?>

Doğu’nun soğuğunda sıcak iklim meyveleri yetiştirdi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşayan Mehmet Okay, evinin bahçesinde sıcak ve ılıman bölgelerde yetiştirilen meyveleri yetiştirmeyi başardı.

Ekonomi - 2 ay önce

Van Gölü kıyısındaki evinin bahçesinde geçen yıl deneme amaçlı sıcak bölge meyvelerinin ekimini yapan Mehmet Okay, önemli bir başarıya imza attı. Okay’ın bahçesinde muşmula, dağ çileği, yer fıstığı ve kestane gibi bölgede yetiştirilmesi zor kabul edilen birçok meyve ağacı bulunuyor. Kitaplarda ve tarım kaynaklarında ekseriyatla Doğu Anadolu Bölgesi gibi sert iklimli bölgelerde yetişmeyeceği belirtilen bu meyvelerin Tatvan’da yetişmesi, çevredeki vatandaşların da dikkatini çekti.

Geçen yıl ektiği fidanların bu yıl meyve vermeye başladığını belirten Mehmet Okay, deneme amaçlı ektiği muşmula, dağ çileği, yer fıstığı ve kestane gibi ürünlerden yüksek verim elde etti. Ektiği meyvelerin bu yıl tek tek ürün verdiğini anlatan Okay, önümüzdeki yıl bahçenin boş kalan diğer kısımlarına da benzer meyve ağaçları dikmeyi planladığını ifade ederek, "Tatvan’ın iklim şartlarına rağmen muşmula, dağ çileği, yer fıstığı ve kestane gibi meyveleri denemek istedim. Doğal yöntemlerle bakım yaptım ve emeklerimin karşılığını almak beni çok mutlu etti. Bundan sonra da yeni ürünler denemeye devam edeceğim. Bunun yanı sıra bahçemin boş kalan diğer alanlarına da yine farklı meyveler ekmeyi planlıyorum. Hedeflediğimiz oranda bir verime ulaşmamız durumunda bu meyve ağaçlarından oluşan daha büyük bir meyve bahçesi oluşturmayı amaçlıyorum. Bu sayede artık bu bölgede ve soğuk iklimde yetişmez denilen meyveleri kendi elimle yetiştirip afiyetle yiyeceğiz. Herkese de bu meyveleri ekmeye başlamalarını tavsiye ediyorum" dedi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Yemen’den İsrail’e Füze Saldırısı: Hava Savunması Devrede

2025-09-29 15:30 - Dünya

Yeni Diyanet İşleri Başkanı'nın ilk icraatları! Yerliye döndü

2025-09-27 13:19 - Güncel

Yemen'den İsrail'e füze saldırısı! Sirenler çaldı...

2025-09-29 15:27 - Asayiş

Türk Limanları İsrail Bayraklı Gemilere Kapatıldı

2025-09-27 12:59 - Asayiş

Arabesk Müziğin Usta İsmi Güllü Hayatını Kaybetti

2025-09-26 10:57 - Asayiş

Güllü'nün komşuları kahreden gecede neler yaşandığını anlattı

2025-09-28 14:25 - Asayiş

Zincir markette vatandaşa akılalmaz tuzak

2025-09-25 16:02 - Ekonomi

Ümit Özdağ'dan Melih Gökçek'i kızdıracak Mansur Yavaş paylaşımı!

2025-09-24 15:41 - Siyaset

Halk TV'den ayrılan İsmail Küçükkaya'nın yeni adresi belli oldu

2025-09-23 14:47 - Güncel

Azerbaycan, İsrail konusunda beklenen duruşu sergileyemedi

2025-09-23 14:44 - Dünya

İlgili Haberler

Yapay Zekâ Talebi RAM Piyasasını Vurdu

11:04 - Ekonomi

2026 Asgari Ücret Tespit Komisyonu İlk Toplantısını 12 Aralık’ta Yapacak

09:56 - Ekonomi

Kadınlar üretiyor, belediye istihdam ediyor: 11 ilçeye 11 kreş yolda

09:32 - Ekonomi

Emekliler İçin Bayram İkramiyesi Kalkacak Mı?

16:00 - Ekonomi

Adıyaman’da yer fıstığı hamlesi

13:07 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İDEV’den Eğitimde Alarm: “Öğretimi Veriyoruz, Eğitimi Veremiyoruz”

17:31 - Diyarbakır

Diyarbakır Trafiğinde Fermuar Sistemi Eğitimi

17:08 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da Hafta Sonu Turist Akını: Tarihi İlçede Yoğunluk Esnafın Yüzünü Güldürdü

16:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Marangozcular Çarşısı Turizmle Yeniden Canlanıyor

12:19 - Diyarbakır

Serçe Anne, Duvar Altında Yavrularını Ekmek Kırıntılarıyla Besliyor

12:11 - Diyarbakır