?>

Elazığ’da ‘Basın Müzesi’ 1 yılda, 50 bin kişiyi ağırladı

Gazeteci yazar mehmet topal basın müzesi, 1 yılda 50 bin ziyaretçi ağırladı..

Kültür Sanat - 1 yıl önce

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın, ‘Müzeler Şehri Elazığ Projesi’ çerçevesinde hayata geçirdiği Gazeteci Yazar Mehmet Topal Basın Müzesi, 1 yılda 50 bin ziyaretçi ağırladı.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 11 ana başlıkta hayata geçirdiği 100 projenin içerisinde bulunan Gazeteci Yazar Mehmet Topal Basın Müzesi, vatandaşları ağırlamaya devam ediyor. Bu çerçevede Harput mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan ve 1800’lü yıllarda inşa edilen Sağır Müftü Konağı, müzeye dönüştürüldü. Harput mimarisine uygun olarak dizayn edilen Basın Müzesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde şehrin kültür ve turizm yaşamına kazandırıldı. Basın tarihine ışık tutan ve basın tarihinin hafızasının canlandırıldığı müzede, baskı kalıplarından matbaaya, haberleşme araçlarından gazete ve dergilere kadar birçok basın yayın materyallerin yer aldığı müze, vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Tarihi Harput Mahallesinde bulunan Gazeteci Yazar Mehmet Topal Basın Müzesi’ni bir yılda 50 bin kişi ziyaret etti.

Basın müzesinin önemine değinen Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, “Müzemiz, Harput’un önemli mimari örneklerinden birisi Sağır Müftü Konağında olması ve o binanın da bir restorasyona tabi tutulması neticesinde yapılması ayrı bir değer katmıştır. Basın müzemiz, 10 Ocak 2023 yılı Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla hizmete girmiş ve Elazığ’ımızın kıymetli şahsiyetlerinden olan Gazeteci-Yazar Mehmet Topal’ın adı verilerek vatandaşlarımızın hizmetine açılmıştır. Basın müzemiz, tarihi bir konak olmasında ve içerisinde özellikle Elazığ’ımızın da geçmişten bugüne kadar yazılı ve görsel basın içerisinde olan birçok eserin sergilenmesi ve genel anlamdaki basınla ilgili malzemelerin sergilenmesiyle çok farklı bir ortam oluşturmuştur. Basın müzemiz, vatandaşların da çok ciddi beğenisini kazanmıştır. Müzeler Şehri Harput’umuz da hakikaten her gelen insan, Harput’a giriş konumunda olması itibariyle yerli ve yabancı turistler ilk başta Basın Müzesini ziyaret etmektedir. 1 yıl içerisinde Harput Mahallesinde bulunan basın müzesini 50 bin kişi ziyaret etti” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Haftanın Öne Çıkanları

Ergani’de Feci Kaza: 1 Ölü, 3 Yaralı

2025-01-20 10:44 - Diyarbakır

Şans Aramak Artık Daha Pahallı!

2025-01-19 12:08 - Ekonomi

Maç anlatırken kalp krizi geçiren Arıkan, hastaneye kaldırıldı

2025-01-19 21:33 - Güncel

Uzmanlar Uyarıyor!

2025-01-20 14:50 - Diyarbakır

Hamo Ağa Spor İlçe şampiyonu oldu

2025-01-20 10:22 - Diyarbakır

Diyarbakır'da cadde ortasında silahlı saldırı:1 Ölü

2025-01-23 15:44 - Diyarbakır

Diyarbakır'dan kutsal topraklara umre heyecanı

2025-01-20 13:28 - Diyarbakır

Bismil’in Işıklar Mahallesi’nde Kutbettin Kahraman Vefat Etti

2025-01-20 15:02 - Diyarbakır

Diyarbakırspor Antalya Kampını Tamamladı, Hedef Şampiyonluk

2025-01-20 14:44 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Kar hasreti ne zaman bitecek!

2025-01-23 14:32 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Etin Ustasından Pişirme Tavsiyesi

11:55 - Kültür Sanat

Dünyaca ünlü DJ Mahmut Orhan köyünde konser verdi

10:57 - Kültür Sanat

Gün batımı ve manevi atmosfer 

15:45 - Kültür Sanat

Aşil ve Thetis’in yer aldığı Amisos Mozaiği Samsun Müzesinde sergileniyor

09:28 - Kültür Sanat

Annemin Müstakbel Kocası Çaycuma’da seyirciyle buluştu

10:54 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da El Emeği Eserler Görücüye Çıktı

14:17 - Diyarbakır

Basın Dünyasının Önemli İsimleri Diyarbakır’da Buluştu

13:05 - Diyarbakır

Ergani'deki Kanlı Arazi Kavgasında Flaş Gelişme

12:46 - Diyarbakır

Aldığı Sıfır Araç Kabusa Döndü

12:40 - Diyarbakır

Güneydoğu’nun Kapadokya’sı Keşfedilmeyi Bekliyor

12:31 - Diyarbakır