?>

Diyarbakır’da Evlat Nöbetindeki Aileler, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Ziyaretine Destek

Diyarbakır’da 7 yıldır evlat nöbeti tutan aileler, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un kentte düzenlenen sivil toplum buluşmasına katıldı. Aileler, Kurtulmuş’un Kürtçe konuşması ve ziyaretini ‘Terörsüz Türkiye’ sürecinin önemli bir adımı olarak gördüklerini belirtti.

Diyarbakır - 5 ay önce

Diyarbakır’da çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelerin sürdürdüğü evlat nöbeti, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un ziyaretiyle yeni bir destek aldı. Kurtulmuş, kentteki sivil toplum buluşmasına ailelerden Süleyman Aydın ve Bedriye Uslu’yu davet etti. Toplantıya katılan aileler, bu ziyaretin ‘Terörsüz Türkiye’ hedefine olan inançlarını güçlendirdiğini ifade etti.

Evlat nöbeti tutan ailelerden Bedriye Uslu, 7 yıldır terör örgütü PKK’nın elinde bulunan oğlu Mahmut için mücadele ettiğini belirtti. Uslu, “Devletimizin davetiyle katıldığımız bu buluşmada, Sayın Kurtulmuş’un umut dolu sözleri moralimizi artırdı. ‘İnşallah çocuklarımız geri dönecek’ dedi. Bizim için bu sürecin başlaması, terörsüz Türkiye’nin yaklaştığının işaretidir” dedi.
Süleyman Aydın ise, 10 yıldır PKK’nın elinde olan oğlunu geri almak için 7 yıldır nöbette olduklarını anlattı. “Gençlerimizin kandırılmasına karşı çıktık, artık yeter diyoruz. Terörsüz Türkiye için tüm milletvekillerimize ve devlet büyüklerimize teşekkür ediyoruz” diyen Aydın, bu sürecin sadece kendi evlatları için değil, tüm Türkiye’nin geleceği için kritik olduğunu vurguladı.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Diyarbakır ziyaretinde Kürtçe konuşması da aileler tarafından olumlu karşılandı. Aileler, bu adımın toplumun barış ve huzura kavuşmasında önemli bir dönüm noktası olduğunu kaydetti.
Evlat nöbetindeki aileler, çocuklarının bir an önce sağ salim geri dönmesini umut ederken, ‘Terörsüz Türkiye’ hedefinin gerçekleşmesi için mücadelelerine kararlılıkla devam edeceklerini dile getirdi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Veysel Eroğlu’na Yeni Görev

2025-10-18 12:59 - Siyaset

Nevşin Mengü'den Kılıçdaroğlu'na olay sözler! "Düşmanları" partinin içine çektim...

2025-10-17 14:09 - Siyaset

Yeniden Refah Partisi'nde "İstifa depremi"! O ildeki 5 ilçe başkanı birden bıraktı

2025-10-15 13:39 - Siyaset

150 Milyar Dolarlık Kaynak Sözü

2025-10-16 17:05 - Siyaset

Gazeteci Hüseyin Aykol beyin kanaması geçirdi

2025-10-17 14:04 - Sağlık

AK Parti Gaziantep'te o isim istifa etti

2025-10-14 14:19 - Siyaset

Ekonomi dünyasının acı kaybı!

2025-10-15 14:01 - Eğitim

Ali Babacan CHP'ye patladı elini masaya vurdu

2025-10-14 14:30 - Siyaset

Diyarbakır'da kaç kişi yaşıyor

2025-10-19 13:31 - Diyarbakır

CHP'li başkandan acı haber! Hayatını kaybetti

2025-10-18 13:02 - Siyaset

İlgili Haberler

Diyarbakır’da Reçeteli İlaç Arama Dönemi Bitiyor

01:11 - Diyarbakır

Diyarbakırlılar dikkat: Resmi İşlemler Cep Yakacak

01:01 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Öğrencilere Tatil Zili Ne Zaman Çalıyor

00:52 - Diyarbakır

Çermikliler iftar yemeğinde buluştu

16:29 - Diyarbakır

Bismil’de Genç Yetenek: İbrahim Çağrı Gül’ün Piyano Performansı Göz Dolduruyor

16:24 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Reçeteli İlaç Arama Dönemi Bitiyor

01:11 - Diyarbakır

Diyarbakırlılar dikkat: Resmi İşlemler Cep Yakacak

01:01 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Öğrencilere Tatil Zili Ne Zaman Çalıyor

00:52 - Diyarbakır

Çermikliler iftar yemeğinde buluştu

16:29 - Diyarbakır

Bismil’de Genç Yetenek: İbrahim Çağrı Gül’ün Piyano Performansı Göz Dolduruyor

16:24 - Diyarbakır