?>

Ekrem İmamoğlu’ndan başsavcıya tehdit

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’e yönelik "Senin zihniyetini senin aklını senin zihninin içinden geçen yol ve yöntemleri bu memleketin her ortamından söküp atacağız" dedi.

Siyaset - 2 yıl önce

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Ülke Politikaları Vakfı Modern Hukuk ve Yargının Siyasallaşması" adlı panelde konuştu. İmamoğlu, konuşmasında CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın’ı ifadeye çağıran İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’e yönelik, "Benim gencecik kardeşim, arkadaşım, Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın’ı ifade için çağırıyorsun. Sözüm ona 7-8 tane polisle evine baskın yapıyorsun. Neymiş? Bizim gözümüzü korkutmak. Amacın milletin gözünü korkutmak. Bak başsavcı, sana söylüyorum: Biz var ya, senin evlatlarının bile, sana hiçbir faydamız olmaz. Çünkü senin zihnin çürümüş. Ancak biz senin evlatlarını bile bu muamelelerden kurtarmak için seni yöneten aklı bu milletin zihninden söküp atacağız. Bunu unutma. Söküp atacağız ki senin evlatlarının da kapısına birileri dayanmasın, sabahın köründe kimse onları evlerinden almasın. Senin zihniyetini, senin aklını, senin zihninin içinden geçen yol ve yöntemleri bu memleketin her ortamından söküp atacağız. Çünkü bu ülkenin geleceğini, senin bile ailenin, çocuklarının huzurunu temin etmek istiyoruz. Bizim derdimiz bu. Bu kötü niyetli insanlardan bu memleketi temizlemek zorundayız. Başka yolu yok bu işin, buna mecburuz. Ve hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki başaracağız" dedi.

İmamoğlu hakkında soruşturma başlatıldı

Panelin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’e yönelik bu sözleri nedeniyle re’sen soruşturma başlatıldı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’e yönelik sözleri nedeniyle soruşturma başlatılmış ve Aydın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca ifadeye çağrılmıştı. Polis ekiplerinin eşliğinde Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne götürülen Aydın, ifadesinin ardından yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Onur Erden

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Tartıştığı kardeşini beylik tabancasıyla vuran emekli polis tutuklandı

2025-01-20 17:03 - Asayiş

Emeklilere Yüksek Promosyon Yarışı! Diyarbakır'da Bankalar Rekabeti Kızıştırdı

2025-01-18 18:42 - Diyarbakır

Ergani’de Feci Kaza: 1 Ölü, 3 Yaralı

2025-01-20 10:44 - Diyarbakır

Diyarbakır'da yarıyıl tatili başladı

2025-01-17 16:03 - Diyarbakır

Uzmanlar Uyarıyor!

2025-01-20 14:50 - Diyarbakır

Meram Belediyesi taziye araçlarıyla en acı günlerinde de vatandaşların yanında

2025-01-20 13:38 - Güncel

Maç anlatırken kalp krizi geçiren Arıkan, hastaneye kaldırıldı

2025-01-19 21:33 - Güncel

Tekere bağladığı horozuyla, tavuğunu arabasıyla birlikte satışa çıkardı

2025-01-18 09:42 - Güncel

Bursa’da otomobil hırsızı 24 saat geçmeden çaldığı araçla yakalandı

2025-01-19 23:03 - Asayiş

Sivas’ta 3.9 büyüklüğünde deprem

2025-01-20 09:22 - Asayiş

İlgili Haberler

AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı Yeniköy’de vatandaşlarla buluştu

13:07 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan anlamlı kabul

23:13 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan AK Parti’ye ziyaret

17:15 - Siyaset

Miniklere bisiklet hediyesi

14:03 - Siyaset

Bakan Göktaş: "Bizim görevimiz hain darbe girişimini yapanların bir daha teşebbüs etmemesini sağlamak"

14:08 - Siyaset

Günün Manşetleri

Sultan Alparslan Sevdasını Ömrüne Sığdırdı

16:33 - Diyarbakır

30 Yıllık Arzuhalcilerden Yapay Zekâ Uyarısı

15:19 - Diyarbakır

Kayapınar'daki İş Yeri Kurşunlamasında Şüpheli Tutuklandı

15:16 - Diyarbakır

Diyarbakır Polisinden Ortak Operasyon

14:47 - Diyarbakır

Diyarbakırlı Seyyar Esnaftan Gençlere Unutulmayacak Mesaj

13:41 - Diyarbakır