?>

Diyarbakır’da Yılbaşı İçin Üst Düzey Güvenlik

Diyarbakır Valiliği, yılbaşının huzur ve güven ortamında geçmesi amacıyla 30 Aralık 2025–2 Ocak 2026 tarihleri arasında kent genelinde kapsamlı güvenlik, sağlık, trafik ve denetim tedbirleri aldı. Asayişten sağlığa, gıdadan karla mücadeleye kadar birçok alanda ekipler 7/24 görev yapacak.

Diyarbakır - 7 ay önce

Diyarbakır Valiliği, yılbaşı sürecinde vatandaşların yeni yıla huzur ve güven içinde girebilmesi için il genelinde geniş kapsamlı tedbirleri devreye aldı. Emniyet, jandarma, sağlık, gıda denetimi, karayolları, yerel yönetimler ve düzensiz göçle mücadele birimleri başta olmak üzere tüm kurumlar, 30 Aralık 2025 ile 2 Ocak 2026 tarihleri arasında kesintisiz görev yapacak.
Valilikten yapılan açıklamada, alışveriş merkezleri, semt pazarları, ana caddeler, meydanlar ve yoğunluğun artması beklenen tüm noktalarda güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarıldığı belirtildi. Kamu kurumları, ibadethaneler, toplu etkinlik alanları ve konaklama tesislerinde denetimlerin sıklaştırılacağı vurgulandı.

Asayiş ve Trafikte Yoğun Önlem

Yılbaşı süresince kent genelinde 926 asayiş ve 309 trafik ekibi olmak üzere toplam 1.235 ekip ile 77 hava unsuru görev yapacak. Jandarma ve emniyet birimlerince 281 uygulama noktası oluşturulurken, toplam 8 bin 737 kolluk personeli sahada olacak. Kent genelinde 771 KGYS noktası, 3 bin 135 kamera, 86 plaka tanıma sistemi ve 324 PTS kamerası aktif olarak kullanılacak.
Trafik kazalarının önlenmesi ve şehir içi ulaşımın düzenlenmesi amacıyla özellikle nüfus ve araç yoğunluğunun arttığı bölgelerde denetimler artırılacak. Yetkililer, sürücülere trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıda bulundu.

Sağlık Hizmetleri Kesintisiz Sürecek

Sağlık alanında ise biri helikopter ambulans olmak üzere toplam 79 ambulans ve 244 acil sağlık personeli görev başında olacak. Hastanelerde yılbaşı süresince acil sağlık hizmetleri kesintisiz şekilde sürdürülecek.

Gıda, Yol ve Göç Denetimleri

Gıda güvenliği kapsamında alkollü içki satışı yapılan işletmeler, kafe, bar, restoranlar ile pastacılık ürünleri üreten ve satan iş yerleri 133 görevli tarafından denetlenecek. Karayollarında ise olası kar ve buzlanmaya karşı 825 kilometrelik yol ağında 14 kamyon, 8 greyder, 3 yükleyici ve 115 personel ile 7/24 karla mücadele çalışmaları yürütülecek. Düzensiz göçle mücadele kapsamında otobüs terminalleri, tren garları, havalimanı ve kalabalık alanlarda 20 mobil göç noktası aracı ve 40 personel görev yapacak.

Valilikten Çağrı

Valilik, vatandaşların şüpheli durumları 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesinin toplumsal güvenliğe önemli katkı sağlayacağını belirterek, alınan tüm tedbirlerin Diyarbakırlıların yeni yıla huzur ve güven içinde girmesi amacıyla planlandığını vurguladı.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da 1200 Emekçi İçin Kar Altında Basın Açıklaması

2025-12-29 13:57 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Soğuk Hava ve Kar Yağışı Pazarlarda Büyük Durgunluğa Sebep Oldu

2025-12-31 12:05 - Diyarbakır

O ilimizde Mezarlıklar Dijitalleşti

2025-12-28 11:51 - Bölge

Muharrem İnce’ye verilen görev! CHP’de değişim

2025-12-29 13:18 - Siyaset

Ağrı’da Sibirya Soğukları Etkisini Artırdı

2025-12-31 10:27 - Bölge

Diyarbakır’da Açık Oto Pazarına Yoğun İlgi

2025-12-28 12:09 - Diyarbakır

Hipertansiyon Hastası Son Anda Kurtarıldı

2025-12-28 12:49 - Bölge

Yalova’da Şehit Düşen Polis Kimdi? Turgut Külünk’ün Hikayesi

2025-12-31 11:07 - Güncel

Adıyaman’da Depremzedeler Kalıcı Konutlarda Güvene Kavuştu: Yapıcı Ailesi İndere’de Yeni Hayatına Başladı

2025-12-27 13:33 - Bölge

Kara saplanan araç son anda kurtarıldı

2025-12-29 16:48 - Bölge

İlgili Haberler

Diyarbakır’da Soğuk Baklavaya İlgi Arttı

15:43 - Diyarbakır

Çınar Çevre Yolunda Trafik Kazası: 1 Kişi Yaralandı

15:34 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Engelli Bireyleri Taşıyan Minibüs Kaza Yaptı: 19 Yaralı

15:32 - Diyarbakır

Çermik’in Yöresel Pekmezleri Tezgâhlarda Yerini Aldı

15:19 - Diyarbakır

Çermik’te Kavurucu Sıcaklar Esnafın İşlerini Yavaşlattı

15:17 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Soğuk Baklavaya İlgi Arttı

15:43 - Diyarbakır

Çınar Çevre Yolunda Trafik Kazası: 1 Kişi Yaralandı

15:34 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Engelli Bireyleri Taşıyan Minibüs Kaza Yaptı: 19 Yaralı

15:32 - Diyarbakır

Çermik’in Yöresel Pekmezleri Tezgâhlarda Yerini Aldı

15:19 - Diyarbakır

Çermik’te Kavurucu Sıcaklar Esnafın İşlerini Yavaşlattı

15:17 - Diyarbakır