?>

Diyarbakır’da Öğretmenler Günü Kutlandı

Diyarbakır’da Öğretmenler Günü Kutlanırken, Vali Ali İhsan Su, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ kutlama programına katıldı.

Kültür Sanat - 4 yıl önce

Sedat IRMAK
Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen programa; Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra; Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Adli Yargı Adalet komisyonu Başkanı Beytullah Özer, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Kenan Şenlik, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Vali Yardımcısı Murat Yıldız, kaymakamlar, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, kurum müdürleri öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, ‘aday öğretmenler” ile ‘emekli olan öğretmenler’ adına birer konuşma yapıldı. Törende yaptığı konuşmasında öğretmenlerin herkesin hayatında çok önemli bir yeri bulunduğunu ifade eden Vali Ali İhsan Su, dünyanın en önemli işini öğretmenlerin yaptığını söyledi. Her mesleğin ortaya koyduğu bir eser olduğunu belirten Vali Su şöyle konuştu: “Belki her mesleğin yanlış yapma lüksü olabilir ama öğretmenlerin yanlış yapma lüksü yok. Çünkü öğretmenlik mesleğinin hammaddesi insan. İnsanı eğitirken yanlış yaparsak onu alıp atma şansımız yok. O toplumun içine girecek, yaşamaya devam edecek. O yüzden çocukları mutlaka iyi yetiştireceksin” dedi.
Öğretmenlerin geleceğimizin mimarı olduklarını da vurgulayan Vali Su, “Öğretmenlerimizin yetiştirdiği, yetiştireceği genç kardeşlerimiz, çocuklarımız, yavrularımız yarının Türkiye’sini yönetecekler. Yarının mimarları, mühendisleri, öğretmenleri, doktorları olacaklar. O yüzden de bunun hepimiz farkında olmamız gerek. Yaptığımız işin önemini ne kadar iyi anlarsak aslında o kadar iyi üzerine düşeriz”dedi.
Öğretmenlerin Türkiye’nin daha da gelişmesi ve kalkınması için büyük fedakârlıklarda bulunduğunun altını da çizen Vali Su, “Bir insanı yetiştirmek kolay değil. Bir kişiye şekil vermek, yön vermek kolay değil. Onu geleceğe hazırlamak kolay değil. Ama sizler, bunun için gayret ediyorsunuz, fedakârca çalışıyorsunuz. O yüzden tüm öğretmenlerimize minnet borçluyuz” şeklinde konuştu.
Çeşitli etkinliklerin de gerçekleştirildiği programda, Vali Ali İhsan Su tarafından emekli öğretmenlere ‘Hizmet Şeref Belgesi’ verildi.
Haftanın Öne Çıkanları

Bu atölyede kadınlar iş hayatına atılıyor

2022-11-22 12:42 - Eğitim

Silopi’de din görevlilerine ’Kadına yönelik şiddete karşı’ semineri

2022-11-18 11:31 - Eğitim

Siirt’te yol ortasında kadını darbeden şahıs yakalandı

2022-11-23 10:03 - Güncel

Bağlar Belediyesi Öğretmenleri Unutmadı

2022-11-24 14:55 - Kültür Sanat

Rüzgarlı ve lodoslu havalarda soba kullanımına dikkat

2022-11-20 12:10 - Güncel

Cizre Kırmızı Medrese’deki çatı kaldırıldı, ihtişamı ortaya çıktı

2022-11-20 14:37 - Kültür Sanat

Bismil'de tefecilere göz açtırılmıyor, 2 kişi tutuklandı

2022-11-21 12:46 - Güncel

Diyarbakır’da Öğretmenler Günü Kutlandı

2022-11-24 17:26 - Kültür Sanat

Şarampole yuvarlanan tırda sürücü yaralandı

2022-11-19 15:47 - Güncel

Siirtli üreticilere tarımda tasarruflu su kullanımı anlatıldı

2022-11-21 13:56 - Ekonomi

İlgili Haberler

Merkezefendi’de halk oyunları kurs kayıtları başladı

10:28 - Kültür Sanat

Çömleğin kalbi Menemen, 45 ülkeyi buluşturacak

10:16 - Kültür Sanat

"Ankara’da deniz mi vardı?" sözü gerçek oldu: 66 milyon yıllık fosil bulundu

10:17 - Kültür Sanat

Tuzla 3’üncü Mercan Caz Günleri coşkusu Ezginin Günlüğü’yle sona erdi: "Tuzla’da sanat, yeşil ve eğlence var"

10:27 - Kültür Sanat

Kutnu kumaşının küçük parçaları geri dönüşümle hediyelik eşyaya dönüşüyor

10:02 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Yıkımın Ortasında Eğitimi Sürdürme Mücadelesi

20:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın enerji talepleri Bakan Bayraktar’a taşındı

17:21 - Diyarbakır

TEKNOFEST 2026’nın teknoloji finalleri Diyarbakır’da başladı

16:01 - Diyarbakır

Diyarbakır’da hafif ticari araç refüje çarpıp yan yattı: 1 yaralı

15:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kahve zarflarına Osmanlı dokunuşu

15:52 - Diyarbakır