?>

Galle Parkta Macera Adası

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına devam edilen Galle Park projesi içinde yer alan “Macera Adası” ile her yaştan ziyaretçilerin keyifli vakit geçirmesi hedefleniyor.

Kültür Sanat - 3 yıl önce

“Yeşil Şehirler Huzurlu Nesiller” anlayışıyla Gaziantep Büyükşehir, ailelerin çocuklarıyla beraber eğlence dolu bir gün geçirmelerine imkan sağlayacak Macera Adası, yaklaşık 40 bin metrekarelik alan üzerine kuruluyor. Parkta, hava bisikleti, serbest düşüş, macera kulesi ve parkurlar, zipline, dev salıncak, survivor parkuru, çocuk macera oyun alanı, okçuluk ve paintball gibi birbirinden farklı etkinlik alanları bulunuyor.

Adrenalin sevenlerin uğrak noktası olacak

Ziyaretçilere adrenalin dolu bir gün geçirmek için bütün alt yapıya sahip macera adasında kurulacak Macera Kulesi, 15,5 metre yüksekliğinde, 3 ayrı kattan oluşan 18 parkur ve oyun çeşidini barındıracak.
Kulede serbest düşüş, tırmanma duvarı, yapay kaya tırmanma duvarı aktiviteleri başta olmak üzere kuleden karşıdaki platforma bağlanan 220 metre uzunluğunda bir zipline hattı da yer alacak. Ayrıca adada adrenalin sevenlerin en çok ilgisini çeken 11 metre yükseklikte dev salıncak da tasarlanacak.
Diğer yandan 3 bin 650 metrekare alanı dolduran paintball alanı, 450 metre parkur uzunluğuyla grup etkinliklerine imkan tanıyacak. Bunun yanı sıra ada projesinin tamamlanmasıyla da yerden yaklaşık 4 metre yükseklikte ve 100 metre parkur uzunluğuna sahip hava bisikleti adada macera tutkunlarını karşılayacak.
Öte yandan sporseverler için de birçok aktivite alanı bulunan adada, 10x20x metre alana sahip 5 adet kulvar ve hedef tahtası olan okçuluk sahası da bulunacak. 720 metrekare alana yayılan survivor parkurunda da içinde; mini tırmanma duvarı, hedefe atış oyunu, zigzag geçiş oyunu, kütük köprüsü, puzzle engeli geçişi, komando parkuru gibi çeşitli oyun alanlarıyla misafirler parkta keyifli anlar yaşayacak.
Haftanın Öne Çıkanları

Özel Dünya Park Hastanesi hizmet vermeye başladı

2023-08-09 12:54 - Sağlık

DİYARBAKIR 3 TM DE KAPALI ŞALT BİNASINA AHŞAP ÇATI YAPILMASI İŞİ

2023-08-11 03:00 - Resmi ilanlar

Diyarbakır’da su tasarrufu için oto ve halı yıkama yasaklandı

2023-08-08 16:57 - -

Komşuluk, hayatı kolaylaştırıyor

2023-08-11 19:36 - -

Meksika’dan gelen arama köpeği Proteo unutulmadı

2023-08-12 12:50 - -

DİSKİ su tasarrufu için toplandı

2023-08-09 17:11 - -

O ilimizde sıcaklık 55 dereceyi gösterdi - VİDEOLU

2023-08-14 20:01 - -

’Eyyam-ı bahur’ ve ’Afrika’ sıcakları gitti, ’Basra’ sıcakları geldi

2023-08-08 15:52 - -

O ilimiz sıcaklıkta rekor kırdı

2023-08-11 19:09 - -

Cuma hutbesi; Rahmet ve bereket vesilemiz: Sıla-i Rahim

2023-08-11 13:42 - -

İlgili Haberler

Etin Ustasından Pişirme Tavsiyesi

11:55 - Kültür Sanat

Dünyaca ünlü DJ Mahmut Orhan köyünde konser verdi

10:57 - Kültür Sanat

Gün batımı ve manevi atmosfer 

15:45 - Kültür Sanat

Aşil ve Thetis’in yer aldığı Amisos Mozaiği Samsun Müzesinde sergileniyor

09:28 - Kültür Sanat

Annemin Müstakbel Kocası Çaycuma’da seyirciyle buluştu

10:54 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da El Emeği Eserler Görücüye Çıktı

14:17 - Diyarbakır

Basın Dünyasının Önemli İsimleri Diyarbakır’da Buluştu

13:05 - Diyarbakır

Ergani'deki Kanlı Arazi Kavgasında Flaş Gelişme

12:46 - Diyarbakır

Aldığı Sıfır Araç Kabusa Döndü

12:40 - Diyarbakır

Güneydoğu’nun Kapadokya’sı Keşfedilmeyi Bekliyor

12:31 - Diyarbakır