe değişim ve dönüşüme uyum sağlayarak bundan sonraki sürecin yeşil dönüşüm olduğunu unutmamalı” uyarısında bulundu.
QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan, Ekonomi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ ve Bloomberg HT Genel Yayın Yönetmeni Açıl Sezen de şirketlerin geleceğinde dijitalleşmenin önemi, dijitalleşen ticaretin ekonomiye yansımaları ve 2024 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundular.
Haftanın Öne Çıkanları

Bahçesaray yolunda heyelan ve çığ

2023-12-10 10:57 - Bölge

Ormanın içindeki türbenin hikayesi: Buraya gelen aç kalmıyor

2023-12-10 09:47 - Kültür Sanat

ERÜ Tıp Fakültesi’nde robotik teknoloji ile ilk ameliyat yapıldı

2023-12-12 09:53 - Sağlık

İletişim Başkanlığından "taşınmaz satışı karşılığı vatandaşlık" iddialarına yalanlama

2023-12-12 14:46 - Siyaset

Kadın voleybol takımına iş adamandan jest

2023-12-12 16:42 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zekeriya Yapıcıoğlu ile görüşecek

2023-12-13 13:20 - Siyaset

İran'dan ABD'nin BMGK kararını veto etmesine tepki

2023-12-09 14:27 - Dünya

43 ilin geçiş noktasında kış lastiği denetimi

2023-12-10 07:57 - Güncel

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesine hava harekatı

2023-12-10 11:46 - Asayiş

İlk Yarı Amedspor -0 Iğdır -0 canlı izlemek için tıklayın!

2023-12-10 14:55 - Spor

İlgili Haberler

Motorinde Büyük İndirim Kapıda

12:30 - Ekonomi

Gram Altın Fiyatlarındaki Düşüş Yatırımcıyı Beklemeye Aldı

10:36 - Ekonomi

Ekili alanlarda kontroller gerçekleştirildi

09:54 - Ekonomi

Cevdet Yılmaz: MKE ve BAYKAR yatırımları Samsun’a yeni bir boyut kazandıracak

13:12 - Ekonomi

AOSB’de futbol şöleni finalle taçlandı

11:37 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Sıcaklık Arttı, Trafik Çilesi Katlandı

16:54 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kavurucu Sıcaklara Karşı Doğal Çözüm

16:48 - Diyarbakır

Çüngüş’te Çiftçilere Yüzde 50 Hibeli Tarım Ekipmanı Desteği

16:46 - Diyarbakır

Diyarbakır, İpek Böcekçiliğinde Gücünü Pekiştiriyor

16:44 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Tehlikeli Serinlik

15:49 - Diyarbakır