?>

Festivalde en güzel kuzu ve buzağı podyuma çıktı

Afyonkarahisar’ın Evciler ilçesine bağlı Baraklı köyünde bu yıl ikincisi düzenlenen Buğday ve Dayanışma Festivali geniş bir katılımla gerçekleştirilirken, festivalde en güzel kuzu ve buzağılarda seçildi.

Güncel - 4 ay önce

Afyonkarahisar’ın Evciler ilçesine bağlı Baraklı köyünde bu yıl ikincisi düzenlenen Buğday ve Dayanışma Festivali geniş bir katılımla gerçekleştirilirken, festivalde en güzel kuzu ve buzağılarda seçildi.

Baraklı köyünde geleneksel hale getirilen 2. Dayanışma ve Buğday Festivali, bölge halkının yanı sıra birçok protokol üyesi ve misafiri bir araya getirdi. Etkinliğe; Evciler Kaymakamı Sümeyye Senanur Aykaç, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, AK Parti Aydın Milletvekili Ömer Özmen, Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Siper, MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Ahmet Kahveci, MHP Denizli İl Başkan Yardımcısı İsmail Cirit, il genel meclis üyeleri, belediye başkanları, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Festivalde kahraman şehitlerde anıldı

Festival, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Özellikle orman yangınlarıyla mücadele ederken hayatını kaybeden kahraman şehitler anıldı, duygu dolu anlar yaşandı.

Baraklı Köyü Muhtarı Emrah Koç’un açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte, protokol üyeleri de kısa konuşmalar yaptı. Evciler Kaymakamı Sümeyye Senanur Aykaç yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, festivalin köy halkı için taşıdığı sosyal ve kültürel değere dikkat çekti.
Halk oyunları gösterisi büyük ilgi gördü

Festivalin ana sponsorlarından olan ve geçmiş dönem Dinar Belediye Başkanlığı yapmış olan iş insanı Saffet Acar’a katkılarından dolayı plaket takdim edildi. Plaketi, Evciler Kaymakamı Sümeyye Senanur Aykaç sundu.

Baraklı köyünün kültürel zenginliğini ve tarımsal mirasını yaşatmayı amaçlayan buğday festivali, halk oyunları gösterileri, yerel ürünlerin tanıtımı ve çeşitli ikramlarla devam etti.

Festivalin sonunda ise bölgenin en iyi kuzu ve buzağısı seçildi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Foça’da Şok Gelişme: Eski Belediye Başkanının Oğlu Ölü Bulundu

2025-08-03 18:06 - Asayiş

Kulislerde Bomba İddia: İmamoğlu’nun Adaylığı Törenle Açıklanacaktı, Kılıçdaroğlu Son Anda Devreye Girdi

2025-08-02 15:16 - Siyaset

CHP İstanbul Eski İl Başkanı Cemal Özdemir acı haber geldi

2025-08-02 15:49 - Siyaset

Fabrika Kazasında İki İşçi Hayatını Kaybetti

2025-08-03 17:59 - Asayiş

Çözüm Sürecinde İsmi Geçmeyen Demirtaş Hakkında Şaşırtan Yorumlar

2025-08-01 16:34 - Siyaset

Simav'da Peş Peşe Dört Deprem! Halk Güne Sarsıntılarla Uyandı

2025-08-01 15:33 - Güncel

Tanju Özcan’dan İYİ Parti İddialarına Sert Yanıt: “Yalan Söylüyorsunuz”

2025-08-02 14:02 - Güncel

Kılıçdaroğlu'ndan Cezaevine Sürpriz Ziyaret

2025-08-01 22:35 - Siyaset

Usta Gazeteci Tatilde Hayatını Kaybetti

2025-08-01 21:21 - Asayiş

CHP'li Belediyelere Yönelik Operasyonlarda Yeni Aşama: 9 Tutuklama

2025-08-01 20:46 - Asayiş

İlgili Haberler

Naci Görür depremlerdeki sessizliğe karşı uyardı!

15:11 - Güncel

Develi’de Türkiye’de ilk ve tek akıllı sera kuruldu

12:02 - Güncel

Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi başkanları belli oldu

11:27 - Güncel

Minik veterinerler görev başında

11:07 - Güncel

Mithat Paşa Parkı açıldı

11:02 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır-Şanlıurfa Yolunda Yağmur Sonrası Zincirleme Kaza

15:39 - Diyarbakır

Vali Zorluoğlu, esnafın sorun ve taleplerini dinledi

15:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 400 Yıllık Dükkânda Gelenek Yaşatılıyor

14:42 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 11 Ayda 34 Ölü5 Bin 635 Yaralı

14:33 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Sağanak Yağmur Hayatı Felç Etti

13:17 - Diyarbakır