?>

Diyarbakır’da Sumud Filosu’na Destek Yağdı

Diyarbakır’da İslami STK’ların çağrısıyla binlerce kişi, İsrail’in Sumud Filosu’na yönelik saldırılarını protesto etti. Katılımcılar, “Filoya sahip çıkmak iman sorumluluğudur” mesajı verdi, yetkilileri somut adım atmaya çağırdı.

Diyarbakır - 10 ay önce

İsrail’in Gazze ablukasını delmek amacıyla yola çıkan Sumud Filosu’na yönelik saldırılar, Diyarbakır’da geniş çaplı bir protestoya dönüştü. İslami STK’ların öncülüğünde düzenlenen etkinlikte vatandaşlar, “Yetkililer sessiz kalmamalı” çağrısıyla gece boyunca meydanlarda nöbet tuttu.

“Selalar okunsun, Cuma hutbesi Sumud Filosu’na ayrılsın”

Etkinlikte konuşan İTTİHADUL ULEMA Yönetim Kurulu Üyesi Molla Remzi Uçar, Sumud Filosu'na verilen desteğin dini bir sorumluluk olduğunu vurgulayarak, Diyanet İşleri Başkanlığı’na tüm camilerde sela okunması ve duaların edilmesi çağrısında bulundu. Uçar, “Bu saatten sonra sessizlik, kardeşlerimizi düşmana teslim etmek anlamına gelir. Diyanet, cuma hutbesini bu meseleye ayırmalıdır” dedi.

"Gazze düşerse İstanbul da düşer"

Peygamber Sevdalıları Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Çelik, Gazze’de yaşananların yalnızca Filistin’i değil, tüm İslam coğrafyasını tehdit ettiğini belirterek, “Bugün Gazze düşerse, yarın İstanbul düşer, Ankara düşer. Bu son kale, bu kale düşerse sırada hepimiz varız” ifadelerini kullandı.
Çelik ayrıca, İslam ülkeleri liderlerinin sessizliğini sert dille eleştirerek, işbirlikçi tutumların “ümmetin izzetini ayaklar altına aldığını” söyledi.

“Vicdan sahibi STK’lar umut oldu”

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yahya Oğraş ise İsrail’in saldırılarını “uluslararası hukukun ve insanlığın iflası” olarak tanımladı. Oğraş, “Gazze'ye yelken açan bu sivil inisiyatifler, küresel vicdanın sesi oldu. Ancak devletlerin kınama açıklamalarıyla yetinmesi utanç verici” diye konuştu.

“Tarafsız kalmak İsrail’in yanında saf tutmaktır”

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Ramazan Tekdemir de protestoda yaptığı konuşmada, tarafsız kalmanın artık mümkün olmadığını belirterek, “Bu saatten sonra sessizlik, suç ortaklığıdır. Yardım filosuna sahip çıkmayan her ülke, vatandaşının onurunu da çiğnemiş olur” dedi.
Tekdemir, Sumud Filosu’nun yalnızca bir yardım hareketi değil, küresel dayanışmanın sembolü olduğuna dikkat çekerek, “Bu gemiler amacına ulaştı, vicdanları harekete geçirdi. Şimdi görev, bu sesi büyütmek ve yeni filoları denize indirmektir” ifadelerini kullandı.

Meydanlarda Ortak Mesaj: Somut Adımlar Atılsın

Yapılan tüm konuşmalarda ortak vurgu, hükümetlerin ve dini otoritelerin artık sözden öteye geçerek harekete geçmesi yönündeydi. Katılımcılar, Gazze’deki insanlık dramına sessiz kalmanın kabul edilemez olduğunu dile getirdi.Gösteri, yapılan dualar ve Gazze için okunan selalarla sona erdi.
KAYNAK: İLKHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'ın 34 Yıllık Çarşısı Harabeye Döndü

2025-09-30 14:42 - Diyarbakır

Malatya'da İki Metrelik Kırmızı Yılan Görüntülendi

2025-10-01 13:45 - Güncel

Diyarbakır'da ailecek nereye gidilir? Diyarbakır'da aileyle gezilecek yerler nerede?

2025-09-28 21:46 - Diyarbakır

Silvan'da Esnaftan Belediye’ye “Ya Onarın, Ya Yeni Yer Verin” Çağrısı

2025-10-01 14:01 - Diyarbakır

Amedspor'a Bir Hafta Önce Resmi Onay Verilen Sponsor İbaresi, Sözlü Talimatla Yasaklandı!

2025-09-28 12:43 - Spor

Diyarbakır’ın Termal Cenneti: Çermik Kaplıcaları

2025-09-27 12:00 - Diyarbakır

MasterChef Türkiye’de Siyah Pirinçle Zorlu Eleme Gecesi

2025-09-28 10:49 - Kültür Sanat

İşitme Engelliler Haftası Diyarbakır’da Coşkuyla Kutlandı

2025-09-29 14:00 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Öğrenciler Bilimle Buluşuyor

2025-09-25 14:48 - Diyarbakır

Antalya'da Define Faciası 2 Can Aldı

2025-10-01 10:31 - Asayiş

İlgili Haberler

Diyarbakır'da Ciğerciye Silahlı Saldırı: 3 Kişi Yaralandı, Gazeteci de Yaralılar Arasında

23:07 - Diyarbakır

Çınar'da Hafriyat Kamyonu Devrildi

12:50 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Minik Hasan Nadir Görülen Hastalıktan Kurtuldu

12:34 - Diyarbakır

Diyarbakır Final Okulları'ndan YKS'de dikkat çeken başarı

12:24 - Diyarbakır

Çermik’te İncir Bereketi

12:18 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da Ciğerciye Silahlı Saldırı: 3 Kişi Yaralandı, Gazeteci de Yaralılar Arasında

23:07 - Diyarbakır

Bağlar’da Yaz Kur’an Kursu Öğrencilerine Anlamlı Buluşma

14:10 - Eğitim

Çınar'da Hafriyat Kamyonu Devrildi

12:50 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Minik Hasan Nadir Görülen Hastalıktan Kurtuldu

12:34 - Diyarbakır

Diyarbakır Final Okulları'ndan YKS'de dikkat çeken başarı

12:24 - Diyarbakır