?>

Diyarbakır Sanayisi Uluslararası Şam Fuarı’nda Vitrine Çıktı

Diyarbakır’dan 15 firma, Uluslararası Şam Fuarı’nda ürün ve hizmetlerini dünya pazarına tanıttı. DTSO, OSB ve Valilik iş birliğiyle gerçekleştirilen katılım, kentin ihracat hedeflerine ivme kazandırmayı amaçlıyor.

Diyarbakır - 7 ay önce

Diyarbakır sanayisi, Orta Doğu’nun en köklü ve prestijli ticaret organizasyonları arasında yer alan Uluslararası Şam Fuarı’nda güçlü bir şekilde temsil ediliyor. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Diyarbakır Valiliği’nin ortak çalışmasıyla kentten 15 firma, fuarda yerini aldı.
Farklı sektörlerde faaliyet gösteren Diyarbakırlı firmalar, fuar süresince üretim kapasitelerini, ihracat potansiyellerini ve sanayi altyapılarını uluslararası ziyaretçilere tanıtma fırsatı buluyor. Yabancı alıcılarla gerçekleştirilen birebir görüşmeler sayesinde yeni ticari bağlantıların kurulması ve ihracat hacminin artırılması hedefleniyor.
Fuara; DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan, Vali Yardımcısı Fatih Ayaz ile OSB Yönetim Kurulu Üyesi Kamuran Azizoğlu da katıldı. Heyet, Diyarbakır standını ziyaret ederek firmalarla bir araya geldi, yürütülen çalışmalar ve beklentiler hakkında bilgi aldı.
Uluslararası Şam Fuarı kapsamında, aralarında Çevre, Turizm ve Sanayi Bakanları ile Şam Valisi’nin de bulunduğu üst düzey bir heyetin Diyarbakır standını ziyaret etmesi dikkat çekti. Ziyaret, Diyarbakır sanayisinin uluslararası alanda artan görünürlüğü ve potansiyelinin somut bir göstergesi olarak değerlendirildi.
Öte yandan Türkiye’nin Şam Büyükelçi Müsteşarı ve Ticari Ataşesi de DTSO standını ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Nusaybin Sınır Kapısı’nın yeniden açılmasının Türkiye ile Suriye arasındaki ticari ilişkiler açısından stratejik öneme sahip olduğunu vurguladı. Kaya, sınır kapısının faaliyete geçmesiyle lojistik maliyetlerin düşeceğini, bölge illerinin ihracatının artacağını ve iki ülke arasındaki ticaret hacminin önemli ölçüde genişleyeceğini ifade etti.
Uluslararası Şam Fuarı’nda gerçekleştirilen temasların, yalnızca Diyarbakır ekonomisine değil, bölge sanayisinin dış pazarlardaki etkinliğine ve rekabet gücüne de uzun vadeli katkılar sunması bekleniyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Eğil’in Beyaz Evleri Turistlerin Gözdesi Oldu

2025-12-11 10:58 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Çarşısı Asırlık Esnaf Kültürünü Yaşatıyor

2025-12-14 14:36 - Diyarbakır

4. esnaf kooperatifini kazandıracağız

2025-12-12 10:18 - Ekonomi

Çukurova'da pırasa hasadı başladı

2025-12-15 10:17 - Ekonomi

Düzce’de Manda Yetiştiriciliği Gelişiyor: 17 Damızlık Manda Boğası Üreticilere Teslim Edildi

2025-12-13 12:43 - Ekonomi

Kan portakalında hedef AB tescili

2025-12-11 10:15 - Ekonomi

UEDAŞ’a sürdürülebilirlik büyük ödülü

2025-12-16 09:50 - Ekonomi

Bin yıllık yemek kültürünü 400 yıllık hana taşıdılar

2025-12-12 10:09 - Ekonomi

Diyarbakır'da Reborn Bebeklerin Psikolojik ve Fiziksel Riskleri: Uzmanlar Uyarıyor

2025-12-13 11:42 - Diyarbakır

Jeotermal Sera OTB İhalesi başarıyla tamamlandı

2025-12-16 10:06 - Ekonomi

İlgili Haberler

Sazlıkta Başlayan Yangın Ağaçlık Alana Sıçradı

17:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 40 Dereceyi Aşan Sıcaklarda Çocukların Serinleme Adresi Süs Havuzu Oldu

14:38 - Diyarbakır

Diyarbakır Karpuzunda Bereketli Hasat Başladı

12:57 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Vatandaşlar Üst Geçit İçin Yetkililere Seslendi

12:51 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Trafik Işığındaki Anne Kuşun Yuva Mesaisi

12:44 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Sazlıkta Başlayan Yangın Ağaçlık Alana Sıçradı

17:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 40 Dereceyi Aşan Sıcaklarda Çocukların Serinleme Adresi Süs Havuzu Oldu

14:38 - Diyarbakır

Diyarbakır Karpuzunda Bereketli Hasat Başladı

12:57 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Vatandaşlar Üst Geçit İçin Yetkililere Seslendi

12:51 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Trafik Işığındaki Anne Kuşun Yuva Mesaisi

12:44 - Diyarbakır