Kurban Bayramı’nın ilk gününe girilirken Diyarbakır’da fırıncılar geceyi ayakta geçirdi. Özellikle Sur, Bağlar ve Yenişehir ilçelerinde faaliyet gösteren fırınlarda bayram sabahı için hummalı hazırlık yapıldı.
Vatandaşların bayram kahvaltısında sıcak ekmek tüketmek istemesi nedeniyle gece boyunca yüzlerce tepsi ekmek ve çörek hazırlandı. Bazı fırınlarda yoğunluk nedeniyle sabahın ilk saatlerinde kuyruk oluşması bekleniyor.
Fırın ustaları, bayram sabahlarının kendileri için ayrı bir anlam taşıdığını belirterek, “Şehir uyurken biz çalışıyoruz. İnsanlar bayram sabahına sıcak ekmekle uyansın diye gece boyunca ocak başındayız” dedi.
Kentte özellikle çocukların bayramlık kıyafetleriyle sabah erken saatlerde fırınlara gönderildiği, bu görüntülerin ise eski bayramları hatırlattığı görüldü.