?>

Diyarbakır’da Amedspor-Beşiktaş maçı öncesi sokakların nabzı

Amedspor ile Beşiktaş arasında 20 Eylül Pazar akşamı oynanacak karşılaşma öncesi Diyarbakır’da vatandaşlara mikrofon uzattık. Kimi Amedspor’un sahasında avantajlı olduğunu söylerken, kimi Beşiktaş’ın tecrübesine dikkat çekti. Ortak mesaj ise maçın kardeşlik, birlik ve beraberlik içerisinde geçmesi oldu.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Diyarbakır - 2 saat önce

Amedspor’un Süper Lig’deki mücadelesi sürerken, Diyarbakır’da gözler 20 Eylül Pazar akşamı oynanacak Amedspor-Beşiktaş karşılaşmasına çevrildi. Amedspor’un ev sahipliğinde gerçekleşecek mücadele öncesinde kentin sokaklarında maç heyecanını ve vatandaşların beklentilerini dinledik.
Takımının sahasında oynayacağı karşılaşmadan umutlu olanların yanı sıra Beşiktaş’ın yıllardır Türk futbolunun önemli ekiplerinden biri olduğuna dikkat çekerek zorlu bir mücadele bekleyen vatandaşlar da vardı.

“Beşiktaş zorlu bir rakip”

Vatandaşlardan Galip Danış, Amedspor’un iyi bir grafik yakaladığını ancak Beşiktaş karşılaşmasının diğer maçlara göre daha zorlu geçebileceğini söyledi.
Danış, “Amedspor iyi gidiyor ancak bu hafta biraz zorlanacağını düşünüyorum. Beşiktaş yıllardır 4 büyük takımdan biri ve istikrarlı bir şekilde bu seviyelerde mücadele ediyor. Temennimiz Amedspor’un bu maçı da kazanması ama Beşiktaş zorlu bir rakip. Ben Beşiktaş’ın kazanabileceğini düşünüyorum, beraberlik de olabilir” dedi.
Danış ayrıca Diyarbakır’a gelecek Beşiktaş kafilesi ve taraftarlarının kentte iyi şekilde karşılanacağına inandığını belirterek, “Amedspor kim gelirse gelsin misafirperver bir şekilde ağırlayacaktır” ifadelerini kullandı.

“Amedspor bu taraftarla maç kaybetmez”

Ahmet Kazan ise Amedspor’un kendi sahasında taraftarının desteğiyle önemli bir avantaja sahip olduğunu dile getirdi.
Kazan, “Amedspor kendi evinde maç kaybetmez. Amedspor bu taraftarla maç kaybetmez. Bütün takımlar kardeş. Buraya gelen insanların nasıl güzel karşılandığını, nasıl ağırlandığını görüyoruz. Ben de bunlardan biriyim” diye konuştu.

“Hak eden kazansın”

Oğuz Dinç, Amedspor’un güçlü bir takım olduğunu ve karşılaşmadan galibiyetle ayrılabileceğini düşündüğünü söyledi.
Dinç, “Amedspor güçlü bir takım. Beşiktaş’ı yeneceğini düşünüyorum. Allah hayırlı etsin, nasıl hayırlıysa öyle olsun. Hak eden kazansın” dedi.

“Futbolda kardeşlik olsa iyidir”

Metin Dokunur ise Amedspor’un sezon sonunda başarılı bir noktaya ulaşacağına inandığını belirterek, futbolun kardeşlik ortamı içerisinde oynanmasının önemine vurgu yaptı.
Dokunur, “Allah’ın izniyle Amedspor bu yıl tüm rakiplerini yenecek diye düşünüyorum. Bu yıl şampiyon olacağına inanıyorum. Futbolda kardeşlik olsa iyidir” ifadelerini kullandı.

“Buralara kadar gelmesi bile gurur verici”

Özgür Gün ise karşılaşmanın sonucundan bağımsız olarak Amedspor’un Süper Lig’de mücadele etmesinin kendileri için gurur kaynağı olduğunu söyledi.
Gün, “Amedspor’un buralara kadar gelmesi, ismini herkese duyurması bizim için çok güzel bir durum. Bu maçta yeneriz, yeniliriz; benim için çok da önemli değil. Beşiktaş da Türk futbolunun önemli kulüplerinden biri. Yenerse de yenilirse de bizimdir. Hiçbir şekilde fark etmiyor. Takımımızın şu an buralara kadar gelmesiyle zaten her türlü gurur duyuyoruz” dedi.
Diyarbakır’da maç öncesi vatandaşların görüşleri, karşılaşmanın yalnızca sportif bir mücadele olarak değil, farklı şehirlerden gelecek taraftarların bir araya geleceği bir buluşma olarak da görüldüğünü ortaya koydu. Kentte gözler şimdi 20 Eylül Pazar akşamı oynanacak karşılaşmaya çevrilmiş durumda.
Haftanın Öne Çıkanları

Çermik’te 63 yıllık okul için yıkım kararı

2026-09-09 14:38 - Diyarbakır

Amedspor’dan Başakşehir’e tarihi fark

2026-09-14 11:33 - Spor

Diyarbakır'da yasa dışı bahis operasyonu: 10 şüpheli gözaltında

2026-09-15 14:41 - Diyarbakır

Çermik’te 300 öğrenciye okul çantası ve futbol topu desteği

2026-09-15 14:44 - Diyarbakır

Bağlar’da kaçak kesim yerlerine baskın: Mühürler peş peşe vuruldu

2026-09-10 10:26 - Diyarbakır

Ani şerit değişikliği faciaya davetiye çıkardı: Kazaya ramak kala

2026-09-10 10:22 - Asayiş

Dışişleri Bakanı Fidan Diyarbakır Valiliği’ni ziyaret etti

2026-09-11 16:18 - Diyarbakır

Amedspor’dan Diyarbakır’da tarihi zafer! Başakşehir’i 5-0 yıktı

2026-09-14 09:41 - Diyarbakır

Diyarbakır dahil 48 İlde Yeni Nesil Organize Suç Operasyonu

2026-09-15 12:11 - Diyarbakır

12 Eylül’ün karanlık yüzünü yaşadılar: İnsanlık dışı uygulamalar yıllar geçse de hafızalarda

2026-09-11 09:03 - Güncel

İlgili Haberler

Kırgızistan Büyükelçisi Kazakbaev, Dicle Üniversitesi’nde

13:21 - Diyarbakır

Diyarbakır’da otomobil yan yattı

12:38 - Diyarbakır

Anız yangınları elektrik şebekesini de vurdu

12:07 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nde hayvancılık hamlesi

12:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da okul alışverişi hızlandı

10:52 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Kırgızistan Büyükelçisi Kazakbaev, Dicle Üniversitesi’nde

13:21 - Diyarbakır

Diyarbakır’da otomobil yan yattı

12:38 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nde hayvancılık hamlesi

12:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Amedspor-Beşiktaş maçı öncesi sokakların nabzı

12:22 - Diyarbakır

Anız yangınları elektrik şebekesini de vurdu

12:07 - Diyarbakır