?>

Diyarbakır Dahil 81 ilde Sosyal Konut Projesi Başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Büyük Projeyi Acıkladı Aralarında Dİyarbakırında Oluğu 81 İlde Sosyal Konut Projesi Başlıyor

Diyarbakır - 7 ay önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul’daki törenle tanıtacağı ‘Yüzyılın Konut Projesi’, Türkiye genelinde 81 ilde 500 bin yeni sosyal konut inşa edilmesini sağlayacak. Proje, dar gelirli vatandaşlara uygun fiyatlarla ev sahibi olma fırsatı sunmayı hedefliyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Başakşehir Kayabaşı Mahallesi’nde düzenlenen törende Türkiye’nin en büyük sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen "Yüzyılın Konut Projesi", Türkiye genelinde 500 bin yeni sosyal konut inşa edilmesini hedefliyor.
Bugüne kadar TOKİ aracılığıyla 1 milyon 740 bin konut inşa eden Bakanlık, bu projeyle dar gelirli vatandaşların uygun fiyat ve uzun vadeli ödeme koşullarıyla ev sahibi olmalarını amaçlıyor. Projenin, özellikle İstanbul’daki artan kira fiyatlarına karşı dengeleme sağlaması ve güvenli, sağlam kiralık konutlara erişimi kolaylaştırması bekleniyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı açıklamada, "Ev Sahibi Türkiye" sloganıyla başlatılan bu dev projenin, dar gelirli vatandaşlar için büyük bir fırsat sunduğunu belirtti. Ayrıca, törende 2022’de başlatılan “İlk Evim Projesi” kapsamında tamamlanan konutların anahtar teslimleri de gerçekleştirildi.
Proje kapsamında TOKİ, 81 ilde 500 bin konut inşa etmeyi planlıyor. Bu dev hamle, Türkiye’nin konut sorununa çözüm bulmayı ve vatandaşlara güvenli, uygun fiyatlı yaşam alanları sunmayı hedefliyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Veysel Eroğlu’na Yeni Görev

2025-10-18 12:59 - Siyaset

Nevşin Mengü'den Kılıçdaroğlu'na olay sözler! "Düşmanları" partinin içine çektim...

2025-10-17 14:09 - Siyaset

Abdulkadir Selvi: Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin siyaseten küçüldüler

2025-10-22 12:56 - Siyaset

Son seçim anketinde büyük atak! Birinci parti 15 günde değişti

2025-10-23 14:34 - Siyaset

CHP Genel Başkanı Özel'den iddia

2025-10-22 12:42 - Siyaset

Özel'den "İmamoğlu aday gösterilemezse kim aday olacak?" sorusuna yanıt

2025-10-20 12:47 - Siyaset

İşkur Gençlik Programı Başvuruları Başladı: Gençlere Büyük Fırsat

2025-10-19 16:03 - Eğitim

Gazeteci Hüseyin Aykol beyin kanaması geçirdi

2025-10-17 14:04 - Sağlık

CHP'li başkandan acı haber! Hayatını kaybetti

2025-10-18 13:02 - Siyaset

Iğdır Üniversitesi’nde Toplumsal Barış ve Terörsüz Gelecek Paneli

2025-10-18 12:35 - Eğitim

İlgili Haberler

Diyarbakır'da Aynı Ev Aynı Kâbus

13:48 - Diyarbakır

Civciv İçin Öyle Bir Çözüm Buldular Ki...

12:33 - Diyarbakır

Tepe Anadolu Lisesi'nde Muhteşem Bahar Şenliği Coşkusu

12:23 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın Gururu

12:10 - Diyarbakır

Diyarbakır İçin Göreve Talip Oldu

11:25 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da Aynı Ev Aynı Kâbus

13:48 - Diyarbakır

Civciv İçin Öyle Bir Çözüm Buldular Ki...

12:33 - Diyarbakır

Tepe Anadolu Lisesi'nde Muhteşem Bahar Şenliği Coşkusu

12:23 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın Gururu

12:10 - Diyarbakır

Diyarbakır İçin Göreve Talip Oldu

11:25 - Diyarbakır