?>

Diyarbakır’da Narin Güran’ın Ölümünün 1. Yılı: Dünyaya Bakış Açımız Gitti

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde geçen yıl kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümünün üzerinden bir yıl geçti. Baba Arif Güran, kızının acısıyla yaşamaya devam ettiklerini belirterek, “Dünyaya bakış açımız gitti, toplumun içine bile giremiyoruz” dedi. 

Diyarbakır - 11 ay önce

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde yaşayan Güran ailesi, 21 Ağustos 2024’te küçük kızları Narin için kayıp başvurusunda bulunmuş, 18 gün sonra ise korkunç gerçekle yüzleşmişti. 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi yakınında çuval içinde cansız bedeni bulunan Narin Güran, tüm Türkiye’yi yasa boğmuştu.
Olayın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen acının ilk günkü kadar taze olduğunu söyleyen baba Arif Güran, kızının ölüm yıl dönümünde bir kez daha adalet çağrısı yaptı.

“Evin neşesi, hayatımız gitti”

Kızının ardından hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını belirten baba Arif Güran, “Evin neşesi gitti, hayatımız gitti. Bizde artık sevinç, mutluluk, huzur kalmadı. Ayın 21’inde kızım için Mevlid-i Şerif okutacağım, yemek vereceğim. Herkesi davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Şu an aileme bakan 80 yaşındaki kaynanam”

Olayın ardından toplumdan bekledikleri desteği bulamadıklarını dile getiren Güran, “Geçen sene bu zamanlar herkes buradaydı. ‘Bu aile güçlü, aşiret, zengin’ dediler. Ama ateş düştüğü yeri yakar. Şu an çocuklarıma, aileme bakan 80 yaşındaki kaynanamdır. Başka hiç kimse yok” diye konuştu.

Ağırlaştırılmış müebbet cezaları verilmişti

Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Narin’in annesi Yüksel Güran, amcası Salim Güran ve ağabeyi Enes Güran “iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Ayrıca Nevzat Bahtiyar’a “suç delillerini yok etme, gizleme, değiştirme” suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası verilmiş, karar istinafta da onanmıştı.
Haftanın Öne Çıkanları

Amedspor Formasıyla Sahaya Giren Saral’a 1 Yıl Tribün Yasağı

2025-08-15 14:10 - Spor

Diyarbakır’da Araçlarda Kamera ve Acil Durum Butonu Zorunluluğu Geliyor

2025-08-19 13:27 - Diyarbakır

Ağrı Havaalanı müdürlerinden Kaymakam Dertlioğlu’na ziyaret

2025-08-15 12:02 - Güncel

AK Parti Muğla Milletvekili Mete trafik kazası geçirdi

2025-08-17 22:03 - Asayiş

Erzurum kampı gençlere vitrin oldu

2025-08-17 11:31 - Spor

Su ve mineral kaybı bayılmanıza yol açabilir

2025-08-14 14:30 - Sağlık

Diyarbakır Şubesi Kapanıyor Hesaplar Komşu İlimize Taşınıyor

2025-08-13 16:39 - Diyarbakır

Özel Sporcular Yüzme Milli Takımı kamp yaptılar

2025-08-15 16:07 - Spor

Diyarbakır’da Kışa Hazırlık: Peynirler Soğuk Havalarda Lezzetleniyor

2025-08-18 14:37 - Diyarbakır

Yüksekova’da Toz Bulutu Dağları Kapladı, Hayat Olumsuz Etkilendi

2025-08-18 15:17 - Bölge

İlgili Haberler

Diyarbakır'da Oyun Salonunda Şüpheli Ölüm

20:42 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Çocuklar Anzele suyuna akın etti

14:03 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Osmanlı geleneği yaşatılıyor

13:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kavurucu sıcaklar hayatı yavaşlattı

13:49 - Diyarbakır

Silvan’da iki otomobil çarpıştı: 2 kişi yaralandı

13:39 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da Oyun Salonunda Şüpheli Ölüm

20:42 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Çocuklar Anzele suyuna akın etti

14:03 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Osmanlı geleneği yaşatılıyor

13:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kavurucu sıcaklar hayatı yavaşlattı

13:49 - Diyarbakır

Silvan’da iki otomobil çarpıştı: 2 kişi yaralandı

13:39 - Diyarbakır