?>

Diyarbakır’da TÜKAS masaya yatırıldı.

Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, “Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi (TÜKAS) Resen Kayıt İşlemleri” kapsamında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Diyarbakır - 10 ay önce

Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, “Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi (TÜKAS) Resen Kayıt İşlemleri” kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya Diyarbakır’ın yanı sıra, Mardin, Batman, Adıyaman, Şanlıurfa, Bingöl, Elazığ ve Malatya illerinin KTV şube müdürleri de katıldı.
Toplantıya, Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kilci, Diyarbakır İl Müdürü Adil Alan, Daire Başkanı Ramazan Yayla ve 17 ilçe müdürü katılım sağladı. TÜKAS’ın amacının, bitkisel üretim, hayvancılık ve su ürünleri üretimi yapan tarımsal işletmelerin bilgilerini derleyerek sektörü daha verimli ve sürdürülebilir bir şekilde yönetmek olduğu belirtildi.
Mehmet Kilci, toplantıda yaptığı konuşmada, TÜKAS’ın tarımsal faaliyetlerin kaydını düzenli bir şekilde almayı amaçladığını vurguladı. Kilci, “Bu sistem, tarımsal faaliyetlerin tespit edilmesini kolaylaştıracak ve tarım sektörünün tüm paydaşlarına uygun çözümler sunacaktır. TÜKAS sayesinde, Türkiye’nin tarımsal üretim potansiyeli etkin bir şekilde değerlendirilecektir” dedi.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 5488 Sayılı Tarım Kanunu gereği tarım sektörünün kayıt altına alınmasına yönelik çalışmalar başlatıldığı, bu çerçevede tüm tarıma elverişli parsellerin kaydedileceği ifade edildi. Ayrıca, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olmayan tarım alanlarının da TÜKAS’a dahil edileceği açıklandı. 31 Mart 2025 tarihine kadar tarımsal faaliyetlerde bulunan tüm işletmelerin kayıt işlemlerinin tamamlanması hedefleniyor.
İlçe Müdürlükleri ve Sistem Sorumluları tarafından yürütülen çalışmalar, tarım işletmelerine ait bilgilerin Tarım Bilgi Sistemi (TBS) içinde yer alan TÜKAS-WEB/RESEN bölümüne kaydedilmesi amacıyla devam ediyor. Ayrıca, Milli Emlak Müdürlüğü’nden hazine arazilerinde tarımsal faaliyet yürüten kişilerin bilgileri talep edilmiş olup, ilçelerde tespit ve veri giriş işlemleri sürüyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Kızların yanından geçerken ateş açan magandayı çöp atmak için evinden çıkan jandarma yakaladı

2025-02-03 00:03 - Asayiş

Yalova’da içme suyu hattında "köpüklenme" soruşturmasında 2 tutuklama

2025-02-03 00:08 - Asayiş

Alvaro Morata, Galatasaray’ın 6. İspanyol futbolcusu oldu

2025-02-03 00:17 - Spor

Galatasaray Morata’yı KAP’a bildirdi

2025-02-03 00:13 - Spor

Yazlık evlerden değeri 1 milyon liranın üzerinde eşya çalan 4 şüpheli yakalandı

2025-02-03 00:23 - Asayiş

Kediden korkarak camın üzerine düşen genç yaralandı

2025-02-02 00:08 - Asayiş

Yangında bayılan adama itfaiye erlerinden ilk müdahale

2025-02-02 00:12 - Asayiş

Trump, ABD'nin ilk varlık fonunun oluşturulması için kararname imzaladı

2025-02-04 00:03 - Dünya

Şehit Uzman Çavuş Mustafa Bazna’nın naaşı memleketine uğurlandı

2025-02-05 00:03 - Asayiş

Kaza yapan motosiklet sürücüsüne otomobil çarptı: 1 ölü

2025-02-02 00:33 - Asayiş

İlgili Haberler

Diyarbakır-Şanlıurfa Yolunda Yağmur Sonrası Zincirleme Kaza

15:39 - Diyarbakır

Vali Zorluoğlu, esnafın sorun ve taleplerini dinledi

15:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 400 Yıllık Dükkânda Gelenek Yaşatılıyor

14:42 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 11 Ayda 34 Ölü5 Bin 635 Yaralı

14:33 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Sağanak Yağmur Hayatı Felç Etti

13:17 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır-Şanlıurfa Yolunda Yağmur Sonrası Zincirleme Kaza

15:39 - Diyarbakır

Vali Zorluoğlu, esnafın sorun ve taleplerini dinledi

15:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 400 Yıllık Dükkânda Gelenek Yaşatılıyor

14:42 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 11 Ayda 34 Ölü5 Bin 635 Yaralı

14:33 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Sağanak Yağmur Hayatı Felç Etti

13:17 - Diyarbakır