?>

Filistin’deki kardeşlerini unutmadılar

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde Ahmet Saka İlkokulu öğrencileri, İsrail zulmü altındaki Gazze’ye destek olmak ve insani drama dikkat çekmek amacıyla düzenledikleri etkinlikle topladıkları oyuncakları Filistinli çocuklara göndermek üzere Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teslim etti.

Güncel - 9 ay önce

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde Ahmet Saka İlkokulu öğrencileri, İsrail zulmü altındaki Gazze’ye destek olmak ve insani drama dikkat çekmek amacıyla düzenledikleri etkinlikle topladıkları oyuncakları Filistinli çocuklara göndermek üzere Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teslim etti.

Ahmet Saka 4 E sınıfı öğrencileri, Gazze’deki çocukları bir nebze olsun tebessüm ettirebilme adına böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek yaşıtlarının yaşadıkları sıkıntılardan dolayı çok üzüldüklerini söylediler.

4 E sınıfında düzenlenen etkinlikte öğrencilere hitaben bir konuşma yapan sınıf öğretmeni Hasan Morçol, öğrencilerine anlamlı davranışlarından dolayı teşekkür ederek "Onları bir nebze olsun gülümsetebilmek adına sınıfımızda güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Bu etkinliğimizde, kiminiz yeni oyuncaklar alarak, kiminiz ise kendi oyuncaklarını getirip oradaki kardeşlerine hediye etmek isteyerek katkıda bulundunuz. Hepinizi gönülden kutluyorum. Değerlerimize sahip çıkmalıyız; çünkü eğer sahip çıkmazsak, bir gün biz de oradaki çocukların durumuna düşebiliriz. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Minicik yüreklerinizden öpüyor, hepinizi içtenlikle alkışlıyorum" dedi.

4 E sınıfı öğrencilerinden Melek Yoloğlu duygularını dile getirerek "Gazze’de kardeşlerimin yaşadıklarını televizyondan görmek içimizi sızlatıyor. İnşallah bu topladığımız oyuncaklar onlara ulaşır ve mutlu olurlar. Dualarımız ve kalbimiz Filistinli kardeşlerimizle beraber" ifadelerini kullandı.

Ayşe Sare Yazıcı ise Gazze’de yaşananlara çok üzüldüğünü belirterek" İnşallah verdiğimiz oyuncaklar Filistin’deki arkadaşlarımıza gider. Çok üzüldüğüm için televizyon pek izlemiyorum" derken, aynı sınıf öğrencilerinden Ömer Gökhan ise "Filistin’e verdiğimiz birkaç oyuncak umarım inşallah birkaç çocuğu da olsa mutlu eder. Filistin’e hakkım helaldir" diye konuştu.

Toplanan oyuncaklar daha sonra Gazze’ye gönderilmek üzere Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teslim edildi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır Bismil’de Motosiklet Tıra Çarptı Üniversite Öğrencisi Hayatını Kaybetti

2025-10-23 09:54 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Bir Okul Fabrika Gibi Çalışıyor

2025-10-19 11:59 - Diyarbakır

Elbistan’da Kontrollü Yıkımda Skandal

2025-10-21 14:31 - Bölge

Dicle Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları’ndan Topluma Şifa Eli

2025-10-18 13:33 - Diyarbakır

Gaziantep’te 510 Bin Captagon Hap Ele Geçirildi

2025-10-18 10:43 - Asayiş

Zonguldak'ta Rahle Görünümlü Uyuşturucu Şoku

2025-10-18 12:56 - Asayiş

Ay Yola’nın ehramhayranlığı

2025-10-20 10:08 - Kültür Sanat

Diyarbakır’da öğrenciler tarihi yerleri gezerek öğreniyor

2025-10-23 15:14 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 27 Sahabe Kabri ve Kanalizasyon Sorunu Gündemde

2025-10-17 16:01 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Bağ Bozumu Başladı

2025-10-19 14:06 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Didim Belediyesi Tarım Parkı’nda minikler hasat deneyimi yaşadı

09:14 - Güncel

Söke’de veteriner muayenehanelerine denetim

09:15 - Güncel

Bağımlılıkla mücadelede yeni dönem: 81 ilden 100 anne “Öncü Eğitici” olacak

16:18 - Güncel

"Oğlumun emaneti, kendim yetiştirmek istedim"

11:26 - Güncel

Başkan Özlü’den projelere yakın takip

09:53 - Güncel

Günün Manşetleri

Bağlar’da Yaz Kur’an Kursu Öğrencilerine Anlamlı Buluşma

14:10 - Eğitim

Çınar'da Hafriyat Kamyonu Devrildi

12:50 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Minik Hasan Nadir Görülen Hastalıktan Kurtuldu

12:34 - Diyarbakır

Diyarbakır Final Okulları'ndan YKS'de dikkat çeken başarı

12:24 - Diyarbakır

Çermik’te İncir Bereketi

12:18 - Diyarbakır