?>

Diyarbakır'da Geleneksel Ev Yemekleri Yeniden Gözde

Soğuk kış günlerinde Diyarbakır mutfağının asırlık lezzetleri sofraları şenlendiriyor. Kışa özel ev yemekleri hem sağlıklı hem de kültürel mirası yaşatıyor.

Diyarbakır - 1 ay önce

Kış mevsiminin kendini hissettirmesiyle birlikte Diyarbakır mutfağında geleneksel ev yemekleri yeniden sofralardaki yerini aldı. Yüzyıllardır kuşaktan kuşağa aktarılan tarifler, hem soğuk havalara karşı vücudu koruyor hem de aile sofralarında birlik ve paylaşım kültürünü güçlendiriyor.
Diyarbakır’da kış aylarında özellikle etli, bakliyat ağırlıklı ve uzun süre pişirilen yemekler tercih ediliyor. Lebeni çorbası, meftune, mumbar dolması, keşkek ve içli köfte gibi lezzetler, kış sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Baharatların dengeli kullanımı ve doğal ürünlerle hazırlanan bu yemekler, bağışıklığı güçlendirmesiyle de biliniyor.
Evlerde odun ateşinde ya da uzun süre kısık ateşte pişirilen yemekler, yalnızca karın doyurmuyor; aynı zamanda Diyarbakır’ın zengin mutfak kültürünü yaşatıyor. Özellikle kış aylarında hazırlanan kurutulmuş sebzeler, pestil ve kavurmalar da sofralara ayrı bir tat katıyor.
Yöre halkı, kış sofralarının sadece yemekle sınırlı olmadığını, aynı zamanda bir kültür ve gelenek olduğunu vurguluyor. Ailece kurulan sofralarda paylaşılan bu lezzetler, Diyarbakır mutfağının sıcaklığını soğuk kış günlerinde bile hissettiriyor.
Diyarbakır mutfağının kışa özel ev yemekleri, hem yerel halkın hem de kente gelen ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Uzmanlar ise bu geleneksel beslenme kültürünün korunarak gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekiyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Parkta skandal görüntüler!

2026-01-27 13:25 - Asayiş

AFAD duyurdu: Aydın'da deprem!

2026-01-31 14:10 - Bölge

Suriye, Türkiye'den dondurulmuş piliç alımını yasakladı

2026-01-28 11:50 - Dünya

Emekliler ve memurlara verilecek zam oranı belli oldu

2026-01-28 11:56 - Ekonomi

Mehmet Ali Erbil’in acı günü

2026-01-31 13:54 - Güncel

Diyarbakır'da Sosyal Konutları İçin Kura Tarihi Açıklandı

2026-01-28 15:30 - Diyarbakır

Cevdet Yılmaz'dan 'en düşük emekli aylığı' açıklaması: Nihai karar Meclisimizin

2026-01-31 14:13 - Güncel

Muğla'da yürekleri ağza getiren deprem!

2026-01-31 13:52 - Bölge

Emeklileri Heyecanlandırdı

2026-01-28 11:47 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan öğrenir öğrenmez talimat verdi

2026-01-28 12:55 - Güncel

İlgili Haberler

Diyarbakır’da Akaryakıt Fiyatları 66 TL’yi Geçti

22:51 - Diyarbakır

Dicle Kaymakamı Mustafa Atış’tan Polislerle İftar Buluşması

22:36 - Diyarbakır

Çüngüş’te Otomobil Bariyerlere Çarptı

20:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yardıma Giderken Kaza

20:50 - Diyarbakır

Bağlar’da İşçileri Taşıyan Minibüs Duvara Çarptı: 12 Kişi Yaralandı

20:35 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Akaryakıt Fiyatları 66 TL’yi Geçti

22:51 - Diyarbakır

Dicle Kaymakamı Mustafa Atış’tan Polislerle İftar Buluşması

22:36 - Diyarbakır

Çüngüş’te Otomobil Bariyerlere Çarptı

20:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yardıma Giderken Kaza

20:50 - Diyarbakır

Bağlar’da İşçileri Taşıyan Minibüs Duvara Çarptı: 12 Kişi Yaralandı

20:35 - Diyarbakır