?>

Evlat nöbetinin 80’ıncı gününde kardeşine seslendi, 4 yıl sonra müjdeli haberi aldı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde evlat nöbetinin 80’ıncı gününde kardeşi için oturma eylemine dahil olan Hüseyin Aytekin ve ailesi 4 yıl sonra müjdeli haberi aldı.

Güncel - 4 yıl önce

Dün, İçişleri Bakanlığı, ikna çalışmaları sonucu PKK terör örgütünden kaçan 1 örgüt mensubunun daha güvenlik güçlerine teslim olduğunu ve böylece Diyarbakır'daki evlat nöbetinde 38'inci buluşmanın gerçekleştiğini açıkladı.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nce yürütülen ikna çalışmaları sonucunda; PKK terör örgütünden kaçan 1 örgüt mensubu daha, güvenlik güçlerine teslim oldu. Teslim olan örgüt mensubunun 2015 yılında terör örgütüne katıldığı, Irak ve Suriye'de faaliyet yürüttüğü tespit edildi. Söz konusu örgüt mensubunun ailesinin ise 21 Kasım 2019 tarihinden itibaren Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde devam eden evlat nöbeti eyleminde yer aldığı belirlendi. Böylece Diyarbakır'da 38'inci buluşma gerçekleştirilirken; 2022 yılında teslim olan örgüt mensubu sayısı 87'ye yükseldi.
Aileler, çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiası ile 3 Eylül'de HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatmıştı. Eylemin 80'inci günde aile sayısı 57'ye yükseldi. Hüseyin Aytekin için oturma eylemine katılan Mehmet Aytekin, kardeşinin İstanbul'da inşaatta çalışırken terör örgütü tarafından dağa kaçırıldığını iddia etmişti. 2015 yılından beri haber alamadığı kardeşi için oturma eylemine katıldığını ifade eden Aytekin, "2015 yılında kardeşim kayboldu, dağa gittiğini öğrendik. İnşaat sektöründe çalışıyordu, burada işlerin olmayışından dolayı İstanbul'a gitti. İstanbul'da ortamı iyi değildi demek, yanlış arkadaşlarının kurbanı oldu. Kendi rızasıyla gittiğini düşünmüyorum, çünkü aktif değildi, bu konularla bir ilgisi yoktu" ifadelerinde bulunmuştu.

"Siyaset kalemle yapılır, dağda yapılmaz" Kardeşinin, gittikten 4 ay sonra bir defa telefon açtığını belirten Mehmet Aytekin, "Kardeşim telefonda bize nerede olduğunu söylemedi. Bir daha görüşemedik. Haberlerde izledik, sesimizi duyurabiliriz düşüncesiyle geldim buraya. Bizleri ve annesini düşünüyorsa bir an önce eve gelsin. Sadece bir o değil, bin kişinin dönmesini isterim. Oturabildiğim kadar burada oturacağım, buradaki aileler 80 gün kalmışsa bir 80 gün de ben kalırım. Siyaset kalem üzerinden yapılır. Siyaset kalemle yapılır, siyaset dağda yapılmaz benim bildiğim. Dağda bu kadar genç boşu boşuna ölüyor, amaçsız ölüyorlar. Kendi topraklarımızda bile değil, Suriye'de, orada, burada ziyan oluyorlar. 2014'te de böyle bir eylem vardı, üçte birinin ailesine geri döndüğünü duydum. Dağda eşi, çocuğu, akrabası olan varsa, gelip buraya katılsınlar" çağrısında bulunmuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'dan Kulp'a Sanat Günü, etkinliği düzenlendi

2022-09-15 16:12 - Kültür Sanat

Iğdır’da Ermenistan’ın Azerbaycan’a yaptığı saldırılar kınandı

2022-09-17 16:32 - Siyaset

Alkol ve madde bağımlılığı ile ekonomik sıkıntılar suçlarda artışa sebep oluyor!

2022-09-17 14:00 - Sağlık

Dicle Üniversitesi Hastanesi tasarruf timi ile tedbir aldı

2022-09-14 10:47 - Sağlık

Eylem hazırlığındaki 4 PKK’lı yakalandı

2022-09-14 12:24 - Güncel

Dijital ekrana sürekli bakmanın zararları nelerdir?

2022-09-17 13:52 - Sağlık

Okullar açıldı, çanta tamiratı yapan esnafın yüzü güldü

2022-09-13 10:35 - Ekonomi

Yaşam tarzı değişikliği kalp sağlığını etkiliyor

2022-09-14 10:46 - Sağlık

Ölü bulunan tüccarın katili iş ortağı çıktı

2022-09-14 10:44 - Güncel

86 yaşındaki kadının 20 yıllık sağlık sorunu 50 dakikada çözüldü

2022-09-14 13:53 - Sağlık

İlgili Haberler

İzmir’de yanan ormanlar yeniden fidanla buluşuyor

10:20 - Güncel

Baklan’da sonbahar dönemi şap aşılamaları başladı

10:23 - Güncel

Kahverengi kokarca ile mücadele aralıksız sürüyor

10:15 - Güncel

Ataşpehir’de spor ve sanat eğitimleri başlıyor

10:16 - Güncel

Aynı nokta 4 mevsim

10:16 - Güncel

Günün Manşetleri

Çocukların ilk gün heyecanına Mehmet Cansız da ortak oldu

17:00 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Gazze’nin hikâyesi tuvalden tarihe taşındı

16:14 - Diyarbakır

Çermik’te 300 öğrenciye okul çantası ve futbol topu desteği

14:44 - Diyarbakır

Diyarbakır'da yasa dışı bahis operasyonu: 10 şüpheli gözaltında

14:41 - Diyarbakır

Diyarbakır’da esnaftan örnek davranış

14:36 - Diyarbakır