?>

Diyarbakır’da Bayram Tedbirleri: 8 Bin Güvenlik Personeli Görev Başında

Diyarbakır’da 9 günlük Ramazan Bayramı tatili boyunca güvenliği sağlamak amacıyla 8 bine yakın kolluk kuvveti personeli sahada görev yapacak.

Diyarbakır - 11 ay önce

Diyarbakır’da 9 günlük Ramazan Bayramı tatili boyunca güvenliği sağlamak amacıyla 8 bine yakın kolluk kuvveti personeli sahada görev yapacak. Kentte hava ve karada birçok noktada güvenlik ve trafik denetimleri gerçekleştirilecek.
Vali Murat Zorluoğlu, Ramazan Bayramı tatili süresince vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak için alınan tedbirleri basın mensuplarıyla paylaştı. İçişleri Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda güvenlik, trafik, sağlık, enerji ve iletişim gibi birçok alanda hazırlıkların tamamlandığını belirten Vali Zorluoğlu, 29 Mart Cumartesi gününden itibaren denetimlerin kesintisiz süreceğini vurguladı.

Geniş Güvenlik Önlemleri Alındı

Vali Zorluoğlu, İl Emniyet Müdürlüğü’nün sorumluluk alanında toplam 4 bin 966 polisin görev yapacağını belirtti. Bu kapsamda, 188 motorize ekip, 30 şahin-yunus motosikletli ekip, 2 helikopter ve 10 dedektör köpeğin yer alacağı kontroller, özellikle alışveriş merkezleri, semt pazarları, otogar, havalimanı, camiler, mezarlıklar ve turistik noktalarda yoğunlaştırılacak.
İl Jandarma Komutanlığı ise 3 bin 87 jandarma personeliyle güvenliği sağlayacak. Görev alacak ekipler arasında 334 iç güvenlik timi, 16 JASAT unsuru, 7 TEM unsuru, 12 KOM unsuru, 17 istihbarat unsuru, 24 komando timi ve 16 köpek unsuru bulunuyor. 120 zırhlı araç ve 382 devriye müdahale aracı ile desteklenen bu çalışmalar, 233 uygulama noktasında titizlikle sürdürülecek.

Trafik Denetimlerine Teknolojik Destek

Vali Zorluoğlu, trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı 605 trafik polisi, 46 motorize trafik polisi, 17 motosikletli ekibin sahada olacağını açıkladı. Ayrıca, 8 İHA-SİHA’nın (dron) ulaşım ve trafik güvenliği için kullanılacağı belirtildi.
İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında ise 65 trafik timi ve 17 dron, özellikle şehirlerarası yollarda denetim yapacak.

Sağlık Hizmetlerinde Yoğun Mesai

Bayram tatili boyunca sağlık hizmetlerinin de kesintisiz sürdürüleceğini ifade eden Vali Zorluoğlu, hastanelerde 73 uzman, 70 pratisyen ve 135 icapçı hekim ile toplam bin 651 sağlık personelinin görev yapacağını bildirdi. Ayrıca, 78 ambulans ve 216 personelden oluşan acil sağlık ekipleri, 72 acil sağlık istasyonunda hizmet verecek.
Evde sağlık hizmetleri kapsamında 15’i hekim olmak üzere toplam 60 personel, 11 ekiple vatandaşlara destek sağlayacak. Ameliyathane, doğumhane, yoğun bakım, hemodiyaliz, laboratuvar ve görüntüleme birimlerinde de 7/24 hizmet sunulmaya devam edilecek.

“Bayram Coşkusunu En Üst Seviyede Yaşamak İçin Tüm Tedbirler Alındı”

Vali Zorluoğlu, bayramın coşkusunun Diyarbakır’da en üst seviyede yaşanması için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek, “Başta Diyarbakırlı hemşehrilerimiz olmak üzere tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum.” dedi.
Toplantı, Vali Zorluoğlu’nun basın mensuplarıyla bayramlaşması ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Haftanın Öne Çıkanları

Tavşanlı’da YKS’ye hazırlanan öğrencilere motivasyon semineri

2025-03-28 14:22 - Eğitim

Diyarbakır’ın Ulaşım Devrimi: Raylı Sistem 2025’te Başlıyor

2025-03-26 14:00 - Diyarbakır

Medland Luna Park Ramazan Bayramı’na Hazır

2025-03-23 16:06 - Diyarbakır

Çifte cinayetin nedeni 8 çeyrek: Çift tabancayla poz verip tabut emojili paylaşım yapmış

2025-03-27 13:01 - Asayiş

Diyarbakır’da Silahlı Saldırı: Yaralı Şahıs Hayatını Kaybetti

2025-03-27 12:38 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Asansör Faciası: Site Görevlisi Hayatını Kaybetti

2025-03-25 12:09 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi Akademisyeni Doç. Dr. Osman Solmaz’a Uluslararası Büyük Onur!

2025-03-26 16:23 - Diyarbakır

Türkeli Suffe Kur’an Kursu ilk hafızlarını yetiştirdi

2025-03-28 13:07 - Eğitim

Diyarbakır Spor Lisesi Büyük Başarılar Elde Etti

2025-03-25 13:57 - Diyarbakır

Diyarbakır’da İftar Sofralarının Vazgeçilmezi: Ciğer ve Bumbar

2025-03-24 16:05 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Dicle Üniversitesi’nde Mantar Üretimi Masaya Yatırıldı

11:58 - Diyarbakır

Çınarlı Gençler İftar Sofrasında Buluştu

11:03 - Diyarbakır

Sur’da antikacı dükkânı turistleri Osmanlı’ya götürüyor

11:01 - Diyarbakır

Hani’de “Efsane Başkan” İbrahim Lale Vefatının 1. Yılında Dualarla Anıldı

10:50 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Reçeteli İlaç Arama Dönemi Bitiyor

01:11 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Dicle Üniversitesi’nde Mantar Üretimi Masaya Yatırıldı

11:58 - Diyarbakır

Çınarlı Gençler İftar Sofrasında Buluştu

11:03 - Diyarbakır

Sur’da antikacı dükkânı turistleri Osmanlı’ya götürüyor

11:01 - Diyarbakır

Hani’de “Efsane Başkan” İbrahim Lale Vefatının 1. Yılında Dualarla Anıldı

10:50 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Reçeteli İlaç Arama Dönemi Bitiyor

01:11 - Diyarbakır