?>

DSÖ: Deprem bölgesi için ekiplerimizi görevlendirdik, Sağlık Bakanlığı ile koordinasyon içindeyiz

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Ofisi Acil Durum Direktörü Gerald Rockenschaub, deprem bölgesinde 22 ülkeden 29 uluslararası ekip görevlendirdiklerini açıkladı.

Güncel - 4 yıl önce

Oğuzeli ilçesinde Japonya tarafından kurulan sahra hastanesini ziyaret eden Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Ofisi Acil Durum Direktörü Gerald Rockenschaub, depremin ilk anından itibaren Türkiye Sağlık Bakanlığı ile koordineli çalıştıklarını belirtti.
Yaraları sarmak için uğraştıklarını belirten Rockenschaub, "Dünya Sağlık Örgütü olarak Japon acil tıbbi müdahale ekibiyle birlikteyiz. Japon sağlık ekibi de depremzedelere yardım eden ve depremden etkilenen toplumların sağlık ihtiyaçlarıyla ilgilenen doktorlar, hemşireler ve Türkiye yetkilileri ile beraber çalışıyor." ifadelerine yer verdi.
Rockenschaub, "Sağlık Bakanlığı ile koordinasyon içindeyiz. Burada acil tıp ekiplerimiz var. Şu ana kadar 22 ülkeden 29 uluslararası ekip görevlendirildi. Hepsi yaralıların ve depremde bulaşıcı olmayan hastalıklardan etkilenen insanların tıbbi ihtiyaçlarını sağlamaya yönelik çalışıyor. Türkiye'nin sağlık sistemiyle ortak bir şekilde depremden etkilenen bazı klinikleriyle de yakından çalışıyoruz." dedi.
Deprem bölgesinde farklı noktaları gördüğünü kaydeden Rockenschaub, "Özellikle Antakya'da gerçekten bu büyük yıkımı görmek çok üzücü. Diğer yerler de depremden kötü bir şekilde etkilendi. Ancak burada umudu sürdüren Türk doktorların ve hemşirelerin, acil tıp ekiplerinin ve Japonya'dan gelen ekibin bu felaketten etkilenen yaralılara ve hastalara yardım etmek için adanmışlıkları. Türk meslektaşları ile uluslararası ekiplerin birlikte çalıştığını görmek de çok güzel." diye kaydetti. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

BM'de "asrın felaketi" ele alındı

2023-02-14 23:54 - Güncel

Deprem bölgesindeki basın mensuplarına sahada destek

2023-02-16 10:13 - Güncel

e-Devlet üzerinden "Afetzede Barınma Desteği" başvuruları açıldı

2023-02-17 19:56 - Güncel

3 ülkenin dışişleri bakanı deprem dayanışması için Türkiye'ye gelecek

2023-02-15 00:12 - Güncel

Bingöl'de depremzedeler için kripto para topladığı iddia edilen şüpheli serbest bırakıldı

2023-02-17 12:00 - Güncel

Deprem bölgesinde yağış beklenmiyor

2023-02-16 07:37 - Güncel

 ABD ordusu bir uçan nesneyi daha düşürdü

2023-02-13 00:46 - Güncel

Şanlıurfa'da afetzedelere mobil sağlık hizmeti veriliyor

2023-02-17 20:02 - Güncel

Malatya'da 4,7 büyüklüğünde deprem

2023-02-19 15:19 - Güncel

AFAD, "31 bin 643 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir"

2023-02-13 12:24 - Güncel

İlgili Haberler

İstanbul’un uzaydan çekilen fotoğrafları paylaşıldı

12:32 - Güncel

Kartepe’ye modern spor kompleksi inşa ediliyor

12:41 - Güncel

Girne’deki gemi kazasında eşini kaybeden adamdan yürek burkan sözler

13:04 - Güncel

Avcılar ihbar etti, ekipler topladı: Kaçak avcılık düzenekleri imha edildi

13:05 - Güncel

Karadeniz Bölgesi’nin baro başkanları Kastamonu’da buluştu

13:06 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da surların gölgesinde farklı yaşam

14:22 - Diyarbakır

Surların gölgesinde dikkat çeken mesaj: Kentimizi temiz tutalım

13:33 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Turşuluk sebzeler tezgâhları doldurdu

12:51 - Diyarbakır

Çermik’te kış hazırlığı hızlandı: Kurutmalıklar tezgâhlarda

12:36 - Diyarbakır

BAMEC’in Diyarbakır’daki yeni temsilcisi belli oldu

12:27 - Diyarbakır