?>

Diyarbakır’da Edebiyat Dolu Buluşma

Diyarbakır Yazarlar ve Şairler Derneği (DİYŞAD), Prof. Dr. Fuat Sezgin İl Halk Kütüphanesi iş birliğiyle Ahmed Arif Kütüphanesi’nde düzenlediği okur-yazar buluşmasında, şair ve yazar Seyfettin Araç’ı edebiyatseverlerle bir araya getirdi.

Diyarbakır - 8 ay önce

DİYŞAD, kentte kültürel ve sanatsal etkinlikleri sürdürerek edebiyatseverlere buluşma imkânı sunmaya devam ediyor. Dernek, her ay farklı mekânlarda gerçekleştirdiği söyleşi ve okur-yazar buluşmalarıyla Diyarbakır’ın edebiyat hayatına canlılık katıyor.
Eylül ayı etkinliği, Prof. Dr. Fuat Sezgin İl Halk Kütüphanesi iş birliğiyle Ahmed Arif Kütüphanesi’nin ev sahipliğinde 27 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirildi. Saat 15.30’da başlayan etkinlik, edebiyatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Seyfettin Araç’tan “Zamanı Tanrı Yaşar”a Dair Çarpıcı Açıklamalar

Söyleşinin konuğu olan şair ve yazar Seyfettin Araç, edebiyat yolculuğunu ve son romanı *“Zamanı Tanrı Yaşar”*ı anlattı. Araç, eserin yazım sürecini şu sözlerle aktardı: “Zamanı Tanrı Yaşar, üzerinde uzun uzun düşündüğüm, karakterleri ve olay örgüsünü gerçek olaydan koparmadan yazmaya çalıştığım, beni yoran ama yordukça keyiflendiren bir eser oldu. Altı karakterin altı farklı anlatıcıyla okura sunulduğu 680 sayfalık bu romanın, modern bir klasik olarak edebiyat dünyasında kendine yer bulacağına inanıyorum. Teması aşk, kefaret, dram, yalnızlık ve kader gibi birçok duyguyu barındırıyor.”
Araç, romanın Almanya’da başlayan ve Kapadokya’ya uzanan yolculuğuyla hem fiziksel hem de ruhsal bir keşif sunduğunu belirtti.

DİYŞAD: “Diyarbakır’ın Kültürel Kimliğine Katkı Sağlıyoruz”

Programın kapanış konuşmasını yapan DİYŞAD Yönetim Kurulu Başkanı Av. Aydın Ak, derneğin kentin kültürel gelişimine sunduğu katkıya dikkat çekti:“Yıllardır düzenlediğimiz kültürel, sanatsal ve edebi etkinliklerle Diyarbakır’ın kültürel kalkınmasına destek veriyoruz. Medeniyetlerin beşiği olan bu kadim şehre değer katmak için durmadan çalışıyoruz.”

Yoğun İlgiyle Gerçekleşen Söyleşi Sur Gezisiyle Noktalandı

Reyhan Alkar Karlıdağ’ın moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte soru-cevap bölümü büyük ilgi gördü. Program, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
Etkinlik sonrası DİYŞAD üyeleri, konuk yazar ve misafirler, açık hava müzesi niteliğindeki Sur içini gezerek Diyarbakır’ın tarihi dokusunu yakından tanıma fırsatı buldu.
Haftanın Öne Çıkanları

Devlet Bahçeli’nin Hayatı ve Bekarlık Kararı

2025-09-28 15:28 - Siyaset

DicleFest 2025 Siirt’te Kapılarını Açtı: Enerji, Bilim ve Teknoloji Halkla Buluşuyor

2025-09-24 14:47 - Bilim ve Teknoloji

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sonrası AK Parti’de Yeni Dönem Tartışmaları

2025-09-22 12:50 - Siyaset

Acıbadem Kent Hastanesi Yeni Yüzüyle İzmir'de Sağlığın Merkezi Oluyor

2025-09-29 10:55 - Sağlık

Amedspor'un Yeni Hocası Hakan Bayraktar Kimdir?

2025-09-27 11:10 - Spor

Ek yerleştirme başvuru ücreti kaç TL? YKS ek tercih ücreti ne kadar 2025!

2025-09-24 23:16 - Eğitim

Erdoğan'ın seçim vaadiydi! Milyonların beklediği erken emeklilik için bakan tarih verdi

2025-09-22 16:23 - Siyaset

Ümit Özdağ'dan Melih Gökçek'i kızdıracak Mansur Yavaş paylaşımı!

2025-09-24 15:41 - Siyaset

Trump: Bugün Erdoğan ile olanları duyduğunuzda gerçekten çok etkileneceksiniz

2025-09-28 14:31 - Siyaset

CHP'li başkana suikast alarmı! Jandarma evin etrafında kuş uçurtmuyor...

2025-09-22 16:29 - Siyaset

İlgili Haberler

Sur’da Silahlı Kavga: 4 Yaralı

17:06 - Diyarbakır

Tekel patladı yol tarlaya döndü

16:52 - Diyarbakır

Dicle BESYO’da Mezuniyet Coşkusu

16:24 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Büyük Çöküş

15:15 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Aynı Ev Aynı Kâbus

13:48 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Sur’da Silahlı Kavga: 4 Yaralı

17:06 - Diyarbakır

Tekel patladı yol tarlaya döndü

16:52 - Diyarbakır

Dicle BESYO’da Mezuniyet Coşkusu

16:24 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Büyük Çöküş

15:15 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Aynı Ev Aynı Kâbus

13:48 - Diyarbakır